Home » Kostprijs verbouwen » Boomverzorging prijzen

Boomverzorging prijzen

Bomen vormen een prachtig onderdeel in de natuur. Ze stralen kracht uit en geven bovendien zuurstof aan onze planeet en alle levende wezens die er deel van uitmaken. Mede omwille van deze reden kiezen zeer veel mensen er tegenwoordig voor om één of zelfs meerdere bomen in hun tuin te plaatsen. Dat is natuurlijk allemaal erg interessant, maar er dient rekening mee te worden gehouden dat bomen ook een bepaalde verzorging vereisen. Kunt u deze boomverzorging niet zelf realiseren en wilt u daarvoor bijgevolg een beroep doen op een echte expert? Wij hebben de gemiddelde boomverzorging prijzen op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

Boomverzorging prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost boomverzorging?

kostenZoals in de inleiding al aangegeven is het verzorgen van een boom niet iets dat zo eenvoudig is als het misschien op het eerste zicht mag lijken, in tegendeel. Bomen zijn gevoeliger dan veel mensen denken waardoor de verzorging vaak erg specifiek is en bovendien ook nog eens tijdig dient te gebeuren. Heeft u ook één of meerdere bomen in uw tuin staan en wilt u er zeker van zijn dat u daar niet alleen zo lang, maar ook zo optimaal mogelijk van zult kunnen genieten? In dat geval is het altijd interessant om uw boomverzorging uit te besteden aan een tuinman. De kosten die deze vakman in rekening brengt voor het uitvoeren van boomverzorging wordt meteen duidelijk bij het raadplegen van onderstaande prijstabel.

Type vakman Gemiddelde kostprijs
Tuinman Gemiddeld tussen 40 & 50 euro per uur

Hoe besparen op boomverzorging?

Het spreekt voor zich dat u op vlak van de verzorging van uw bomen geen risico’s zult willen nemen. Dit zorgt er voor dat veel mensen een beetje bang zijn om op te zoek te gaan naar mogelijkheden om te besparen op de kostprijs die boomverzorging uitbesteden met zich meebrengt. Dit is echter helemaal nergens voor nodig, in tegendeel. Het is immers uitstekend mogelijk om te besparen op het prijskaartje van boomverzorging zonder dat u moet inboeten op vlak van kwaliteit. Door offertes op te vragen bij verschillende gespecialiseerde bedrijven zult u immers merken dat er in de praktijk een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 30 procent.

Keuzes die de prijs van boomverzorging kunnen beïnvloeden

Het uitvoeren van boomverzorging lijkt op het eerste zicht telkens vrij standaard te zijn. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er op dit vlak verschillende keuzes moeten worden gemaakt. Al deze verschillende keuzes kunnen er stuk voor stuk voor zorgen dat het kostenplaatje uiteindelijk heel wat hoger of juist enigszins lager komt te liggen. We hebben de belangrijkste keuzes die u als eigenaar van de tuin moet maken op een rijtje gezet.

Keuze 1: Welke verzorging wordt er uitbesteed?

De verzorging die een boom nodig heeft is niet alleen afhankelijk van de boom in kwestie, daarnaast dient er eveneens te worden gekeken in de richting van de leeftijd van de boom. De kans is bovendien zeer groot dat u niet de volledige verzorging van uw boom of bomen zult willen uitbesteden. Een nieuwe boom water geven kan immers iedereen wel en ook het bemesten van een nieuwe aanwinst in uw tuin hoeft niet zo’n groot probleem te vormen. Een beroep doen op een tuinman is dan ook in het bijzonder aan te raden wanneer de boom bijvoorbeeld moet worden gesnoeid en / of wanneer deze tekenen vertoont van ziekte. Een zieke boom terug gezond krijgen kan immers een behoorlijke opdracht zijn.

Keuze 2: Verplaatsen van een boom

Bent u, uw huis aan het verbouwen en wilt u meteen ook uw tuin een andere indeling geven? In dat geval is de kans bestaande dat er zomaar één of meerdere bomen zullen moeten worden verplaatst. Het is van belang om er rekening mee te houden dat het verplaatsen van een boom een bijzonder karwei is en bovendien zelfs niet altijd mogelijk is. Daarnaast moet er stil worden gestaan bij de periode in het jaar. Afhankelijk van het weer kan u een boom het best verplaatsen tussen de maanden april en oktober. Mede omwille van het feit dat een boom tijdens dit karwei bijzonder vatbaar is, is het altijd interessant om dit uit te besteden aan een ervaren tuinman. Hij beschikt bovendien ook meteen over al het benodigde materiaal.

Keuze 3: Het soort ziekte waar de boom aan lijdt

Zoals reeds aangegeven doen het merendeel van de mensen pas een beroep op een tuinman op het ogenblik dat hun boom of bomen sporen van een bepaalde ziekte vertonen. Geldt dat eveneens voor u? In dat geval wordt de kostprijs van de tuinman veelal danig beïnvloed door het type aandoening waarvan sprake is. Daarnaast is het belangrijk om bij het opduiken van ‘symptomen’ zo snel mogelijk een expert in te schakelen. Enkele van deze symptomen zijn:

  • Het ontstaan van zwammen
  • Het opduiken van een zwarte smurrie evenals dorre bladeren
  • Gekrulde bladeren die zogenaamde spikkels vertonen
  • Het plots verschijnen van grote hoeveelheden insecten

Hoe sneller de aandoening voor uw boom kan worden behandeld des te eenvoudiger het is om de overlast en de impact te beperken en des te lager ook het kostenplaatje van de tuinman zal komen te liggen. Tijdig ingrijpen is dan ook altijd aan te raden.

Interessante bespaartips

Eerder op deze pagina hebben we u reeds aangegeven dat er door te vergelijken kan worden bespaard op het kostenplaatje dat boomverzorging met zich meebrengt. Er is echter meer. Wij zetten graag nog enkele extra interessante bespaartips voor u op een rijtje.

  • Sluit een abonnement af. Bent u van plan om het onderhouden van uw tuin in totaliteit uit te besteden aan een tuinman? In dat geval is het altijd de moeite waard om er voor te kiezen om een abonnement af te sluiten. Door middel van een dergelijk contract kunt u immers doorgaans altijd rekenen op een lager uurtarief. Een dergelijk abonnement kan veelal gewoon op jaarbasis worden afgesloten terwijl de factuur maandelijks betaalbaar is.
  • Zelf de handen uit de mouwen steken. Zoals u heeft kunnen lezen op deze pagina zijn niet alle onderdelen van boomverzorging even complex, in tegendeel. Het zelf water geven en bemesten van een jonge boom kan er bijvoorbeeld reeds voor zorgen dat er geld kan worden uitgespaard. Dit geldt eveneens voor het snoeien van de boom, al dient u dan uiteraard wel over het nodige materiaal te beschikken. Dit materiaal kopen brengt natuurlijk ook een zekere kostprijs met zich mee.