Home » Kostprijs verbouwen » Badkamer verbouwen kosten

Badkamer verbouwen kosten

Iedereen stelt bepaalde, specifieke eisen aan de badkamer waarin ze zich dagelijks moeten klaarmaken. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u in deze ruimte kunt rekenen op heel wat luxe of is het voldoende dat u gewoon over een standaard, functionele ruimte beschikt om u in klaar te maken? De keuze op dit vlak is bepalend voor het kostenplaatje dat voor een badkamer verbouwing in rekening wordt gebracht. Wij hebben het gemiddelde kostenplaatje van een badkamer verbouwing alvast voor u berekend. Het resultaat hiervan is terug te vinden op deze pagina.

Badkamer verbouwen kosten

 
Benieuwd naar de exacte prijzen?

Hoeveel kost het verbouwen van een badkamer?

kostenKan uw badkamer wel een degelijke opknapbeurt gebruiken waardoor uw badkamer een plaats wordt waarin u met veel plezier tijd zult doorbrengen? Het verbouwen van een badkamer kost u gemiddeld zo’n kleine 8.000 euro. U dient voor uzelf na te gaan welke van onderstaande werkzaamheden in uw geval uitgevoerd dienen te worden en welke niet. Hoe meer werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd, des te hoger het prijskaartje uiteraard zal komen te liggen.

Werkzaamheden Gemiddelde kostprijs
Verplaatsen van leidingen voor water en elektriciteit Tussen 425 & 825 euro
Plaatsen van een nieuwe vloer (tegels) Tussen 725 & 1.525 euro
Opnieuw betegelen en stucen van wanden Tussen 925 & 1.725 euro
Plaatsen van een kraan Tussen 175 & 475 euro
Plaatsen van een toilet Tussen 325 & 725 euro
Plaatsen van een wastafel Tussen 450 & 850 euro
Plaatsen van vloerverwarming Tussen 750 & 850 euro
Plaatsen van een douche Tussen 430 & 1.825 euro
Plaatsen van een ligbad Tussen 875 & 2.850 euro

Prijsvoorbeelden van een badkamer verbouwen

Zou u graag een concreet beeld willen hebben van de verschillende badkamer verbouwingen die tot de mogelijkheden behoren evenals de prijs die er aan verbonden is? Wij hebben diverse, specifieke prijsvoorbeelden voor u op een rijtje gezet.

  • Goedkoopste badkamer verbouwing: In deze situatie blijft de huidige indeling van de badkamer behouden. Er wordt wel een nieuwe vloer gelegd. Deze bestaat uit relatief voordelige keramische tegels. De wanden van de badkamer zijn opgebouwd uit een combinatie van tegels evenals stucwerk. U kiest bij de goedkoopste badkamer verbouwing voor standaard badkamer sanitair. Hierbij is sprake van een toilet, een douche evenals een stijlvol badkamermeubel met één enkele wastafel. Het verbouwen van een badkamer kost in dit geval gemiddeld zo’n kleine 5.500 euro.
  • Gemiddelde badkamer verbouwing: Wanneer er sprake is van een gemiddelde badkamer verbouwing dienen in eerste instantie de water- en elektriciteitsleidingen te worden verplaatst. Daarnaast wordt er in de badkamer een volledig nieuwe vloer geplaatst bestaande uit natuursteen tegels. De wanden zullen voor het overgrote merendeel voorzien worden van sierlijke keramische tegels. Het resterende gedeelte wordt gestuct. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van badkamer sanitair welke beschikt over een gemiddelde kwaliteit en beschikt u over een subliem bad waarin u heerlijk kunt ontspannen. Voor het laten uitvoeren van een dergelijke badkamer verbouwing wordt een kostenplaatje aangerekend van zo’n 8.500 euro.
  • Duurste badkamer verbouwing: Bij de duurste badkamer verbouwing wordt er een volledig nieuwe indeling voorzien voor wat de water- en elektriciteitsleidingen betreft. Bovendien wordt er voor gekozen om niet alleen de vloer, maar ook de wanden te voorzien van mooie, natuursteen tegels. Er wordt in dit geval verder voor gekozen om een design badkamer te realiseren waarbij het sanitair is gemaakt van een hoogwaardig materiaal. Bij de duurste badkamer verbouwing beschikt u niet uitsluitend over een ruime douche, daarnaast is er ook nog eens een lekker bad aanwezig en heeft u de beschikking over een badkamermeubel met twee wasbakken. De duurste badkamer verbouwing kost u gemiddeld zo’n 12.500 euro.

