Doe het zelf vochtbestrijding

Inhoud:

Omdat vochtbestrijding uitbesteden gepaard kan gaan met een zeer aanzienlijk kostenplaatje kiezen steeds meer mensen er voor om dit zelf te doen. Dat is interessant, want op deze manier kunt u behoorlijk wat besparen op de kosten. Hou er wel steeds rekening mee dat doe het zelf vochtbestrijding niet altijd even voor de hand liggend is, in tegendeel. Vooral wanneer er grote werken uitgevoerd dienen te worden kan het dan ook een goed idee zijn om daarvoor een beroep te doen op een ervaren vakman.

Vochtvrij maken van de muren

Het eerste waar u rekening mee dient te houden bij doe het zelf vochtbestrijding zijn uiteraard de materialen waar u nood aan heeft. U dient wat dat betreft minstens te beschikken over:

  • Een boormachine, voorzien van een boor van minstens 14 tot 20 mm
  • Een speciaal, vochtwerend product
  • Injectiebuisjes
  • Trechters
  • Een metaaldetector
  • Mortel en beschermfolie

Naast bovenstaande is ook een stofzuiger handig. Hierdoor kan meteen eventueel vuil worden verwijderd zonder dat u er veel tijd in dient te investeren.

Oorzaak van het vochtprobleem + oplossing

Bovenstaande materialen kunnen u helpen bij het impregneren van een muur, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Vooraleer werken uit te voeren is het namelijk eerst van belang om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen. Vaak volstaat het namelijk reeds om gewoon een goede ventilatie te voorzien in een ruimte en dat is niet zo moeilijk uit te voeren. Het steken van een vetilatierooster of molentje kan in principe door iedereen gebeuren en het is ook nog eens erg goedkoop.

Mogelijke problemen bij slechte behandeling

U dient er als doe-het-zelver altijd rekening mee te houden dat zelf vochtbestrijding toepassen ook een omgekeerd effect kan hebben. Veel mensen denken dat het toepassen van deze oplossing relatief eenvoudig is, maar dat is lang niet altijd het geval, in tegendeel. Het onvakkundig toepassen van deze behandeling kan er voor zorgen dat het probleem nog erger wordt gemaakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Heeft u twijfels bij het zelf uitvoeren van bij het zelf uitvoeren van de vochtbestrijding? Dan is het altijd aan te raden om toch een vochtbestrijder in te schakelen.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.