Home » Kostprijs verbouwen » Bestrater – grondwerker – tuinwerker prijzen

Bestrater – grondwerker – tuinwerker prijzen

Het leggen van bestrating is niet alleen een complex karwei, daarnaast is het op fysiek vlak ook nog eens bijzonder zwaar. Het is dan ook niet meer dan normaal dat het merendeel van de mensen er tegenwoordig voor kiezen om dit karwei uit te besteden aan een professionele bestrater. Vooraleer een beroep te doen op een dergelijke vakman spreekt het evenwel voor zich dat u een goed beeld zult willen hebben van de kosten die door een bestrater in rekening worden gebracht. Wilt u eveneens een concreet zicht hebben op de bestrater prijzen? Zoek dan niet verder, want wij vertellen er u graag alles over op deze pagina!

Prijzen grondwerker

 
Wat zijn de exacte kosten?

Hoeveel kost een bestrater?

kostenVooraleer een bestrater onder de arm te nemen zult u uiteraard voor uzelf moeten uitmaken of deze voor u wel degelijk betaalbaar is of niet. De kostprijs die door een bestrater wordt aangerekend kan op twee verschillende manieren worden bepaald. Deze vakman kan er dan ook voor kiezen om gebruik te maken van een uurtarief, maar kan eveneens een bepaald bedrag per vierkante meter aanrekenen. Hoe hoog deze bedragen gemiddeld kunnen liggen wordt duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type kost Gemiddelde kostprijs
Uurtarief Tussen 35 & 45 euro per uur
Prijs per vierkante meter Tussen 15 & 25 euro per uur

U dient er rekening mee te houden dat de arbeidskost op zich van een bestrater niet alles is. Wat bijvoorbeeld ook met het materiaal dat deze nodig heeft? Ook de belangrijkste materialen hebben we inclusief hun gemiddelde kostprijs even voor u op een rijtje gezet.

Type materiaal Gemiddelde kostprijs
Bestrating stenen Tussen 20 & 70 euro per vierkante meter
Ophoog- en voegzand Tussen 55 & 75 euro per big bag van 1 m3
Opsluitbanden Tussen 2,50 & 5,50 euro per meter

Besparen op een bestrater door te vergelijken

De kostprijs die door een bestrater in rekening wordt gebracht kan vooral bij een complex legpatroon nog wel eens hoger oplopen dan u in eerste instantie zou verwachten. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat u dat ene, prachtige legpatroon meteen maar beter uit uw hoofd kunt zetten, in tegendeel. Besparen op de kostprijs van een bestrater is namelijk perfect mogelijk door het uitvoeren van een objectieve vergelijking tussen verschillende van deze vakmannen. Door middel van een dergelijke vergelijking kunt u er namelijk de voor u voordeligste vakman zo tussenuit halen. Op deze manier is het in de praktijk mogelijk om een besparing op uw factuur te realiseren die kan oplopen tot een mooie 30 procent.

Keuzes die de prijs van een bestrater kunnen beïnvloeden

Inmiddels heeft u waarschijnlijk reeds een goed beeld van de gemiddelde kosten die door een bestrater worden aangerekend. Dit neemt evenwel niet weg dat deze kosten nog door verschillende factoren kunnen worden beïnvloed. Om er zeker van te zijn dat u niet voor vervelende, financiële verrassingen komt te staan hebben we de belangrijkste van deze keuzes nog even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type legpatroon

De eerste keuze heeft betrekking tot het type bestrating waar gebruik van wordt gemaakt. Het is vandaag de dag dan ook mogelijk om een keuze te maken uit tal van verschillende legpatronen. Wilt u er zeker van zijn dat deze de uiteindelijke kostprijs niet zal beïnvloeden? In dat geval is het altijd belangrijk om te kiezen voor een eenvoudig legpatroon. Bent u op zoek naar een iets meer bijzondere of unieke uitstraling? In dat geval kunt u een meer complexer legpatroon vragen, al is deze toch een stukje duurder.

Keuze 2: De tegel waar gebruik van wordt gemaakt

Bestrating kan vandaag de dag niet alleen worden gerealiseerd in tal van verschillende legpatronen, daarnaast is het eveneens zo dat er gebruik kan worden gemaakt van een uiteenlopend aantal soorten tegels. We onderscheiden op dit vlak onder meer deze opties:

  • Koppelstones
  • Betonbestrating
  • Flagstones
  • Waaltjes
  • Hout
  • Natuursteen

De keuze van de tegel kan een zeer belangrijke impact hebben op de uiteindelijke kostprijs. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor koppelstones. Heeft u iets meer uit te geven of wilt u een echt dure look creëren? In dat geval kunt u altijd nog kiezen voor natuursteen. Bent u op zoek naar mooie, duurzame bestrating voor een gemiddeld prijskaartje? In dat geval is het de moeite waard om in de richting te kijken van flagstones of waaltjes.

Interessante bespaartips

Een beroep doen op de diensten van een bestrater is voor veel mensen absolute noodzakelijk. Lang niet iedereen is namelijk zomaar fysiek in staat om te bestraten en bovendien is het ook nog eens zo dat dit karwei zeer nauwkeurig dient te gebeuren. Alleen op deze manier wordt immers voorkomen dat u met oneffenheden te maken krijgt die alles behalve aantrekkelijk ogen. Bent u eveneens genoodzaakt om een beroep te doen op een bestrater, maar wilt u graag een aantrekkelijke besparing realiseren op de standaard kostprijs van deze vakman? In dat geval is rekening houden met de onderstaande bespaartips altijd een aanrader.

  • Kies voor een vakman uit de buurt. Voor de verplaatsing van het bedrijf naar uw huis worden er altijd zogenaamde voorrijkosten in rekening gebracht. Deze kosten zijn op zich veelal vrij beperkt, maar kunnen een stuk aanzienlijker uitvallen op het ogenblik dat er een beroep wordt gedaan op een vakman die relatief ver bij u vandaan woont. Kiezen voor een vakman uit de buurt levert u op dit vlak dan ook altijd een aantrekkelijk financieel voordeel op.
  • Meerdere opdrachten voor dezelfde vakman. Wanneer u bijvoorbeeld bezig bent met het realiseren van een nieuwbouw in een nieuwe wijk is de kans groot dat er nog iemand in uw buurt nood heeft aan een bestrater. Spreek af om samen de opdracht uit te besteden aan dezelfde vakman en u zult merken dat u zomaar een korting kunt verkrijgen van om en bij de 10 procent. Dit lijkt slechts een beperkte korting, maar elke besparing kan mooi meegenomen zijn.
  • Zorg voor een vrije doorgang voor de bestrater. Bouwen of verbouwen kan een vrij hectisch proces zijn waardoor het al eens kan voorkomen dat er bijvoorbeeld machines op vervelende plaatsen blijven staan of er meerdere vakmannen tegelijk in hetzelfde deel van de woning of tuin werkzaam zijn. Dit kan er voor zorgen dat de werken langer duren waardoor er meer kosten in rekening worden gebracht. Ook hier rekening mee houden kan u aldus op het einde van de rit een aantrekkelijk financieel voordeel opleveren.