Home » Isolatie » Vochtbestrijding » Prijzen vochtbestrijding

Prijzen vochtbestrijding

Wanneer u te maken heeft met vocht in huis spreekt het voor zich dat u dit probleem zo snel mogelijk zult willen aanpakken. Wanneer er sprake is van vocht moet er namelijk rekening mee worden gehouden dat deze niet alleen op visueel vlak uw huis kan aantasten, daarnaast is het ook nog eens alles behalve gezond te noemen. Vocht kan bovendien op verschillende manieren ontstaan. Er kan sprake zijn van opstijgend vocht, maar ook van doorslaand vocht. De oplossing voor deze verschillende vormen van vochtbestrijding is sterk uiteenlopend. Bent u op zoek naar een echte expert op vlak van vochtbestrijding en wilt u bovendien ook graag weten met welke kosten u op dit vlak rekening dient te houden? U komt alles hierover te weten door het raadplegen van de informatie op deze pagina!

Kosten vochtbestrijding

 
Wat kost vochtbestrijding voor u?

Wat zijn de vochtbestrijding prijzen?

kostenWe onderscheiden op vlak van vochtbestrijding tegenwoordig verschillende manieren. In eerste instantie kan het namelijk gaan om het daadwerkelijk bestrijden van vochtproblemen, maar daarnaast kan er ook sprake zijn van preventieve maatregelen die worden getroffen. De gemiddelde kosten die in rekening worden gebracht voor het uitvoeren van vochtbestrijding worden in ieder geval weergegeven door middel van de onderstaande prijstabel.

Type vochtbestrijding Informatie Gemiddelde kostprijs
Optrekkend vocht: Het injecteren van de buitenmuur Ongeveer 825 euro
Injecteren van de binnen- en buitenspouwmuur Ongeveer 1.525 euro
Herstellen en injecteren van een muur Ongeveer 2.250 euro
Doorslaand vocht: Impregneren van de buitenmuur Ongeveer 925 euro
Reinigen en impregneren van de gevel Ongeveer 1.725 euro
Voegen, reinigen evenals impregneren van de gevel Ongeveer 3.050 euro

Kosten injecteren van muren

In het merendeel van de gevallen worden vochtproblemen in huis veroorzaakt door opstijgend vocht. Gelukkig kan dit probleem relatief eenvoudig worden verholpen door het injecteren van de muren in kwestie. Injecteren kan echter op verschillende manieren en vooral met behulp van diverse materialen plaatsvinden. Het uitvoeren van een zogenaamde thermo-injectie is het populairst en het meest kwalitatief, maar kost ook een aardige cent. Doorgaans kunt u rekening houden met een tarief van zo’n 130 à 150 euro per meter. Wordt er meer fase injectiewerk verricht aan het metselwerk, dan is een prijs van 100 à 120 euro geen uitzondering. Een injectie met gel is het goedkoopst en nog steeds behoorlijk kwalitatief en kost u zo’n 80 à 90 euro per meter.

Tot 30% besparen op uw vochtbestrijding? Geen probleem!

Wilt u de kosten die zijn verbonden aan het laten uitvoeren van vochtbestrijding zo laag mogelijk houden? In dat geval kunnen we u in eerste instantie alleen maar aanraden om offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven die zijn gespecialiseerd in vochtbestrijding. Door deze manier van werken zult u namelijk kunnen vaststellen dat het werkelijk kinderspel is om er de voordeligste offerte tussenuit te halen. Dit lijkt misschien geen grote besparing te kunnen realiseren, maar de realiteit is wel even anders. Het opvragen van offertes bij meerdere bedrijven en deze met elkaar vergelijken zorgt er namelijk voor dat u zomaar tot wel 30 procent kunt besparen.

Keuzes die de kostprijs van vochtbestrijding beïnvloeden

De exacte kosten die worden aangerekend voor het laten uitvoeren van vochtbestrijding zijn afhankelijk van meerdere keuzes die door u als eigenaar van het huis moeten worden gemaakt. Om met zekerheid te kunnen stellen dat er geen enkele van deze keuzes over het hoofd wordt gezien hebben we ze even stuk voor stuk voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De techniek die wordt gebruikt

Het is bijzonder lastig om op voorhand te bepalen welke kosten er precies in rekening gebracht zullen worden voor het laten uitvoeren van vochtbestrijding. Daarbij is het helemaal niet zo dat vochtschade altijd van buitenaf kan worden vastgesteld. De schade kan bovendien ook heel wat groter uitvallen dan in eerste instantie verwacht. Om zeker te zijn van de ernst van de situatie is het altijd interessant om een expert een zogenaamde vochtmeting uit te laten voeren. Voor een dergelijke vochtmeting zijn de kosten gelegen tussen de 0 en 50 euro.

