Home » Kostprijs verbouwen » Carport prijzen

Carport prijzen

Veel mensen vinden het belangrijk dat hun auto, eenmaal thuis geparkeerd afdoende wordt beschermd tegen de weerelementen. Dit kan door middel van een garage, maar lang niet iedereen heeft zomaar de mogelijkheid om een dergelijke hoeveelheid ruimte in huis af te staan. In dat geval betekent het realiseren van een carport een werkelijk uitstekend alternatief. Bent u eveneens van plan om een carport te realiseren, maar wilt u eerst een goed zicht hebben op de kosten die hiervoor in rekening kunnen worden gebracht? Dan hebben we goed nieuws voor u, want dat is precies wat u op deze pagina kunt verwachten!

Carport prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost een carport?

Het prijskaartje dat voor een carport in rekening wordt gebracht is sterk afhankelijk van het materiaal waaruit deze bestaat. Omwille van deze reden hebben we alvast enkele voorbeelden van materialen die gebruikt kunnen worden bij de realisatie van een carport voor u op een rijtje gezet.

Type carport Gemiddelde kostprijs
Aanbouwcarport van grenenhout

(18 vierkante meter)

Ongeveer 1.850 euro
Vrijstaande carport uit grenenhout

(18 vierkante meter)

Ongeveer 2.100 euro
Carport van staal (18 vierkante meter) Ongeveer 2.700 euro

Niet alleen het materiaal waaruit een carport bestaat kan het kostenplaatje beïnvloeden. Wat verder bijvoorbeeld te denken van de afmetingen waar de carport over beschikt? Hoe groter deze is, des te duurder uiteraard de kostprijs uit zal vallen. Bovendien telt ook het materiaal mee waaruit het dak is opgebouwd. Een rieten dak is bijvoorbeeld tegenwoordig zeer populair, maar ze duwt de prijs wel aanzienlijk de lucht in.

Het aankopen van een tweedehandse carport

Wanneer u de prijs wenst te drukken voor het aankopen van een carport is het misschien wel interessant om te kiezen voor een tweedehands exemplaar. Op het eerste zicht lijkt het misschien een beetje vreemd dat mensen er voor kiezen om hun carport van de hand te doen, maar in de praktijk zijn daar eigenlijk verschillende goede redenen voor aan te halen, namelijk:

  • Men heeft de auto verkocht waardoor er geen carport meer nodig is.
  • Men verhuist naar een nieuwe woning waarbij er een garage is voorzien.
  • Mensen zien er het nut niet meer van in om nog over een carport te beschikken.

Bovenstaande redenen van verkoop hebben dus helemaal niets met de kwaliteit of de staat van de carport te maken. Door er voor te kiezen om één van deze tweedehandse carports in huis te halen beschikt u meteen over een veilig onderkomen voor uw auto en dat ook nog eens tegen een zeer interessante prijs.

Keuzes die de prijs van een carport beïnvloeden

Diverse keuzes die door u als potentiële eigenaar van de carport worden gemaakt kunnen er voor zorgen dat het prijskaartje respectievelijk hoger of juist lager uit zal vallen. We hebben de belangrijkste keuzes op dit vlak even uitgebreid voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het materiaal waaruit de carport bestaat

In principe onderscheiden we voor het realiseren van een carport twee verschillende materialen. Het betreft hier enerzijds hout en anderzijds staal. Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u altijd kunt genieten van de meest interessante prijs is het de moeite waard om te kiezen voor een houten carport. Deze is, ook wanneer het gaat om een vrijstaand exemplaar altijd voordeliger. Daar komt bij dat een houten carport over een natuurlijke, warme uitstraling beschikt waardoor ze probleemloos in de omgeving van elke woning kan worden opgenomen.

Bent u niet meteen op zoek naar een natuurlijk ogende carport, maar wilt u het liefst opteren voor een moderner en strakker ogend exemplaar? In dat geval kunt u er altijd voor kiezen om een stalen carport te realiseren. Voor het realiseren van zo’n carport moet er alleen rekening worden gehouden met een kostenplaatje dat begint ergens rond de 2.400 à 2.500 euro. Er voor kiezen om een houten carport op uw eigendom te plaatsen mag dan wel voordeliger zijn, op vlak van levensduur moet ze toch veelal het onderspit delven in vergelijking met een stalen variant.

Keuze 2: Het soort dak van uw carport

Het spreekt voor zich dat u ook op vlak van het dak van uw carport een keuze kunt maken uit meerdere mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld opteren voor een staaldak of een dak welke is gemaakt van polycarbonaat. In principe zijn beide oplossingen op financieel vlak interessant te noemen, maar hebben ze een matige isolatie. Een interessanter alternatief wordt dan ook aangeboden onder de vorm van geïsoleerde sandwichpanelen. Dergelijke panelen hebben een kostprijs van zo’n 3.500 euro en beschikken over een laagje PUR. In principe is het niet noodzakelijk om isolatie toe te passen in het dak van uw carport, maar ze kan wel enkele vervelende situaties voorkomen. Zo zorgt isolatie er voor dat uw auto tijdens de hete zomermaanden niet oververhit raakt.

Keuze 3: Zelf plaatsen van carport of uitbesteden

Tot slot moet u uiteraard ook voor uzelf kunnen uitmaken of u de carport zelf gaat plaatsen of u dit toch maar gaat uitbesteden aan een echte vakman. U moet er rekening mee houden dat er op vlak van plaatsingskosten doorgaans een bedrag wordt aangerekend van tussen de 800 en 900 euro voor de realisatie van een carport met een oppervlakte van 18 vierkante meter. Wanneer u een beetje handig bent kunt u evenwel moeiteloos zelf een carport plaatsen. Zo kunt u een zeer aantrekkelijk bedrag uitsparen.

Interessante bespaartips

Denkt u er eveneens aan om een carport te laten realiseren, maar wilt u graag de kostprijs nog een beetje drukken? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande bespaartips.

  • Recht op kwantumkorting of niet? Wanneer u niet de enige persoon bent in uw omgeving die er aan denkt om een carport te laten plaatsen kunt u aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Een dergelijke korting kan zo’n 10 procent van het kostenplaatje afhalen wat uiteindelijk toch zorgt voor een mooie besparing.
  • Zelf uw carport plaatsen? Bent u zelf een beetje handig en weet u wel hoe een carport in elkaar te zetten? Het zelf plaatsen van uw carport kan u zomaar een besparing opleveren die kan oplopen tot een mooie 900 euro. Dat lijkt ons toch wel de moeite waard!

vergelijken