Home » Kostprijs verbouwen » Badkamer betegelen prijzen

Badkamer betegelen prijzen

Wilt u graag uw badkamer laten betegelen? Bent u zelf evenwel niet zo handig en wilt u er daarom voor kiezen om het betegelen uit te besteden aan een echte specialist? Waarschijnlijk is het voor u nog niet meteen duidelijk welke kosten er aan dergelijke werkzaamheden zijn verbonden. Wij zetten graag de gemiddelde kostprijs inclusief alle noodzakelijke informatie even voor u op een rijtje op deze pagina.

Badkamer betegelen prijzen

 
De exacte prijs voor uw klus weten?

Hoeveel kost een badkamer betegelen?

kostenHoeveel een badkamer betegelen precies moet kosten is zeer moeilijk aan te geven. Het is namelijk zo dat bijzonder veel verschillende factoren een invloed hebben op het prijskaartje. We zetten deze verschillende zaken graag even voor u op een rijtje door middel van onderstaande tabel:

Factor Gemiddelde kostprijs
Wandtegels Tussen 10 & 69 euro
Vloertegels Tussen 12 & 159 euro
Tegelzetter Tussen 24 & 39 euro
Materiaal (denk hierbij aan onder andere lijm, voegmiddel, etc.) Tussen 9 & 19 euro
Totale kostprijs: Gelegen tussen de 40 & 218 euro

Prijsvoorbeelden

Bovenstaande tabel moet er voor zorgen dat u reeds over een goed beeld beschikt van wat nu precies allemaal een invloed heeft op het prijskaartje voor het laten betegelen van uw badkamer. Omdat het hier slechts gaat om een zeer oppervlakkig beeld hebben we nog even drie concrete prijsvoorbeelden gemaakt:

  • Goedkoopste oplossing: Indien u er voor kiest om een badkamer met een oppervlakte van 20 vierkante meter te laten betegelen zult u rekening moeten houden met een kostprijs die is gelegen rond de 1.125 euro. In deze prijs zijn goedkope keramische tegels inbegrepen.
  • Gemiddelde oplossing: Beschikt u over een badkamer met een oppervlakte van 40 vierkante meter en wilt u deze laten betegelen door een specialist met behulp van keramische tegels van een betere kwaliteit? In dat geval zult u rekening moeten houden met een prijskaartje die rond de 3.100 euro zal liggen.
  • Duurste en meest luxueuze oplossing: Heeft u een grote badkamer die beschikt over een oppervlakte van 50 vierkante meter? Wilt u deze badkamer graag laten betegelen door middel van natuursteen tegels? In dat geval kunt u rekening houden met een prijskaartje van zo’n 4.950 euro.

Zie ook: kosten tegelzetter.

Keuzes die de kostprijs van een badkamer betegelen beïnvloeden

Bovenstaande moet u reeds een degelijk beeld geven van het bedrag dat in rekening kan worden gebracht om uw badkamer te laten betegelen. Dit is evenwel niet alles. U dient er bovendien immers ook rekening mee te houden dat er nog verschillende andere keuzes een invloed kunnen uitoefenen op de prijs die in rekening wordt gebracht voor het laten betegelen van uw badkamer. We zetten ook deze keuzes graag even voor u op een rijtje.

Keuze 1: Het soort tegel

De kostprijs die voor tegels voor in de badkamer in rekening wordt gebracht is gelegen tussen de 10 en 159 euro. Het merendeel van de mensen zal er uiteindelijk voor kiezen om in de badkamer gebruik te maken van keramische tegels. Dit is niet zo vreemd, want keramische tegels staan er om bekend uitstekend bestand te zijn tegen vocht. Keramische tegels worden geproduceerd in een fabriek en komen tot stand door het samenpersen van klei. Onderstaande tabel geeft u een goed beeld van de gemiddelde kostprijs die keramische tegels met zich meebrengen.

Type keramische tegel Gemiddelde kostprijs
Faience tegels Tussen 10 & 44 euro
Grestegels Tussen 12 & 64 euro
Cementtegels Tussen 59 & 81 euro

Wanneer er gebruik dient te worden gemaakt van een impregneermiddel dient u er rekening mee te houden dat dit middel aankopen gepaard gaat met een kostprijs van tussen de 30 en 35 euro per liter. Hoeveel vierkante meter tegels u hier precies mee kunt impregneren kunnen we niet zomaar aangeven. Dit hangt namelijk onder meer af van de zuigkracht waar de tegels over beschikken. U dient er verder rekening mee te houden dat ook verschillende varianten van natuursteen dienen te worden geïmpregneerd. Denk bijvoorbeeld maar eens aan kalksteen en marmer. Heeft u een voorkeur voor natuursteen tegels in uw badkamer? In dat geval dient u rekening te houden met de volgende kosten:

Type natuursteen tegel Prijs per vierkante meter
Leisteen Tussen 24 & 159 euro
Hardsteen Tussen 29 & 129 euro
Kalksteen Tussen 34 & 134 euro
Kwartsiet Tussen 39 & 149 euro
Graniet Tussen 49 & 100 euro
Marmer Tussen 49 & 129 euro

Naast bovenstaande is het bovendien altijd interessant om rekening te houden met de R-waarde en de PEI-waarde waar de tegel van uw keuze over beschikt. Alleen door met al deze verschillende factoren rekening te houden zult u uiteindelijk kunnen kiezen voor een zeer kwalitatieve tegel die perfect alle verwachtingen zal weten in te lossen.

Keuze 2: Betegelen van het toilet

Wanneer u er voor kiest om de badkamer te laten betegelen kunt u er ook voor kiezen om het toilet onder handen te laten nemen. Het betegelen van het toilet gebeurt in het merendeel van de gevallen in dezelfde stijl als de badkamer. Voor het toilet gelden bovendien dezelfde R- en PEI-waarden. Een toilet laten betegelen kan gebeuren op verschillende manieren, namelijk:

  • Goedkoopste oplossing: Een toilet van 5 vierkante meter laten betegelen door gebruik te maken van goedkope, keramische tegels is mogelijk tegen een prijskaartje van ongeveer 290 euro.
  • Luxe oplossing: Heeft u een relatief groot toilet van 10 vierkante meter en wilt u deze laten betegelen met behulp van natuursteen tegels? In dat geval zult u al snel rekening moeten houden met een prijskaartje dat oploopt tot 1.030 euro.

Keuze 3: De tegelzetter

In het merendeel van de gevallen zult u merken dat een tegelzetter een kostprijs in rekening brengt die is gelegen tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter of per uur. In meer uitzonderlijke situaties kan de tegelzetter er eveneens voor kiezen om een vaste prijs te geven voor het volledige project. Het is altijd belangrijk om op voorhand met de tegelzetter te bespreken wat er nu wel en wat er nu niet in de kostprijs zit inbegrepen. Alleen op deze manier kunt u er voor zorgen dat u niet teveel betaalt en dat u na afloop van de werken niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan. Voor een adviesgesprek kan een tegelzetter een éénmalige kostprijs in rekening brengen van 50 euro.

vergelijken