Soort vochtbestrijding Gemiddelde kostprijs
Injecteren bij optrekkend vocht Gemiddeld 110 euro per meter
Impregneren bij doorslaand vocht Gemiddeld 11 euro per vierkante meter
Voorzien van een kelderdichting Gemiddeld 130 euro per vierkante meter

Enkele andere kosten van vochtbestrijding

In het merendeel van de gevallen biedt injecteren dan wel de perfecte oplossing voor uw probleem, dat is niet altijd het geval, in tegendeel. We zetten daarom graag nog even enkele andere richtprijzen voor vochtbestrijding voor u op een rijtje:

Zie ook: vocht bestrijden

Plaatsing van vochtwerend, gebitumeerd vlies Ongeveer 2 à 2,50 euro per meter
Plaatsing van plymeerbitumen Ongeveer 2,50 à 3,50 euro per meter
Plaatsing van roofing 300 in mortelbed Ongeveer 4 à 5 euro per meter
Afdichting aan de binnenzijde van de woning Ongeveer 50 à 55 euro per meter
Afdichting aan de buitenzijde van de woning Ongeveer 80 à 90 euro per meter
Doorslijpen metselwerk + aanbrengen van Waterdicht membraam Ongeveer 110 à 125 euro per meter

Keuze 2: Schimmel laten verwijderen

Heeft u in uw huis te maken met vochtige muren? In dat geval is de kans ook zeer groot dat u krijgt af te rekenen met schimmel. Schimmel ziet er niet alleen erg lelijk uit, daarnaast is het ook nog eens nefast voor de gezondheid van de inwoners. Omwille van deze reden is het dan ook altijd aan te raden om de schimmel te laten verwijderen door een echte expert. Voor het laten verwijderen van schimmel kan rekening worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van zo’n 160 euro voor 3 vierkante meter schimmel.

Keuze 3: Herstellen van de muur

Vochtproblemen duiken over het algemeen op bij een slechte of beschadigde muur. Het vocht gaat immers in de kieren en spleten trekken van het vochtwerk. Wilt u er zeker van zijn dat de vochtbestrijding zo efficiënt mogelijk kan worden uitgevoerd? In dat geval is het altijd belangrijk om er voor te kiezen om uw voegwerk te laten vervangen. Op deze manier bent u namelijk weer heel wat jaartjes zoet. Voor het voegen van uw muur kan rekening worden gehouden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 19 en 24 euro per vierkante meter. Zowel het materiaal als de BTW zijn in deze prijs inbegrepen.

Zie ook: kosten vochtbestrijden

Interessante bespaartips

Het is altijd op verschillende manieren mogelijk om een besparing te realiseren op het laten uitvoeren van uw vochtbestrijding. Vreest u dat dit altijd ten koste gaat van het eindresultaat? Deze vrees is helemaal niet terecht. De onderstaande, interessante bespaartips weten dit zonder enig probleem te bewijzen.

  • Recht op kwantumkorting?

Bijzonder veel mensen hebben tegenwoordig te maken met vochtproblemen. Dit zorgt er voor dat er misschien ook wel nog iemand anders uit uw staat met hetzelfde idee speelt als u. Door samen één en hetzelfde bedrijf dat is gespecialiseerd in vochtbestrijding onder de arm te nemen kan er een zogenaamde kwantumkorting worden verkregen. Deze kwantumkorting kan zo’n mooie 10 procent bedragen.

  • Kies voor een bedrijf uit uw eigen buurt

Is een bedrijf dat is gespecialiseerd in vochtbestrijding die vrij ver van u vandaan is gelegen het goedkoopst? Ga dan niet zomaar meteen met dit bedrijf in zee. U moet namelijk ook rekening houden met de zogenaamde voorrijkosten die worden aangerekend. Deze kosten worden in rekening gebracht per kilometer en kunnen tussen de 0,50 en 1 euro gelegen zijn. Een bedrijf uit de buurt onder de arm nemen is op dit vlak dan ook altijd veruit het interessantst te noemen.

  • Deel van de kosten terugvorderen

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat een deel van de kostprijs van het uitvoeren van werken met vochtbestrijding als doel kan worden teruggevorderd via de zogenaamde renovatiepremie. Hoewel deze premie niet meer echt als premie bestaat, maar eerder als terugbetaling in uw belastingaangifte kan dit nog steeds voor zeer veel mensen een gunstige oplossing zijn. U dient er wel rekening mee te houden dat de vochtbestrijdingswerkzaamheden deel zullen moeten uitmaken van een omvangrijkere renovatie. Om kans te maken op een gedeeltelijke terugbetaling van de kosten dient u immers renovatiewerken uit te voeren voor een kostprijs van minimaal 10.000 euro.

  • Help zelf ook een beetje mee

Het laten uitvoeren van vochtbestrijding is uiteraard werk voor echte specialisten. Dit betekent echter niet dat u zelf ook niet een beetje kunt helpen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kasten van de muren zijn geplaatst, de schilderijen zijn verwijderd en de meubels zijn afgedekt. Op deze manier kan er altijd een (kleine) extra besparing worden gerealiseerd op de uiteindelijke factuur die u ontvangt.
vergelijken