Home » Isolatie » Wandisolatie

Wandisolatie

Veel mensen isoleren het dak van hun woning, maar staan onvoldoende stil bij de andere elementen uit het interieur. Denk wat dat betreft bijvoorbeeld maar eens aan de vloer, maar ook de wanden mogen niet over het hoofd gezien worden. Deze laatste zijn daarenboven ook lang niet zo moeilijk te isoleren als u op het eerste zicht zou denken. Wij zetten graag de verschillende mogelijkheden op dit vlak even voor u op een rijtje.

De voordelen van wandisolatie

Veel huizen zijn tegenwoordig nog niet voorzien van wandisolatie. Dat is vervelend, vooral voor de inwoners zelf. Niet alleen zorgt het ontbreken van wandisolatie er namelijk voor dat er veel warmteverlies optreedt waardoor er jaarlijks behoorlijk wat geld verloren gaat, maar daarnaast zorgt dat warmteverlies ook veelal voor koudebruggen waardoor het wooncomfort wordt beïnvloed. Door het aanbrengen van wandisolatie kunt u al deze problemen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. In het beste geval is zelfs een jaarlijkse besparing op de energiefactuur mogelijk van zomaar even 20 procent!

PUR-schuim spuiten in de wanden

Hoewel het mogelijk is om de wanden van uw huis op verschillende manieren te isoleren wordt vooral het zogenaamde PUR-schuim het vaakst toegepast. Dat is niet zo vreemd, want aan dit type isolatiemateriaal zijn heel wat interessante voordelen verbonden, namelijk:

  • U kunt rekenen op een uitstekende bescherming tegen warmteverlies
  • Geluiden van buitenaf worden gevoelig onderdrukt waardoor u er minder hinder van zult ondervinden
  • Koudebruggen worden grotendeels voorkomen wat het woon- en slaapcomfort ten goede komt
  • In vergelijking met andere isolatiematerialen is PUR-schuim relatief voordelig

Of u nu wenst na te isoleren of u de isolatie meteen tijdens de bouw wenst aan te brengen, gebruikmaken van PUR-schuim biedt u altijd uitstekende mogelijkheden om uw muren te isoleren.

Gebruik van rotswol en papiervlokken

Een andere mogelijkheid om ruimtes in uw huis te isoleren, waaronder ook de wanden is door gebruik te maken van rotswol of papiervlokken. Deze laatste beschikt over een iets minder grote isolerende factor, maar is wel zeer milieuvriendelijk en daarenboven ook zeer betaalbaar. Hou er wel rekening mee dat deze niet zo optimaal is op vlak van geluidsisolatie. Dat geldt wel voor het PUR-schuim en ook rotswol biedt een degelijke isolatie op dit vlak. Uiteraard zal uw uiteindelijke keuze op vlak van het type isolatie ook altijd afhankelijk zijn van uw persoonlijke voorkeur. Hoe dan ook, door te kiezen voor één van deze drie verschillende soorten wandisolatie kunt u er zeker van zijn dat uw woning binnenin over een meer dan degelijke isolerende werking beschikt.