Home » Isolatie » Vloerisolatie

Vloerisolatie

 
Vloerisolatie nodig? Vergelijk eerst

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een vorm van isolatie met een hoog rendement. Goede isolatie zorgt voor een verhoogd comfortgehalte in huis, maar levert u ook een besparing op uw energierekening op. Vloerisolatie kan op diverse manieren worden geplaatst. In huizen die voor 1983 zijn gebouwd wordt voornamelijk deze vorm van isolatie toegepast. Dit omdat vrijwel alle woningen die ná 1983 zijn gebouwd al zijn voorzien van dergelijke isolatie.

Wanneer uw huis niet is voorzien van vloerisolatie verliest u veel warmte. Zo dient u meer te verstoken om het huis op te warmen en warm te houden.

Voor vloerisolatie worden de volgende materialen veel gebruikt:

  • PUR schuim
  • Isolatieplaten
  • isolatiekussens

Kruipruimte

Heeft u een kruipruimte dan kunt u benedenvloers isoleren. Door de onderkant van de vloer te voorzien van isolatiemateriaal kunt u de kou uit de kruipruimte houden en voorkomt u dat de kou het huis intrekt. Ook zorgt u middels deze vorm van isoleren dat de vloer minder koud aanvoelt en daarmee dus comfortabeler is.

Mocht er geen kruipruimte zijn dan kunt u ook bovenvloers isoleren. Dit kan dan middels een isolerend ondertapijt of het leggen van een dekvloer.

Minder vocht in huis

Wanneer vloerisolatie nog niet is aangelegd in uw woning dan heef vocht vrij spel. Hierdoor wordt de onderkant van de vloer aangetast en kan kou makkelijk het huis intrekken. Vloerisolatie zorgt ervoor dat de vloer beter wordt beschermd en dat vocht veel minder kans heeft. Hierdoor wordt uw vloer warmer en droger waardoor er een temperatuurverschil optreed van wel 5 graden Celsius. Dat is dus een aanzienlijke besparing op uw energiekosten!

Specialist inschakelen

Wilt u graag uw vloer laten isoleren? U kunt er dan voor kiezen om hiervoor een specialist in te schakelen. Dit is vaak wel aan te raden gezien deze de ervaring en het gereedschap heeft om uw vloerisolatie perfect te verzorgen. Vraag een offerte op maat aan en ga eens in gesprek. Het kost u niets en het geeft u een duidelijk beeld van de mogelijkheden en de geraamde kosten.