Home » Kostprijs verbouwen » Bruidsfotograaf prijzen

Bruidsfotograaf prijzen

Gaat u binnenkort trouwen en wilt u graag prachtige foto’s hebben van het trouwfeest? In dat geval is de kans groot dat u er aan denkt om een beroep te doen op de diensten van een bruidsfotograaf. Een dergelijke fotograaf beschikt over heel wat ervaring met betrekking tot het fotograferen van uw trouwdag waardoor u er absoluut van op aan kunt dat u over zeer mooie herinneringen zult kunnen beschikken. Zou u graag weten met welk kostenplaatje u precies rekening dient te houden voor het inhuren van een bruidsfotograaf? Lees dan snel verder en u komt er alles over te weten!

Bruidsfotograaf prijzen

 
Lokale fotografen vergelijken?

Hoeveel kost een bruidsfotograaf?

kostenHet spreekt voor zich dat u niet zomaar een bruidsfotograaf onder de arm zult nemen zonder eerst een goed zicht te hebben op de kostprijs die door hem (of haar) wordt aangerekend. Omwille van deze reden hebben we enkele voorbeelden op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel.

Soort bruidsfotograaf Gemiddelde kostprijs
Goedkope bruidsfotograaf Tussen 500 & 1.000 euro
Duurdere bruidsfotograaf Tussen 1.050 & 2.500 euro
Dure bruidsfotograaf Tussen 2.550 & 5.000 euro

Verschillende factoren zijn bepalend voor de kostprijs die door de bruidsfotograaf van uw keuze in rekening wordt gebracht. U doet er dan ook altijd goed aan om rekening te houden met de volgende aandachtspunten:

  • Hoeveel ervaring heeft de bruidsfotograaf en kan hij deze aantonen?
  • Van welke apparatuur wordt er gebruik gemaakt?
  • Worden de foto’s digitaal aangeleverd of niet?
  • Zijn eventuele bijbestellingen van gedrukte foto’s in de prijs inbegrepen?
  • Worden de foto’s genomen in de hoogst mogelijke resolutie?
  • En is er een tastbaar album inbegrepen in de prijs?

Bovenstaande aandachtspunten zijn slechts het puntje van de ijsberg, maar maken reeds duidelijk dat de ene bruidsfotograaf absoluut de andere niet is. Het prijsverschil dat veel mensen in eerste instantie een beetje kan afschrikken valt dan ook eigenlijk perfect te verklaren. Indien u er absoluut zeker van wenst te zijn dat u kiest voor de beste bruidsfotograaf tegen de meest interessante prijs is het uitvoeren van een vergelijking dan ook nooit een overbodige luxe, in tegendeel.

Besparen op uw bruidsfotograaf door te vergelijken!

Ondanks het feit dat de stevige kostprijs voor een zeer ervaren bruidsfotograaf dus perfect kan worden verantwoord moet het evenwel aangegeven worden dat lang niet iedereen over een dergelijk groot budget beschikt. Omwille van deze reden kan het nooit kwaad om even te raden te gaan bij verschillende bruidsfotografen uit uw omgeving. Wees ook niet bang om te vragen naar eerdere projecten en vergelijk de prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u tot zomaar even 30 procent besparen terwijl u toch verzekerd blijft van een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!

Keuzes die de prijs van een bruidsfotograaf bepalen

Wanneer u eveneens van plan bent om een bruidsfotograaf onder de arm te nemen spreekt het voor zich dat u verschillende keuzes zult moeten maken. Al deze keuzes oefenen een vrij directe invloed uit op het kostenplaatje dat voor een dergelijke fotograaf wordt aangerekend. Wilt u er zeker van zijn dat u geen enkele van deze keuzes over het hoofd ziet? Geen probleem, wij hebben ze alvast even voor u op een rijtje gezet!

Keuze 1: De ervaring van de bruidsfotograaf

De ervaring waar een bruidsfotograaf over beschikt vormt een uitermate belangrijk onderdeel van het kostenplaatje. Een bruidsfotograaf die nog maar net van de schoolbanken afkomt zal immers nog opdrachten zoeken voor het aanvullen van diens portfolio. Dat geldt slechts in veel mindere mate voor een meer ervaren rot in het vak. We kunnen dan ook geruststellen dat een meer ervaren bruidsfotograaf gemiddeld een aanzienlijk hoger kostenplaatje in rekening zal brengen voor uw trouwdag. Daar staat evenwel veelal ook een hogere kwaliteit tegenover.

Keuze 2: De apparatuur waar gebruik van wordt gemaakt

Het ene fototoestel is het andere niet en dat kan eveneens gezegd worden van de andere apparatuur waar een bruidsfotograaf gebruik van dient te maken. Lang niet iedere bruidsfotograaf kiest er evenwel voor om telkens opnieuw te investeren in de laatste nieuwe mogelijkheden. Wanneer u er absoluut zeker van wenst te zijn dat de foto’s van uw trouwdag bijvoorbeeld in de hoogst mogelijke resolutie worden genomen is dit evenwel toch van belang. Fotografen die gebruikmaken van de laatste nieuwe apparatuur zijn evenwel veelal duurder in vergelijking met zij die een toestel van enkele jaren oud gebruiken.

Keuze 3: Het aanleveren van het beeldmateriaal

Ook de manier waarop de foto’s door de bruidsfotograaf worden aangeleverd is bepalend voor het kostenplaatje waar rekening mee moet worden gehouden. Bij een duurdere bruidsfotograaf is de kans bijvoorbeeld bestaande dat de foto’s zowel worden aangeleverd in een prachtig album als op digitale wijze. Dit laatste kan gebeuren op een USB-stick of op een CD-rom. Zo beschikt u niet alleen over een tastbaar, maar ook over een digitaal archief van uw trouwdag waardoor deze dierbare herinneringen nooit verloren kunnen gaan.

Keuze 4: Bijbestellingen van foto’s

Foto’s worden vandaag de dag veelal digitaal bijgehouden, maar dat geldt slechts in beperkte mate voor de herinneringen aan een belangrijke dag zoals uw trouwdag. Veel mensen willen de foto’s dan ook in een mooi album stoppen om ze te kunnen tonen aan vrienden en / of familie die op bezoek komen. Wanneer dit eveneens geldt voor u en u bijvoorbeeld enkele extra foto’s wenst voor vrienden of familieleden moet u er rekening mee houden dat hier een bepaalde meerprijs voor in rekening kan worden gebracht.

Interessante bespaartips

Wilt u ook graag een beroep doen op een professionele bruidsfotograaf om de mooiste dag van uw leven op beeld vast te leggen? In dat geval is rekening houden met de onderstaande bespaartips de moeite meer dan waard.

  • Kies voor een fotograaf die dichtbij de trouwlocatie woont. Een fotograaf brengt altijd voorrijkosten in rekening. Omwille van deze reden kan het interessant zijn om een beroep te doen op een bruidsfotograaf die woonachtig is in de omgeving van de trouwlocatie. Zo kunt u deze kosten alvast aanzienlijk beperken.
  • Beperk de aanwezigheid van de bruidsfotograaf in tijd. Wilt u dat de bruidsfotograaf gedurende niet alleen de volledige dienst in het stadhuis, maar ook in de kerk en op het avondfeest aanwezig is? In dat geval moet u rekening houden met de hoogst mogelijke kostprijs. Is de aanwezigheid van de fotograaf echter wel gedurende het volledige feest vereist? Door de aanwezigheid van de bruidsfotograaf in tijd te beperken kan er eveneens worden bespaard.