Home » Kostprijs verbouwen » Dakdekker prijzen

Dakwerker prijzen

We overdrijven niet wanneer we zeggen dat het dak één van de belangrijkste onderdelen van een woning is. Ze dient dan ook bestand te zijn tegen zeer uiteenlopende weersinvloeden. Het is omwille van deze reden van zeer groot belang dat het dekken van het dak op correcte wijze gebeurt. Hierdoor wordt namelijk voorkomen dat er lekken ontstaan. De kosten die door een dakdekker in rekening worden gebracht zijn sterk afhankelijk van verschillende factoren. Wilt u graag weten wat een dakdekker u ongeveer zou kosten? Lees dan snel verder en kom er op deze pagina alles over te weten!

dakwerker

 
Wat kost een lokale dakwerker voor u?

Hoeveel kost een dakdekker?

kostenU kunt er in verschillende situaties voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een dakdekker. In het eerste geval kunt u bijvoorbeeld een dakdekker inschakelen voor het herstellen en onderhouden van uw dak. Een dakwerker kan voor u echter ook een compleet nieuw dak realiseren. Verschillende dakdekkers kiezen er bovendien voor om ook aanvullende werkzaamheden aan te bieden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het plaatsen van dakramen en dakkapellen, het installeren en onderhouden van zinkwerk en het aanleggen van zonnepanelen. Voor al deze verschillende werkzaamheden wordt een kostprijs in rekening gebracht van tussen de 30 en 40 euro per uur. Om u reeds een eerste beeld te geven waar u bij het realiseren van een nieuw dak op vlak van kostprijs rekening mee dient te houden hebben we alvast enkele prijzen voor u op een rijtje gezet:

Soort dak Gemiddelde kostprijs
Bitumen Tussen 1.600 & 2.000 euro
Keramische dakpannen Tussen 3.900 & 4.500 euro
Riet Tussen 5.400 & 5.900 euro

De aangegeven kosten in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op een dak met een oppervlakte van 50 vierkante meter. Dit is de gemiddelde dakoppervlakte in België.

  • Bitumen dakbedekking: Bitumen dakbedekking is veruit het voordeligst. Het is in België dan ook één van de vaakst toegepaste vormen van dakbedekking. U kunt er niet alleen gebruik van maken bij een plat dak, maar ook op een dak welke beschikt over een lichte helling kunnen bitumen worden geplaatst. Het laten realiseren van een bitumen dak kost u ongeveer tussen de 1.600 & 2.000 euro.
  • Keramische dakpannen: De tweede mogelijkheid op vlak van dakbedekking waarover u beschikt is gebruikmaken van keramische dakpannen. Wanneer uw huis een schuin dak heeft en gelegen is midden in een woonwijk is de kans bijzonder groot dat het dakpannen betreft die u wenst te laten vervangen. Het vervangen van een zogenaamde pannendak is een project die bijzonder arbeidsintensief is. Bovendien gaat het vaak gepaard met het plaatsen van nieuw isolatiemateriaal. De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het vervangen van dakpannen is gemiddeld gelegen tussen de 3.900 & 4.500 euro.
  • Rieten dak: Wanneer u een liefhebber bent van een natuurlijke of landelijke uitstraling zult u er misschien wel voor willen kiezen om een rieten dak te laten realiseren. Een dergelijk dak is namelijk niet alleen bijzonder duurzaam, daarnaast kan ze op vandaag ook nog eens voor elk type woning worden toegepast. De totale kostprijs voor het plaatsen van een rieten dak is gelegen tussen de 5.400 en 5.900 euro.

Keuzes die de kostprijs van een dakdekker beïnvloeden

Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat verschillende zaken een directe invloed hebben op het prijskaartje welke in rekening wordt gebracht door een dakdekker. Ook diverse keuzes die u maakt als eigenaar van de woning zullen het totale kostenplaatje aanzienlijk beïnvloeden. We hebben deze keuzes voor u even op een rijtje gezet:

Keuze 1: Het soort werk

Het soort opdracht is uiteraard grotendeels bepalend voor het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht door een dakdekker. Het laten plaatsen van een dak met een bitumen dakbedekking kost bijvoorbeeld veel minder tijd en moeite dan het voorzien van een compleet rieten dak. Het leggen van riet is immers zeer specialistisch werk. Op voorhand even een offerte aanvragen op basis van het type werk dat u in gedachten heeft is dan ook zeker en vast geen overbodige luxe.

Keuze 2: De ervaring van de dakdekker

Niet alleen het soort werk, maar ook het aantal jaren ervaring waar de dakdekker over beschikt is van belang voor wat de kostprijs van de werken betreft. Een dakdekker die nog maar net van school af komt zal bijvoorbeeld een minder hoge kostprijs per uur in rekening brengen dan een dakdekker met meer dan 30 jaar ervaring. Deze laatste zal misschien wel in staat zijn om de opdracht sneller af te ronden en een betere afwerking af te leveren. Deze afweging zult u hoe dan ook zelf moeten maken.

Keuze 3: Complexiteit van de opdracht

Zoals eerder reeds aangegeven kan dakbedekking op verschillende manieren en in diverse vormen worden gerealiseerd. Dakbedekking op een plat dak realiseren is bijvoorbeeld uiteraard veel eenvoudiger dan het plaatsen van riet op een dak met een helling. Dit laatste is bovendien in het bijzonder werk voor echte specialisten wat de totaalprijs ongetwijfeld zal beïnvloeden.

Keuze 4: De locatie van uw woning

Keuze vier is misschien niet meteen een keuze waar u nu nog veel verandering in kunt brengen, maar het is toch iets om rekening mee te houden. De locatie van uw woning kan namelijk ook een grote invloed hebben op het uurloon dat door een dakdekker wordt in rekening gebracht. Kies bovendien altijd voor een specialist uit uw omgeving, want op deze manier kunnen de zogenaamde voorrijkosten aanzienlijk worden beperkt.

Interessante bespaartips

Het dak is een onderdeel van uw woning waar werkelijk bijzonder veel werk en dus ook geld in kan komen te zitten. Door rekening te houden met onderstaande bespaartips kunt u de kosten gelukkig enigszins drukken:

  • Kwantumkorting. Bent u niet de enige die een dakdekker nodig heeft, maar is ook uw buurman van plan om bijvoorbeeld nieuwe dakbedekking te voorzien op zijn woning? In dat geval is het altijd interessant om het project gezamenlijk toe te kennen. Op deze manier kan er onder meer worden bespaard op de voorrijkosten en zal de specialist altijd een korting toekennen. Deze zogenaamde kwantumkorting kan zomaar oplopen tot 20 procent of meer! Dat is toch mooi meegenomen!
  • Kies voor een lokale dakdekker. We hebben het eerder op deze pagina reeds aangegeven, maar ook kiezen voor een lokale dakdekker kan u heel wat geld besparen. Een dakdekker zal doorgaans altijd eerst het project komen inspecteren waarna hij in het merendeel van de gevallen verschillende dagen werk in het vooruitzicht zal hebben, zeker bij een schuin dak. De voorrijkosten kunnen op deze manier aanzienlijk oplopen. Door te kiezen voor een lokale dakdekker kunnen deze gelukkig sterk worden gedrukt.

vergelijken