Home » Kostprijs verbouwen » Aluminium ramen prijzen

Aluminium ramen prijzen

Tegenwoordig is het gebruik van aluminium in ramen misschien wel meer dan ooit ontzettend populair. Dit heeft alles te maken met het feit dat dergelijke ramen niet alleen bijzonder duurzaam zijn, maar ook nog eens zeer eenvoudig onderhouden kunnen worden. Tel daar ook nog eens bij op dat ze over een bijzonder strakke, haast futuristische uitstraling beschikken en het mag meteen duidelijk zijn dat deze ramen ook voor u een zeer mooie aankoop kunnen zijn. Wilt u graag ook aluminium ramen toepassen in uw huis, maar bent u in eerste instantie vooral benieuwd naar de prijzen die daarvoor in rekening worden gebracht? Wij hebben de aluminium ramen prijzen op deze pagina alvast even voor u verzameld.

Aluminium ramen prijzen

 
Ramen nodig? Vergelijk eerst

Wat kosten aluminium ramen?

kostenDe hoogte van de prijs die wordt aangerekend voor het aankopen van aluminium ramen is voor een groot deel afhankelijk van het systeem waar gebruik van wordt gemaakt. Tegenwoordig kunnen er op dit vlak meerdere mogelijkheden onderscheiden worden. De verschillende systemen samen met hun gemiddelde kostprijs waaruit u kunt kiezen worden duidelijk gemaakt aan de hand van de onderstaande prijstabel. De aangegeven prijzen zijn telkens inclusief plaatsing, het glas evenals de verschuldigde BTW.

Soort aluminium raam Gemiddelde kostprijs
Vast raam van 1 x 1 meter Tussen 425 & 525 euro
Draai-kiepraam van 1 x 1 meter Tussen 650 & 725 euro
Deurkozijn van 0,8 x 2,30 meter Tussen 1.550 & 2.250 euro

Tot 30% besparen op uw aluminium ramen? Het kan!

Het aankopen van aluminium ramen kan een behoorlijk dure kwestie zijn. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat veel mensen in eerste instantie zoeken naar een mogelijkheid om een aantrekkelijke besparing te kunnen realiseren op het aankopen van hun aluminium ramen. Dit kan onder meer door offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Het opvragen van meerdere offertes en deze met elkaar vergelijken zorgt er namelijk voor dat u in geen tijd de voordeligste oplossing kunt vinden. In de praktijk kunt u op deze manier dan ook zomaar tot een slordige 30 procent besparen op het aankopen van uw (nieuwe) aluminium ramen.

Keuzes die de kostprijs van aluminium ramen kunnen beïnvloeden

Meerdere keuzes kunnen een bepaalde invloed uitoefenen op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor aluminium ramen. Deze invloed kan vrij groot zijn waardoor de uiteindelijke totaalprijs aanzienlijk hoger of juist lager kan uitvallen dan in eerste instantie werd verwacht. Het is aan te raden om in ieder geval rekening te houden met de volgende keuzes:

Keuze 1: Het soort aluminium raam

Zoals u in bovenstaande prijstabel reeds heeft kunnen aflezen wordt er een onderscheid gemaakt tussen verschillende systemen voor wat aluminium ramen betreft. Het goedkoopst is uiteraard een vast raam welke zoals de naam reeds laat vermoeden niet kan worden geopend. Heeft u iets meer geld uit te geven en wilt u er zeker van zijn dat het raam wel degelijk kan worden geopend? Dan kunt u nog altijd opteren voor een draai-kiepraam. Ook een deurkozijn in aluminium vormt uiteraard geen enkel probleem, al ligt de kostprijs hiervan nog net wat hoger.

Keuze 2: Het glas waar gebruik van wordt gemaakt

Tegenwoordig is de keuze van het glas voor een raam van bijzonder groot belang. Veel mensen staan er namelijk misschien niet bij stil, maar via het glas van een raam gaat er behoorlijk wat warme lucht verloren. Dit warmteverlies dient uiteraard te worden gecompenseerd wat er voor zorgt dat er een hoger energieverbruik plaatsvindt. Dit kan gelukkig op een vrij eenvoudige manier worden verholpen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor hoogrendementsglas zult u namelijk kunnen vaststellen dat het warmteverlies op deze manier sterk kan worden ingeperkt. We hebben de kosten van de verschillende soorten beglazing voor in uw aluminium ramen alvast even op een rijtje gezet door middel van deze prijstabel:

Soort glas voor in uw aluminium raam Gemiddelde kostprijs
Standaard dubbel glas Tussen 52 & 57 euro per vierkante meter
HR glas Tussen 57 & 62 euro per vierkante meter
HR+ glas Tussen 62 & 67 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 67 & 77 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 105 & 135 euro per vierkante meter

Keuze 3: Een ventilatierooster voorzien of niet?

In het bijzonder wanneer u er voor kiest om uw aluminium ramen uit te rusten met sterk isolerend glas is het interessant om ook een ventilatierooster te voorzien. Het plaatsen van een ventilatierooster zorgt er namelijk voor dat er een constante aanvoer van verse lucht wordt gegarandeerd wat de energiefactuur, maar ook de algemene leefomstandigheden in huis ten goede komt. U kunt kiezen voor het plaatsen van een klein of een groot ventilatierooster en de gemiddelde kostprijs is gelegen tussen de 20 & 65 euro per stuk.

Interessante bespaartips

besparenTegenwoordig geven bijzonder veel mensen de voorkeur aan een strakke vormgeving voor hun woning. Dit geldt eveneens voor de ramen waar gebruik van wordt gemaakt. Helaas heeft u inmiddels kunnen vaststellen dat aluminium ramen aankopen steeds gepaard gaat met een vrij aanzienlijk prijskaartje. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips kan deze prijs gelukkig wel enigszins worden gedrukt.

  • Help de vakman tijdens het plaatsen van de ramen. Het zelf plaatsen van een aluminium raam is tegenwoordig alles behalve populair. Dit heeft niet in het minst te maken met het feit dat het lang niet eenvoudig is en bovendien dient u ook rekening te houden met enkele niet onaanzienlijke risico’s. Toch kunt u de vakman tijdens het plaatsen vaak wel van dienst zijn. Dit kan uiteindelijk het totale kostenplaatje aanzienlijk drukken.
  • Het verwijderen van het oude raam. Moet er een nieuw aluminium raam worden geplaatst waar zich nu reeds een ander raam bevindt? In dat geval is het altijd noodzakelijk om het oude raam eerst te verwijderen. Dit kunt u uitbesteden aan een vakman, maar u kunt het verwijderen ook voor uw eigen rekening nemen. Ook op deze manier kan er een niet onbelangrijk bedrag worden uitgespaard op de eindafrekening.
  • Kies voor goed isolerende beglazing. Uiteraard is het aantrekkelijk om te investeren in gewoon dubbel glas omwille van de lage kostprijs die er aan verbonden is, maar het is nog heel wat interessanter om te opteren voor sterk isolerende beglazing zoals hoogrendementsglas. Wilt u echt een degelijke besparing kunnen realiseren op uw energiefactuur? Opteer dan bij voorkeur voor HR++ of HR+++ glas voor in uw aluminium ramen!

vergelijken