Home » Kostprijs verbouwen » Dakgoot vervangen prijzen

Dakgoot vervangen prijzen

Het is perfect mogelijk dat de dakgoot van uw woning door de jaren heen beschadigingen heeft opgelopen of bijvoorbeeld gewoon is verouderd. In dit geval is het altijd aan te raden om deze te laten vervangen. Indien er sprake is van een beschadigde dakgoot kan dat er namelijk voor zorgen dat er water lekt en deze kan behoorlijke schade toebrengen aan een houten ombouw. Indien er sprake is van uitsluitend kleine beschadigingen, dan is het uiteraard eveneens een mogelijkheid om de dakgoot te laten herstellen. Wij zetten graag voor u de gemiddelde kosten voor het laten vervangen van een dakgoot op een rijtje.

Dakgoot vervangen prijzen

 
Lokale dakdekker prijzen vergelijken?

Hoeveel kost een dakgoot vervangen?

kostenInvesteren in een nieuwe dakgoot zult u uiteraard niet graag willen doen wanneer u geen goed beeld heeft van de kosten die kunnen worden aangerekend. Omwille van deze reden hebben we alvast drie verschillende mogelijkheden voor u op een rijtje gezet in onderstaande tabel:

Type project Gemiddelde kostprijs
Herstellen van de dakgoot Tussen 110 & 145 euro
Zelf verwijderen en laten plaatsen van een dakgoot uit kunststof Tussen 590 & 890 euro
Zelf verwijderen en laten plaatsen van een dakgoot van zink Tussen 775 & 1.275 euro

Prijsvoorbeelden dakgoot vervangen

We kunnen ons best voorstellen dat de prijzen uit bovenstaande tabel u nog steeds geen goed beeld geven van de kosten waar u in uw geval rekening mee dient te houden. Omwille van deze reden hebben we dan ook enkele meer gedetailleerde prijsvoorbeelden voor u gemaakt:

  • Herstellen van de dakgoot. Wanneer uw dakgoot gewoon lek is op verschillende plaatsen kan het voldoende zijn om een herstelling uit te laten voeren. In deze situatie is het niet noodzakelijk om er voor te kiezen om de dakgoot te laten verwijderen en opnieuw te laten plaatsen. In het merendeel van de gevallen volstaat het zelfs om gewoon één plank van de houten afwerking te vervangen. Ook het dicht solderen van één of meerdere scheuren kan de oplossing betekenen. De totale kosten zullen in deze situatie niet hoger uitvallen dan 145 euro.
  • Interessant voor doe-het-zelvers. Is het herstellen van de bestaande dakgoot niet mogelijk en dient er een nieuwe te worden gerealiseerd, maar bent u zelf vrij handig? In dat geval kunt u zelf reeds het nodige voorwerk uitvoeren met betrekking tot het verwijderen van de oude dakgoot. Dit zorgt er voor dat u een zeer aantrekkelijke besparing kunt realiseren op de totale kosten. Een niet onbelangrijk deel van het totale kostenplaatje gaat namelijk schuil in het verwijderen evenals het afvoeren van de oude dakgoot. Wanneer u in deze situatie kiest voor een dakgoot van kunststof kunt u rekenen op een prijskaartje welke is gelegen tussen de 590 en 890 euro.
  • Alle zorgen uit handen. Wanneer u er voor kiest om zowel het verwijderen als het plaatsen van een dakgoot uit te besteden aan een echte specialist kunt u zeker zijn van een prima kwaliteit. Dit zorgt er voor dat het risico op fouten aanzienlijk kan worden beperkt. Bovendien geeft een erkend dakdekkersbedrijf een gemiddelde garantie van zomaar even 10 jaar op het plaatsen van een nieuwe dakgoot. Indien u kiest voor een dakgoot van zink kunt u in deze situatie rekenen op een prijskaartje van tussen de 775 en 1.275 euro.