Keuzes die de kostprijs van een badkamer verbouwing bepalen

Zoals de informatie op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt is de gemiddelde kostprijs die voor het verbouwen van een badkamer in rekening wordt gebracht afhankelijk van de mate aan luxe die u wenst. We zetten de verschillende keuzes op dit vlak even voor u op een rijtje.

Keuze 1: Het type tegel voor de badkamer

Allereerst is het zo dat u er rekening mee moet houden dat het type tegel een niet onaanzienlijke invloed heeft op het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor de badkamer die moet worden verbouwd. U kunt op dit vlak in ieder geval kiezen tussen keramische en natuursteen tegels. Bij het uitzoeken van de meest geschikte tegels voor een badkamer is het vooral belangrijk om rekening te houden met de R-waarde waar deze over beschikken. Deze waarde geeft immers aan in welke mate een tegel slijtbestendig is. Kies bij voorkeur voor een waarde van tussen de 9 en 13. Op deze manier wordt de kans op uitglijden alvast tot een minimum beperkt.

Keuze 2: Het soort stucwerk

Wanneer u een stijlvolle afwerking voor uw badkamer wenst te voorzien is het altijd interessant om te opteren voor stucwerk. De kosten die in rekening worden gebracht voor stucwerk zijn afhankelijk van het type stucwerk waar u gebruik van wenst te maken. We onderscheiden op dit vlak verschillende mogelijkheden die uiteraard stuk voor stuk over hun eigen kostprijs beschikken.

Type stucwerk Gemiddelde kostprijs
Spackspuitwerk Tussen 6 & 12 euro per vierkante meter
Behangklaar stucen Tussen 9 & 16 euro per vierkante meter
Sausklaar stucen Tussen 10 & 24 euro per vierkante meter
Sierpleister Tussen 13 & 24 euro per vierkante meter
Stucen van het plafond Tussen 6 & 24 euro per vierkante meter

In de aangegeven prijzen in bovenstaande tabel zijn ook de materiaalkosten inbegrepen.

Keuze 3: Sanitair

Wilt u graag kunnen genieten van meer comfort in uw badkamer? In dat geval zal dit meteen een invloed hebben op het kostenplaatje welke u dient te betalen. Kiest u bijvoorbeeld voor een spabad of voor een stoomdouchecabine? In dat geval zult u als vanzelfsprekend rekening moeten houden met een hoger gelegen kostenplaatje. Neemt u genoegen met minder luxe en heeft u geen nood aan één van deze vormen van sanitair? Dan behoort een beperktere kostprijs tot de mogelijkheden. Afhankelijk van de eisen die u aan uw badkamer stelt kan het verschil in kostprijs tot wel 5000 euro bedragen.

Keuze 4: Eventuele extra opties

Voor veel mensen is het tot slot van groot belang dat ze in hun badkamer op optimale wijze kunnen genieten na bijvoorbeeld een lange, zware werkdag. Ze willen er daarom een aangenaam wellnessoord van maken. Afhankelijk van de extra opties die u wenst voor uw badkamer zijn dit de kosten die in rekening worden gebracht:

Optie Gemiddelde kostprijs
Vloerverwarming Tussen 725 & 825 euro
Spa douchecabine Tussen 1.650 & 4.350 euro
Whirlpool of spabad Tussen 2.750 & 6.750 euro

vergelijken