Glasisolatie

Wanneer we het hebben over isolatie dan denken we automatisch aan het dak van onze woning, de gevel en de vloer, maar eigenlijk pas lang daarna aan het glas. Dat is niet terecht, want via het glas van ramen en deuren gaat bijzonder veel warmte verloren. Ook het toepassen van goede en eigentijdse glasisolatie is dan ook ongetwijfeld zeer belangrijk.

Zwakke plekken in huis

Er wordt wel eens gezegd dat er zich in onze woning verschillende zwakke plekken bevinden. Dat geldt bijvoorbeeld voor het dak en de gevel omdat ze onderworpen zijn aan de invloeden van het weer, maar ook omdat ze grote verliezers zijn van warmte. Hetzelfde kan gezegd worden van de ramen en dan vooral van het daarin aanwezige glas. Hoewel dit veel minder opvalt, gaat via deze weg heel veel warmte verloren die eigenlijk prima kan worden vastgehouden door het gebruik van hoog rendement glas.

Beste rendement met HR++ glas

Net zoals bij isolatie zult u merken dat er ook op glas tegenwoordig een waardemeter staat. Deze waardemeter wordt weergegeven met “HR” welke staat voor hoog rendement. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met dubbel glas waardoor een zeer aanzienlijke besparing plaats kan vinden op vlak van warmteverlies. Daarnaast zult u eveneens merken dat dubbel glas een veel betere isolatie biedt tegen geluiden van buitenaf dan gewoon enkel glas. Het beste rendement wordt echter behaald door middel van HR++ glas. Dit glas verzekert u van een zo optimaal mogelijk rendement, maar is uiteraard ook het duurst.

Condensvorming door glasisolatie

Ondanks de vele interessante voordelen die verbonden zijn aan het toepassen van glasisolatie is het zo dat er ook een nadeel aan verbonden is. Wanneer u er voor kiest om gebruik te maken van sterk isolerend HR++ glas kan het bijvoorbeeld voorkomen dat er condensvorming op de ramen verschijnt. Dit wordt veroorzaakt door een slechte ventilatie van de woning. Wilt u deze condensvorming tegengaan, dan zult u de ruimte dus beter moeten gaan ventileren.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.