De prijsopbouw van een dakgoot vervangen

U dient er rekening mee te houden dat het prijskaartje van een dakgoot vervangen niet uitsluitend bestaat uit de dakgoot op zich. De dakgoot dient immers ook te worden ondersteund. Dit gebeurt door middel van speciale beugels. Bovendien moet de regenpijp in het merendeel van de gevallen ook worden aangesloten. Vooraleer u met een bepaalde specialist in zee gaat is het vergelijken van meerdere offertes dan ook altijd een aanrader. De prijsopbouw van een dakgoot vervangen bestaat voor 52 procent uit de arbeidskost en 48 procent uit de materiaalkost.

Keuzes die de prijs van een dakgoot vervangen beïnvloeden

Wanneer u een nieuwe dakgoot wenst te plaatsen zijn er verschillende keuzes die de kostprijs van het project kunnen beïnvloeden. We zetten deze keuzes zeer graag even voor u op een rijtje:

Keuze 1: Herstellen of vervangen van de dakgoot?

Wilt u de dakgoot laten vervangen wanneer deze is beschadigd? In dat geval is het altijd aan te raden om eerst even te controleren of deze niet meer kan worden hersteld. Een kleine, eenvoudige beschadiging kan doorgaans immers zeer eenvoudig worden hersteld. Dit kan in de praktijk een zeer aanzienlijke slok op de borrel schelen. Er voor kiezen om een dakgoot met een houten afwerking te herstellen in plaats van deze te vervangen kan u al snel een besparing opleveren van ettelijke honderden euro’s.

Keuze 2: Het soort dakgoot

Vandaag de dag bestaan dakgoten in tal van verschillende soorten en maten. Omwille van deze reden is het beslist een aanrader om te kiezen voor een dakgoot die perfect aansluit op uw verwachtingen. We zetten de verschillende mogelijkheden graag even voor u op een rijtje:

Type dakgoot Gemiddelde kostprijs Eigenschappen
Dakgoot van zink Tussen 32 & 54 euro Een dakgoot van zink beschikt over een lange levensduur en heeft een luxueuze uitstraling.
Dakgoot van kunststof Tussen 24 & 34 euro Een kunststof dakgoot is onderhoudsarm en is bovendien verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Dakgoot van koper Tussen 39 & 44 euro Het betreft een exclusief materiaal welke beschikt over een zeer aantrekkelijke levensduur.
Dakgoot van aluminium Tussen 29 & 54 euro Een aluminium dakgoot is slag- en krasvast en is bovendien naadloos beschikbaar.

Keuze 3: Mogelijke extra opties

Tot slot kunt u er nog voor kiezen om eventuele extra opties toe te passen. Het betreft hier de volgende opties:

  • Lampen voor de dakgoot: Gebruikmaken van dakgootlampen zorgt er niet alleen voor dat u kunt genieten van een verbeterde veiligheid, bovendien zorgt het er ook voor dat het huis er mooier komt uit te zien. Door het op correcte wijze plaatsen van de dakgootverlichting kunnen verschillende elementen van uw woning extra in de kijker worden geplaatst. Om te weten over welke mogelijkheden u op dit vlak precies beschikt is het altijd aan te raden om contact op te nemen met een echte vakman.
  • Bladvanger: In principe wordt het aangeraden om een dakgoot één à twee keer per jaar schoon te maken. Wanneer er sprake is van een aanzienlijke begroeiing wordt zelfs drie keer aangeraden. U kunt er evenwel voor kiezen om de dakgoot van uw woning op eenvoudige en efficiënte wijze te beschermen tegen bijvoorbeeld verstopping, schimmel en ongedierte door gebruik te maken van een zogenaamde bladvanger. Voor het aankopen van een bladvanger of bladrooster dient rekening te worden gehouden met een kostprijs van tussen de 19 en 23 euro per 3 meter.

Vergelijk offertes

Door meerdere offertes op te vragen en te vergelijken van lokale specialisten in uw regio kunt u tot wel 30% op de kosten besparen. Klik hieronder op de button, vul vervolgens het formulier in en ontvang tot meerdere offertes van lokale specialisten. Zij nemen contact met u op en bekijken de situatie. U kiest zelf de beste deal.

vergelijken