Home » Kostprijs verbouwen » Balkonhekwerk prijzen

Balkonhekwerk prijzen

Denkt u er aan om een balustrade aan uw balkon te laten plaatsen? Een dergelijke balustrade laten realiseren brengt verschillende interessante voordelen met zich mee. Zo zult u tijdens de zomer in alle veiligheid en bovendien extra lang kunnen genieten van de warme zonnestralen. Daar komt ook nog eens bij dat u tijdens het zonnebaden of tijdens het drinken van een aperitief over een mooi uitzicht beschikt op de omgeving. Klinkt dit alles voor u als muziek in de oren en wilt u bijgevolg ook graag balkonhekwerk laten realiseren? Aarzel dan niet langer, lees snel verder en ontdek met welke kosten u op dit vlak rekening dient te houden!

Balkonhekwerk prijzen

 
Hekwerk nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost balkonhekwerk?

kostenWanneer u naar een woning kijkt valt het aanwezige balkon meteen op. Mede omwille van deze reden is het van bijzonder groot belang dat u kiest voor een kwalitatieve afwerking evenals voor een balkon die perfect aansluit op de stijl van uw woning. Vandaag de dag is het evenwel mogelijk om balkonhekwerk in tal van verschillende vormen aan te kopen. We zetten deze verschillende mogelijkheden graag even voor u op een rijtje:

Materiaal waaruit de balustrade bestaat Kostprijs per vierkante meter
Een houten balustrade Tussen 75 & 255 euro
Een glazen balustrade Tussen 65 & 505 euro
Een aluminium balustrade Tussen 85 & 125 euro
Een roestvrijstalen balustrade Tussen 125 & 235 euro
Een kunststof balustrade Tussen 145 & 260 euro

Bovenstaande tabel zal u reeds een bepaalde richtprijs geven waar u rekening mee dient te houden bij het realiseren van balkonhekwerk, maar er is meer. Hoe weet u nu namelijk precies in welke situatie u voor welk balkonhekwerk dient te kiezen? Wij zetten omwille van deze reden graag enkele meer gedetailleerde prijsvoorbeelden voor u op een rijtje:

  • Voordeligste oplossing: Bent u op zoek naar een zo voordelig mogelijke balustrade voor aan uw balkon? In dat geval is er voor kiezen om gebruik te maken van geïmpregneerd hout voor uw balustrade een interessante keuze. De kosten die hiervoor in rekening worden gebracht zijn afhankelijk van het type hout. U kunt in deze situatie rekening houden met een prijskaartje van tussen de 75 en 255 euro per vierkante meter.
  • Moderne en luxe oplossing: Beschikt u over een moderne woning en bent u op zoek naar geschikt balkonhekwerk? In dat geval kunt u er onder meer voor kiezen om gebruik te maken van een glazen balustrade. Een dergelijke balustrade zorgt voor een luxe en moderne uitstraling waardoor ze uitstekend tot haar recht komt bij een moderne woning. De kosten die voor een glazen balustrade in rekening worden gebracht zijn gelegen tussen de 65 en 505 euro per vierkante meter.
  • Sterkste kwaliteit: Wilt u er zeker van zijn dat u gebruik maakt van een houten hekwerk die beschikt over een prima kwaliteit? In dat geval is kiezen voor een balustrade van hardhout een prima keuze. Het belangrijkste voordeel van dergelijk balkonhekwerk gaat schuil in het feit dat ze over een levensduur beschikt van zomaar even 25 jaar. Een ander voordeel gaat schuil in de unieke en ronduit luxueuze uitstraling waar het hekwerk over beschikt. De kostprijs van hardhout ligt in vergelijking met geïmpregneerd hout evenwel wel een stuk hoger. Een balustrade van hardhout kost dan ook gemiddeld tussen de 105 en 255 euro per vierkante meter.

Keuzes die de kostprijs van balkonhekwerk beïnvloeden

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat er vandaag de dag op vlak van balkonhekwerk zeer veel verschillende mogelijkheden bestaan. Waarschijnlijk heeft u na het lezen van de informatie tot dusver reeds een goed beeld gekregen van het gemiddelde prijskaartje waar u rekening mee dient te houden, er is echter meer. Verschillende keuzes kunnen namelijk het totale kostenplaatje aanzienlijk beïnvloeden. We zetten deze keuzes graag eveneens voor u op een rijtje:

Keuze 1: Het materiaal

Zoals u reeds heeft kunnen lezen heeft met name het materiaal een zeer aanzienlijke invloed op de kostprijs. Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u, uw balkonhekwerk kunt realiseren tegen de scherpst mogelijke prijs, dan is het, het interessantst om gebruik te maken van aluminium. Een dergelijke balustrade kan namelijk reeds worden gerealiseerd voor een kostenplaatje die is gelegen tussen de 85 en 125 euro per vierkante meter. Een glazen balustrade is dan weer beduidend de duurste optie. In het slechtste geval dient u voor een dergelijke balustrade dan ook rekening te houden met een prijskaartje dat kan oplopen tot een slordige 500 euro per vierkante meter.

Keuze 2: Zelf monteren of uitbesteden?

De tweede keuze die eveneens een niet onbelangrijke invloed uitoefent op het prijskaartje van balkonhekwerk gaat schuil in de montage er van. U kunt er dan wel voor kiezen om deze montage zelf te doen, in het merendeel van de gevallen wordt er toch geopteerd om dit uit te besteden aan een echte vakman. Het laatste wat nu namelijk wilt is dat het balkonhekwerk niet correct wordt geplaatst waardoor het veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Hoeveel er precies in rekening wordt gebracht voor het laten monteren van balkonhekwerk is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld kunt u evenwel rekenen op een montagekost van tussen de 20 en 30 euro per meter. Let wel, deze kostprijs kan sterk afhankelijk zijn van de vakman in kwestie.

Keuze 3: Extra opties

Wanneer u er voor kiest om balkonhekwerk te laten realiseren zijn er slechts weinig opties waar u rekening mee dient te houden, maar toch. Een bekende en populaire optie is bijvoorbeeld gebruikmaken van een zogenaamd balkondoek. Een dergelijk doek kan over het balkonhekwerk worden gehangen waardoor u over een aanzienlijke hoeveelheid extra privacy beschikt. Dergelijke balkondoeken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De kostprijs die voor een balkondoek wordt aangerekend ligt doorgaans ergens rond de 6 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Bent u nog steeds geïnteresseerd in het realiseren van balkonhekwerk, maar zou u graag een extra besparing willen realiseren op de aankoopprijs? In dat geval kunnen deze bespaartips u daar ongetwijfeld bij helpen:

  • Kwantumkorting. Bent u niet de enige die van plan is om (nieuw) balkonhekwerk te laten realiseren? Denkt uw buurman hier ook over na? In dat geval kunt u er voor kiezen om deze opdracht samen te verstrekken. Zo zult u beiden immers kunnen rekenen op een aantrekkelijke kwantumkorting.
  • Zelf het materiaal ophalen. Doorgaans is het zo dat de vakman die het balkonhekwerk gaat plaatsen ook alle materialen gaat ophalen. Door dit zelf te doen kunt u de vakman heel wat werk en bovendien voorrijkosten besparen en dat zal uiteraard ook gecompenseerd worden op uw eindfactuur.
  • Meehelpen met de montage. Een laatste interessante mogelijkheid om een besparing te kunnen realiseren is meehelpen met de montage. Vraag de vakman gerust waar u een handje bij kunt toesteken en u zult merken dat dit u op het einde van de rit een aantrekkelijke korting zal opleveren.

vergelijken