Home » Kostprijs verbouwen » Badkamer prijzen

Badkamer prijzen

De badkamer is een ruimte in uw woning waar u bijzonder veel tijd in doorbrengt. Een badkamer kunt u luxueus inrichten, maar u kunt ze ook zeer basic houden waardoor een optimale functionaliteit wordt bekomen tegen een voordelig prijskaartje. Deze keuze is van bijzonder grote invloed op de uiteindelijke kostprijs van uw badkamer. Wij zetten de gemiddelde kosten voor de verschillende mogelijkheden alvast even voor u op een rijtje.

Badkamer prijzen

 
Badkamer nodig? Vergelijk eerst

De prijsopbouw van een badkamer bouwen/verbouwen

De prijsopbouw van een badkamer ziet er door de vele verschillende onderdelen vrij complex uit. In De grootste kostprijs is met 21 procent voorbehouden voor het bad. 16 procent van het totale prijskaartje is dan weer gereserveerd voor de wanden in de badkamer. 7 procent is noodzakelijk voor de douche terwijl 13 procent wordt besteed aan de realisatie van een vloer. 9 procent van de kostprijs dient te worden betaald voor eventuele vloerverwarming terwijl 8 procent nodig is voor het toilet. 15 procent van het totale prijskaartje is er voor de wastafel en nog eens 7 procent wordt gereserveerd voor het plaatsen van de water- en elektriciteitsleidingen. De resterende 4 procent kan worden besteed aan het aankopen van een kraan. Let op, dit percentage kan verschillen afhankelijk van bijvoorbeeld het feit of er gekozen wordt voor een standaard of een design kraan.

Prijsopbouw badkamer

Hoeveel kost een badkamer?

kostenWanneer u een compleet nieuwe badkamer wenst te laten realiseren spreekt het voor zich dat er bijzonder veel verschillende zaken zijn waar u rekening mee zult willen houden. Wenst u bijvoorbeeld te kiezen voor een echt luxueuze badkamer of bent u gewoon op zoek naar een praktische badkamer voorzien van alle nodige comfort tegen een scherpe prijs? Onderstaande tabel geeft u alvast een goed beeld van de gemiddelde kostprijs van verschillende onderdelen van uw toekomstige badkamer.

Onderdeel van de badkamer Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van water- en elektriciteitsleidingen Tussen 375 & 775 euro
Realiseren van een vloer met tegels Tussen 725 & 1.475 euro
Wanden laten stucen en betegelen Tussen 875 & 1.725 euro
Plaatsen van een kraan Tussen 125 & 425 euro
Aankoop van een toilet Tussen 290 & 710 euro
Aankoop van een wastafel Tussen 390 & 790 euro
Plaatsen van vloerverwarming Tussen 675 & 790 euro
Realisatie van een douche Tussen 410 & 1.790 euro
Realisatie van een ligbad Tussen 840 & 2.790 euro

Bent u eerder op zoek naar een compleet beeld van hoeveel er voor een volledige realisatie van een badkamer in rekening wordt gebracht? We zetten enkele concrete voorbeelden voor u op een rijtje:

  • Goedkoopste badkamer: De voordeligste realisatie van een badkamer heeft betrekking tot het plaatsen van een vloer met relatief goedkope, keramische tegels. De wanden zullen in dit geval uit een combinatie bestaan van tegels en stucwerk. Er wordt bovendien gekozen voor standaard badkamersanitair. Het betreft hier een toilet, een douche evenals een stijlvol badkamermeubel waar een enkele wastafel in aanwezig is. Voor een dergelijke badkamer dient rekening te worden gehouden met een prijskaartje van tussen de 4.900 & 5.250 euro.
  • Gemiddelde badkamer: Verschillende water- en elektriciteitsleidingen kunnen worden geplaatst. Bovendien zal uw badkamer beschikken over een mooie, nieuwe vloer die bestaat uit natuursteen tegels. De wanden zullen voor het overgrote merendeel voorzien worden van keramische tegels die over een sierlijke uitstraling beschikken. Het resterende gedeelte zal worden afgewerkt met stucwerk. Voor de vooropgestelde kostprijs wordt gebruik gemaakt van badkamersanitair van een gemiddelde kwaliteit. Daarenboven wordt er geen douche, maar een heerlijk ontspannend ligbad voorzien. De kosten voor een badkamer als deze zijn gelegen tussen de 7.750 & 8.500 euro.
  • Duurste badkamer: In het duurste geval worden alle water- en elektriciteitsleidingen geplaatst. Bovendien worden zowel de vloer als de wanden gelegd met behulp van natuursteen tegels. Verder wordt er gekozen voor een echte design badkamer met sanitair van hoogwaardig materiaal. Bij deze badkamer wordt er niet alleen een douche geplaatst, maar ook een bad. Het badkamermeubel beschikt over twee wasbakken waardoor iedereen in huis zich in alle comfort klaar kan maken. In dit geval dient u voor de badkamer een prijskaartje te betalen van tussen de 11.750 & 12.500 euro.

 

Keuzes die de prijs van een badkamer bepalen

Het spreekt voor zich dat een niet onbelangrijk deel van de kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het realiseren van een badkamer afhankelijk is van de mate aan comfort en luxe die voorzien moet worden. Verschillende keuzes die u zelf als woningeigenaar maakt zullen dan ook een impact hebben op het uiteindelijke prijskaartje voor uw badkamer. We zetten deze keuzes graag even voor u op een rijtje:

Keuze 1: De tegels

De vloer die in de badkamer wordt geplaatst neemt een niet onaanzienlijk deel in van de totale kostprijs die voor een badkamer in rekening wordt gebracht. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van keramische tegels, maar u kunt eveneens tegels van natuursteen aankopen. Bij het uitzoeken van de badkamertegels is het vooral belangrijk om rekening te houden met de zogenaamde R-waarde. De R-waarde geeft namelijk aan hoe slipbestendig de steen in kwestie is. Het wordt wat dit betreft aangeraden om te kiezen voor een waarde die is gelegen tussen 9 en 13. Op deze manier wordt voorkomen dat u eenvoudig zult uitglijden in de badkamer.

Keuze 2: Het stucwerk

Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat uw badkamer beschikt over een uitstekende afwerking is het interessant om te kiezen voor stucwerk. Stucwerk kan in verschillende vormen worden uitgevoerd, namelijk:

Type stucwerk Gemiddelde kostprijs
Spackspuitwerk Tussen 6 & 12 euro
Behangklaar stucen Tussen 9 & 16 euro
Sausklaar stucen Tussen 10 & 24 euro
Sierpleister Tussen 13 & 24 euro
Plafond stucen Tussen 6 & 24 euro

Keuze 3: Het sanitair

Wanneer u graag meer comfort wenst in uw badkamer zal dat uiteraard een invloed hebben op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht. Het spreekt immers voor zich dat er een niet onaanzienlijk prijsverschil van toepassing is tussen een standaard, klassiek bad en bijvoorbeeld een spabad of een stoomdouchecabine. Wanneer u genoegen neemt met minder zal dat zorgen voor een voordeligere badkamer. Wilt u echt een luxueuze badkamer, dan zult u ten opzichte van een standaard badkamer rekening moeten houden met een prijsverschil dat kan oplopen tot een slordige 5.000 euro.

Vergelijk offertes

Door meerdere offertes op te vragen en te vergelijken van lokale specialisten in uw regio kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Klik hieronder op de button, vul vervolgens het formulier in en ontvang tot meerdere offertes van lokale specialisten. Zij nemen contact met u op en bekijken de situatie. U kiest zelf de beste deal.

vergelijken