Vocht kelder en oplossingen

Inhoud:

Vocht in de kelder is een probleem waar veel mensen mee te maken krijgen. Vocht in de kelder kan op verschillende manieren ontstaan, zo kan er sprake zijn van:

  • Condensatievocht
  • Doorslaand vocht

Beide soorten vocht kunnen een grote invloed hebben op niet alleen de kelder op zich, maar ook op alles wat er in wordt opgeslagen. Gelukkig bestaan er verschillende oplossingen die vocht in uw kelder snel en efficiënt kunnen aanpakken.

Kelderdichting

In het eerste en meest grondige geval wordt er voor gekozen om de kelder volledig af te dichten. Deze afdichting gebeurt door middel van een cementlaag die wordt geplaatst. Hierdoor krijgt vocht geen kans meer om zich van buitenaf een weg tot in de kelder te banen. Niet alleen zorgt het afdichten van de muren en de vloeren er voor dat er een constructieve oplossing wordt geboden tegen vocht, daarnaast ziet uw kelder er meteen ook een stuk frisser uit.

Kelder drainage

Indien u te maken heeft met een extreem vochtige kelder is het toepassen van zogenaamde kelder drainage de perfecte oplossing. Bij deze manier van werken wordt er namelijk voor gekozen om gebruik te maken van een speciaal afvoersysteem. Dit systeem zorgt er voor dat overtollig water meteen via het net van leidingen kan worden afgevoerd. Het toepassen van een dergelijk systeem heeft als nadeel dat het niet echt voordelig te noemen is, maar zorgt er wel voor dat uw kelder meteen droog wordt gelegd waardoor u er zonder problemen producten in kunt opslaan.

Voorzie altijd een ventilatiesysteem

Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet is omdat een kelder op een bepaald ogenblik droog is, dit automatisch ook zo zal blijven. Om met name condensatievocht geen kans meer te geven is het zeer belangrijk om een passend ventilatiesysteem te voorzien. Alleen door het toepassen van een dergelijk systeem kunt u er namelijk voor zorgen dat aanwezig vocht vlot uit de kelder wordt afgevoerd waardoor het zich niet kan manifesteren.

Bent u een vakman?
Probeer dan gratis 14 dagen lang onze service: gratis aanmelden.