Home » Kostprijs verbouwen » Boiler prijzen

Boiler prijzen

Het spreekt voor zich dat u in uw huis graag zult willen kunnen genieten van warm water. Om dit te realiseren zult u er voor moeten kiezen om een boiler aan te kopen. Boilers zijn tegenwoordig niet alleen meer verkrijgbaar met een sterk uiteenlopende capaciteit, daarnaast zijn er ook verschillende types op de markt terug te vinden. Moet u ook een nieuwe boiler aankopen voor in uw huis en bent u benieuwd naar de gemiddelde prijzen die daaraan verbonden zijn? U ontdekt ze hier op deze pagina!

Prijzen centrale verwarmingsketel

 
De exacte kosten weten voor uw klus?

Hoeveel kost een boiler?

kostenWanneer u er aan denkt om een nieuwe boiler aan te kopen zijn er altijd een aantal keuzes die u zult moeten maken. Het gaat hierbij niet alleen om het soort boiler, maar ook om de grootte waar deze over beschikt. We onderscheiden drie verschillende soorten boilers. Zo is er de elektrische boiler, bestaat er zoiets als een gasboiler en wat ook te denken van een zonneboiler? Door middel van onderstaande prijstabel wordt meteen duidelijk met welke kosten u per boiler rekening dient te houden. De aangegeven prijzen zijn telkens inclusief de montagekosten.

Type boiler Gemiddelde kostprijs
Elektrische boiler voor keuken (10 liter) Tussen 190 & 290 euro
Elektrische boiler voor badkamer (150 liter) Tussen 1.375 & 1.675 euro
Gasboiler voor keuken (10 liter) Tussen 3250 & 475 euro
Gasboiler voor badkamer (150 liter) Tussen 1.550 & 2.550 euro
Zonneboiler voor keuken (100 liter) Tussen 2.050 & 2.650 euro
Zonneboiler voor badkamer (300 liter) Tussen 4.850 & 5.650 euro

Besparing tot 30% realiseren op de aankoop van uw boiler

Er kan op verschillende manieren een besparing worden gerealiseerd op het aankopen van een boiler. U zult om een dergelijke besparing te kunnen realiseren echter niet willen inboeten op vlak van kwaliteit. Dat hoeft ook helemaal niet. Het is bijvoorbeeld reeds mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent op het ogenblik dat u er voor kiest om offertes op te vragen bij verschillende bedrijven. Op deze manier plukt u er de goedkoopste offerte zo tussenuit en dat kan niet anders dan u een aantrekkelijk financieel voordeel opleveren.

Keuzes die de kostprijs van een boiler kunnen beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat er zeer veel verschillende factoren een invloed kunnen hebben op het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het aankopen van een boiler. Wij hebben deze even allemaal voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort boiler

Op vlak van het soort boiler zijn er drie verschillende mogelijkheden ten opzichte van elkaar te onderscheiden. Wilt u de goedkoopste boiler aankopen die bovendien ook nog eens eenvoudig kan worden geplaatst? Dan is het steeds de moeite waard om te kiezen voor een elektrische boiler. Wilt u een boiler die snel verwarmt? Dan is kiezen voor een gasboiler het meest voor de hand liggend. Door gebruik te maken van een zonneboiler opteert u dan weer voor de meest milieubewuste oplossing. Bovendien kan met een dergelijke boiler ook een aantrekkelijke besparing worden gerealiseerd op de energierekening. Uiteindelijk zal uw persoonlijke voorkeur bepalend zijn voor het soort boiler die u gaat aankopen.

Keuze 2: De capaciteit van de boiler

De capaciteit waar een boiler over moet beschikken is altijd voor een niet onbelangrijk deel afhankelijk van de ruimte in huis die ze moet gaan bedienen. Een boiler in een keuken dient bijgevolg over een veel minder grote capaciteit te beschikken dan een boiler die een badkamer wordt geplaatst. Voor een boiler in een badkamer geldt dan ook een minimale capaciteit van 80 liter. Is er sprake van een ligbad in uw badkamer? Dan valt een grotere boiler van zo’n 150 liter aan te raden. Bent u op zoek naar een (nieuwe) boiler voor in uw keuken? In dat geval volstaat een kleiner exemplaar van amper 10 liter doorgaans uitstekend. Let op, voor een boiler die in de keuken wordt geplaatst heeft u uitsluitend de keuze tussen een elektrische of een gasboiler. Een zonneboiler heeft immers teveel capaciteit om uitsluitend een keuken mee te bedienen.

Keuze 3: Eventuele opties

Het is bij het aankopen van een nieuwe boiler mogelijk om meteen ook één of meerdere opties te voorzien. We hebben deze verschillende opties uiteraard ook nog even voor u op een rijtje gezet middels deze prijstabel:

 

Soort optie Gemiddelde kostprijs
Keukenkraan Tussen 75 & 210 euro
Kokend waterkraan Tussen 625 & 1.325 euro

Interessante bespaartips

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het steeds mogelijk om een besparing tot 30 procent te realiseren door offertes op te vragen bij verschillende bedrijven die voor u een boiler kunnen leveren en plaatsen. Er kan echter op nog meer verschillende manieren bespaard worden. Ook de onderstaande, interessante bespaartips kunt u dan ook maar beter niet over het hoofd zien!

  • De isolatiewaarde van uw boiler

Het is altijd van belang om rekening te houden met de mate waarin een boiler is geïsoleerd. Hoe beter deze isolatie, des te minder energie er is vereist om het water op te warmen en bovendien ook warm te houden. Een goed geïsoleerde boiler zal dan ook altijd een mooie besparing weten te realiseren op uw energiefactuur.

  • Kwantumkorting

Heeft uw buurman u recent gezegd dat hij er ook aan denkt om een nieuwe boiler aan te kopen? Waarom zouden jullie er dan niet voor kiezen om deze samen aan te kopen bij hetzelfde bedrijf? Door deze keuze te maken kunnen jullie beiden immers genieten van een mooie kwantumkorting. Een dergelijke korting kan tot wel 10 procent bedragen en dat is uiteraard zeer mooi meegenomen.

  • De interessante eigenschappen van een zonneboiler

Wilt u nog meer kunnen besparen op uw jaarlijkse energiefactuur door toedoen van uw nieuwe boiler? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor een zonneboiler. Een dergelijke boiler is voorzien van een grote capaciteit wat er voor zorgt dat ze al het nodige warme water kan bieden voor in uw badkamer. Bovendien is ze uitstekend geschikt voor mensen die geheel zelf in willen kunnen staan voor het opwarmen van het benodigde water in de badkamer. In ieder geval is een zonneboiler op vandaag een zeer interessante en bovendien toekomstgerichte investering.
vergelijken