Home » Kostprijs verbouwen » Dakisolatie prijzen

Dakisolatie prijzen

In een tijd waarin de kostprijs voor gas en elektriciteit niet zelden de pan uit swingt is het belangrijk om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk warmteverlies kan optreden in uw huis. Dat kan worden gerealiseerd door het toepassen van een grondige isolatie voor de woning in kwestie. Verschillende onderdelen, waaronder misschien nog wel in het bijzonder het dak zijn standaard bijzonder gevoelig voor warmteverlies. Door het plaatsen van dakisolatie kan dit gelukkig tegen worden gegaan waardoor de vaste, jaarlijkse kosten voor gas en elektriciteit behoorlijk kunnen worden gedrukt. Klinkt dit voor u ook wel interessant? Lees dan snel verder en ontdek welke gemiddelde prijzen er in rekening worden gebracht voor het aankopen en uiteraard ook laten plaatsen van dakisolatie.

Dakisolatie prijzen

 
Dakisolatie nodig? Vergelijk de prijzen

Hoeveel kost dakisolatie?

kostenOp het ogenblik dat u heeft besloten om ook (nieuwe) dakisolatie te laten plaatsen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het isoleren van uw dak kan gebeuren op in totaal vier verschillende manieren. De kostprijs die wordt aangerekend is uiteraard altijd afhankelijk van het soort dakisolatie waarvoor u kiest. Wij hebben de vier opties inclusief hun gemiddelde kostenplaatje alvast even voor u op een rijtje gezet in onderstaande prijstabel.

Soort dakisolatie Gemiddelde kostprijs
Isoleren van binnenzijde schuindak Tussen 1.550 & 2.550 euro
Isoleren van buitenzijde schuindak Tussen 3.550 & 4.550 euro
Isoleren van een plat dak Tussen 3.050 & 4.050 euro
Isoleren van de zoldervloer Tussen 1.050 & 2.050 euro

Bespaar tot wel 30 procent op uw dakisolatie!

Het plaatsen van dakisolatie is tegenwoordig eigenlijk haast noodzakelijk geworden. Alleen op deze manier is het namelijk mogelijk om te voorkomen dat u wordt geconfronteerd met een zeer behoorlijk prijskaartje voor gas en elektriciteit. Dit neemt evenwel niet weg dat een investering in dakisolatie behoorlijk hoog kan uitvallen. Gelukkig bestaan er meerdere mogelijkheden om het prijskaartje van isolatie voor uw dak te beperken. In eerste instantie is het bijvoorbeeld altijd interessant om offertes op te vragen bij meerdere isolatiebedrijven. Op deze manier zult u namelijk merken dat u er de voordeligste offerte zo tussenuit kunt halen waardoor in de praktijk een besparing kan worden gerealiseerd die kan oplopen tot wel 30 procent. Op deze manier wordt uw investering in dakisolatie meteen nog interessanter.

Keuzes die de prijs van dakisolatie kunnen beïnvloeden

De prijs die we eerder op deze pagina hebben aangegeven is de standaard kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het isoleren van een schuin of plat dak of een zoldervloer. Dit kostenplaatje kan evenwel nog verder worden beïnvloed door verschillende keuzes die door u worden gemaakt. We hebben deze keuzes even voor u verzameld.

Keuze 1: Het soort dakisolatie

Zoals de prijstabel eerder op deze pagina reeds duidelijk heeft gemaakt speelt het type van dakisolatie altijd een niet onbelangrijke rol. Bij een schuindak heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om er voor te kiezen om het dak van aan de buiten- of binnenzijde te isoleren. Het prijsverschil onderling kan oplopen van 1.550 tot zomaar even 4.550 euro. In het geval van een plat dak is dat prijsverschil minder aanzienlijk omdat deze slechts op één manier kan worden geïsoleerd. Gaat u de ruimte onder de zolder niet echt gebruiken, maar wilt u toch warmteverlies voorkomen? Dan kan het isoleren van de zoldervloer een financieel zeer interessant alternatief zijn!

Keuze 2: Het type materiaal dat wordt gebruikt

Voor het isoleren van een dak is het altijd mogelijk om gebruik te maken van verschillende materialen. Uiteraard beschikt elk materiaal ook over diens eigen, specifieke kostprijs. Om er zeker van te zijn dat u ook op dit vlak niet voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we ook de verschillende mogelijkheden inclusief hun kosten op dit vlak even voor u op een rijtje gezet.

Soort materiaal Gemiddelde kostprijs
EPS Gemiddeld 21 euro per vierkante meter
PUR Gemiddeld 26 euro per vierkante meter
PIR Gemiddeld 26 euro per vierkante meter
Glaswol Gemiddeld 8,50 euro per vierkante meter

Keuze 3: Isoleren van het dak of de zoldervloer?

Zoals eerder op deze pagina al gezegd is het tegenwoordig mogelijk om warmteverlies via het dak op verschillende manieren te voorkomen. Zo kunt u er voor kiezen om dakisolatie te plaatsen, maar kunt u ook de zoldervloer laten isoleren. Dit laatste is altijd op financieel vlak het interessantst. Dit is echter daarom nog lang niet altijd de beste keuze. U dient er namelijk steeds rekening mee te houden dat het isoleren van de zoldervloer er voor zorgt dat de ruimte tussen het dak en de vloer niet is geïsoleerd. Bijgevolg kan het er in de winter bijzonder koud en in de zomer zeer warm worden. Wilt u de leefbare ruimte in uw huis uitbreiden en de ruimte onder het dak benutten? Dan is alleen het plaatsen van dakisolatie de juiste keuze.

Interessante bespaartips

Het voorzien van dakisolatie kan jaarlijks een behoorlijke besparing realiseren op uw energiefactuur. Dit neemt evenwel niet weg dat het aankopen en laten plaatsen van dakisolatie steevast gepaard gaat met niet onaanzienlijke kosten. De onderstaande, interessante bespaartips kunnen er gelukkig voor zorgen dat deze investering een stuk draaglijker wordt gemaakt.

  • Vraag een subsidie aan! Voor een investering in (dak)isolatie geldt nog altijd dat er een subsidie kan worden verkregen. Deze subsidie zorgt er in eerste instantie voor dat het bedrag van de investering wordt verlaagd, maar daarnaast wordt ook de terugverdientijd aanzienlijk ingekort. Het aanvragen van een subsidie is dan ook één van de eerste zaken die u moet doen wanneer de dakisolatie is geplaatst.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit de buurt. Een isolatiebedrijf zal altijd zogenaamde voorrijkosten aanrekenen voor de afstand die het moet afleggen om bij u thuis dakisolatie te komen plaatsen. Deze voorrijkosten zijn gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer en kunnen aldus behoorlijk oplopen. Door te kiezen voor een isolatiebedrijf uit de buurt zult u echter kunnen vaststellen dat deze kosten behoorlijk gedrukt of zelfs volledig voorkomen kunnen worden.
  • Recht op kwantumkorting. Heeft u recent opgevangen dat broer in zijn huis ook dakisolatie wil laten plaatsen? Of is uw buurman bezig met het renoveren van zijn woning en hoort daar een passende verbetering van de isolatie bij? In al deze gevallen kunt u recht hebben op een kwantumkorting wanneer de opdracht gezamenlijk aan dezelfde partij wordt toegekend. Deze korting bedraagt gemiddeld zo’n 10 procent.

vergelijken