Home » Kostprijs verbouwen » Aluminium veranda prijzen

Aluminium veranda prijzen

Daar waar er vroeger veelal voor werd gekozen om gebruik te maken van hout of PVC als materiaal voor het bouwen van een veranda is dat vandaag de dag vaak anders. Tegenwoordig is het namelijk zo dat vooral aluminium bijzonder populair is. Dit heeft alles te maken met het feit dat veel mensen tegenwoordig een voorkeur hebben voor een strakke en moderne uitstraling. Wanneer u deze wenst te realiseren voor uw veranda is kiezen voor aluminium inderdaad het meest voor de hand liggend. Wilt u graag ook investeren in een aluminium veranda, maar wilt u eerst graag achterhalen welke kosten hier min of meer aan verbonden zijn? Deze informatie is terug te vinden op deze pagina!

Aluminium veranda prijzen

 
Veranda nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een aluminium veranda?

Indien u graag een aluminium veranda wenst te laten plaatsen is het natuurlijk van belang dat u eerst een goed beeld heeft van de prijs die hiermee gepaard gaat. De prijs die wordt aangegeven in de onderstaande prijstabel geeft uiteraard slechts een inschatting van het gemiddelde kostenplaatje waar u rekening mee dient te houden. Verder op deze pagina zal namelijk blijken dat de kostprijs van een aluminium veranda wordt beïnvloed door een bijzonder groot aantal verschillende factoren. In ieder geval, de gemiddelde kostprijs voor een standaard aluminium veranda is de volgende:

Type Gemiddelde kostprijs
Standaard aluminium veranda Tussen 7.500 & 10.000 euro
Luxueuze, grote, afwijkende aluminium veranda Tussen 17.500 & 22.500 euro

De bovenstaande kostprijs is niet alleen voor het aankopen van het materiaal op de aluminium veranda mee te realiseren, daarnaast zijn ook de montagekosten uiteraard inbegrepen. Deze kosten kunnen evenwel gedrukt worden door een vergelijking uit te voeren tussen verschillende bedrijven die voor u een veranda kunnen leveren en plaatsen.

Een besparing tot 30% realiseren op uw aluminium veranda

We hebben het reeds aangegeven, het is eigenlijk vrij eenvoudig mogelijk om een niet onaanzienlijke besparing te realiseren op het aankopen en laten plaatsen van uw aluminium veranda. Hoe? Zeer eenvoudig. Het spreekt immers voor zich dat er tegenwoordig bijzonder veel bedrijven bestaan die er om staan te springen om uw aluminium veranda te leveren en te plaatsen. Bovendien is er onderling tussen deze verschillende bedrijven sprake van een niet onbelangrijk verschil in kostprijs. Door het uitvoeren van een objectieve vergelijking is het dan ook mogelijk om de kostprijs tot zomaar even 30 procent te verlagen. Als dat niet mooi meegenomen is!

Keuzes die de kostprijs van een aluminium veranda beïnvloeden

Eender welke veranda u wenst aan te kopen, er dienen altijd een aantal keuzes te worden gemaakt. Dit is dus voor het aankopen van een aluminium veranda niet anders, in tegendeel. De verschillende keuzes die door u gemaakt moeten worden oefenen bovendien stuk voor stuk een bepaalde invloed uit op de kostprijs die wordt aangerekend. We hebben de verschillende keuzes hieronder alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het formaat van de veranda

De eerste keuze is er eentje die uiteraard zeer voor de hand liggend is. Des te groter de veranda is, des te meer materiaal er namelijk moet worden gebruikt. Het spreekt voor zich dat dit niet uitsluitend geldt voor het aluminium, maar ook voor het glas dat moet worden geplaatst. Wilt u er zeker van zijn dat de kosten voor uw aluminium veranda tot een minimum kunnen worden beperkt? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor een veranda die beschikt over beperkte afmetingen. Let wel, u moet er uiteraard wel nog rekening mee houden dat de veranda aan de vooropgestelde eisen kan blijven voldoen.

Keuze 2: Inbraakbeveiliging

Een niet onbelangrijk voordeel dat is verbonden aan aluminium veranda’s gaat schuil in de inbraakbeveiliging. In vergelijking met hout en PVC is het namelijk niet mogelijk om bij aluminium geruisloos de profielen te doorboren. Bovendien is het mogelijk om bij een veranda als deze het hang- en sluitwerk beter te beveiligen. Wilt u zeker zijn van een echt veilige, aluminium veranda? In dat geval is het onder meer aan te raden om er voor te kiezen om de eventuele deur in de veranda te beveiligen met een 3-puntssluiting. Eventueel kunt u er ook voor kiezen om glasbreukdetectoren te voorzien.

Keuze 3: Het soort glas voor een aluminium veranda

Het spreekt voor zich dat u in een aluminium veranda gebruik kunt maken van verschillende soorten glas. Een eerste mogelijkheid is opteren voor gewoon dubbel glas. Dit glas beschikt over een degelijke isolatiewaarde, maar moet het uiteraard afleggen ten opzichte van hoogrendementsglas. Hou er bovendien rekening mee dat aluminium als materiaal niet over goede isolerende eigenschappen beschikt. Wilt u er dus met andere woorden zeker van zijn dat u niet wordt geconfronteerd met een veel hogere energiefactuur na het plaatsen van een aluminium veranda? Dan is kiezen voor hoogrendementsglas op middellange tot lange termijn altijd op financieel vlak de interessantste keuze.

Keuze 4: Gebruikmaken van veiligheidsglas in het dak

Nu we het toch over glas hebben is het eveneens de moeite waard om in de richting te kijken van het glas dat wordt gebruikt in het dak van de veranda. Op dit vlak beschikt u over verschillende mogelijkheden, maar globaal gezien wordt het toch echt aangeraden om gebruik te maken van veiligheidsglas. Dit is niet alleen interessant omdat een eventuele impact niet meteen voor schade zal zorgen, daarnaast zal het glas ook niet snel bezwijken onder het gewicht van bijvoorbeeld een behoorlijke pak sneeuw.

Interessante bespaartips

Er bestaan verschillende interessante mogelijkheden om het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor een aluminium veranda te drukken. Wij hebben de belangrijkste van deze bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Kies voor een bedrijf uit de buurt. Voor het leveren en plaatsen van een aluminium veranda dient de vakman uiteraard de afstand tussen diens bedrijf en uw woonplaats te overbruggen. Om deze afstand op financieel vlak in te dekken worden er zogenaamde voorrijkosten aangerekend. Deze kosten worden per kilometer in rekening gebracht en bedragen tussen de 0,50 en 1 euro. Door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt kunnen deze flink gedrukt worden.
  • Help zelf ook een handje. U gaat uiteraard niet helemaal zelf een aluminium veranda plaatsen. Dat hoeft ook niet. Er zijn voldoende zaken waarbij u de vakman een handje kunt helpen. Wilt u er zeker van zijn dat de uiteindelijke kosten voor uw aluminium veranda zo laag mogelijk gehouden kunnen worden? Dan is het uit handen nemen van enkele taken zoals bijvoorbeeld het uitvoeren van de eindschoonmaak altijd een goed idee.