Home » Kostprijs verbouwen » Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

Het realiseren van een dakkapel bij uw woning brengt tal van bijzonder interessante voordelen met zich mee. Door middel van een dakkapel is het bijvoorbeeld niet alleen mogelijk om een extra slaapkamer te maken, daarnaast kan er op deze manier ook een lichtrijke, nieuwe werkplek ontstaan. Omwille van wat voor reden dan ook u graag een dakkapel zou willen laten plaatsen, u zult graag eerst willen te weten komen welke kosten dit precies met zich meebrengt. Met welke dakkapel prijzen u tegenwoordig min of meer rekening dient te houden vertellen we u graag op deze pagina!

Dakkapel prijzen

 
Dakkapel kopen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een dakkapel?

kostenBent u van plan om uw schuine dak te doorbreken met behulp van een mooie dakkapel? In dat geval is het belangrijk om er rekening mee te houden dat u over verschillende mogelijkheden beschikt. Niet alleen het materiaal, maar ook de manier van plaatsen zal uiteindelijk grotendeels bepalend zijn voor het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht. Onderstaande prijstabel geeft in ieder geval reeds een goed beeld van de gemiddelde kosten waar u voor een dakkapel met standaard afmetingen (een hoogte van 1,5 meter en een breedte van 2,5 meter) rekening mee dient te houden.

Materiaal Prefab dakkapel Maatwerk dakkapel
Hout Vanaf 3.300 euro Vanaf 4.100 euro
Kunststof Vanaf 3.800 euro Vanaf 4.800 euro
Polyester Vanaf 4.800 euro Niet van toepassing

Tot wel 30% besparen op het aankopen van uw dakkapel

Het laten plaatsen van een dakkapel onder uw schuin dak is een bijzonder aantrekkelijke oplossing om een extra, leefbare ruimte te creëren in uw huis. Helaas gaat het realiseren van een dakkapel uiteraard altijd gepaard met een bepaalde investering waardoor ze voor bepaalde mensen misschien helemaal niet tot de financiële mogelijkheden behoort. Dit kan gelukkig op eenvoudige wijze worden verholpen. Wist u namelijk bijvoorbeeld dat u zomaar even tot wel 30 procent kunt besparen op het ogenblik dat u een objectieve vergelijking uitvoert tussen verschillende bedrijven die voor u een dakkapel kunnen plaatsen? Vraag dus zeker offertes op en vergelijk ze met elkaar om zeker te zijn van de scherpst mogelijke prijs!

Factoren die de kostprijs van uw dakkapel kunnen beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen er voor zorgen dat de prijs van uw dakkapel hoger of juist lager kan uitvallen dan u in eerste instantie had verwacht. Wilt u er zeker van zijn dat u geen van deze factoren over het hoofd ziet? Wij zetten ze graag voor u op een rijtje.

Factor 1: Prefab of maatwerk dakkapel

Zoals u ongetwijfeld weet onderscheiden we op vlak van een dakkapel twee verschillende mogelijkheden. U kunt er voor kiezen om gebruik te maken van een prefab en een maatwerk exemplaar. Er voor kiezen om een prefab dakkapel aan te kopen zorgt er voor dat u over nagenoeg geen keuzevrijheid beschikt, maar daar staat wel tegenover dat de volledige constructie reeds in de fabriek in elkaar wordt gezet. Op deze manier wordt niet alleen de overlast ter plaatse tot een minimum beperkt, daarnaast wordt er uiteraard eveneens een aantrekkelijke besparing gerealiseerd op de arbeidskosten. Door te kiezen voor een prefab dakkapel kunt u dan ook veelal rekenen op een besparing die kan oplopen tot een mooie 900 euro in vergelijking met een maatwerk dakkapel.

Factor 2: Het materiaal van de dakkapel

Niet alleen de constructie van uw dakkapel oefent een aanzienlijke invloed uit op de kostprijs, wat ook te denken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt? U heeft op dit vlak de keuze uit drie verschillende opties, namelijk kunststof, polyester en hout. De voordeligste van de drie oplossingen is ongetwijfeld de houten dakkapel. Ze is dan ook bijzonder populair, niet in het minst omdat ze eenvoudig kan worden gepersonaliseerd met behulp van een likje verf en omdat herstellingen zeer eenvoudig kunnen worden uitgevoerd. Let wel, een houten dakkapel vereist jaarlijks onderhoud. Dit geldt niet voor de andere twee materialen waar gebruik van kan worden gemaakt. De prijs voor een kunststof dakkapel begint ergens rond de 3.800 euro. Voor een polyester dakkapel ligt de prijs zo’n 1.000 euro hoger. In vergelijking met een kunststof dakkapel is een houten uitvoering dan weer gemiddeld zo’n 500 euro goedkoper.

Factor 3: Een plat of een schuin dak voor uw dakkapel?

De derde factor waar rekening mee moet worden gehouden met betrekking tot een dakkapel heeft betrekking tot het soort dak waar gebruik van wordt gemaakt. U moet op dit vlak namelijk een keuze maken tussen een plat en een schuin dak. Een plat dak is het interessantst omdat ze doorgaans is inbegrepen in de offerte en omdat er slechts een beperkte aanpassing van de huidige dakconstructie is vereist. Daarnaast kan het plaatsen van een dergelijke dakkapel in het merendeel van de gevallen zonder vergunning gebeuren. Een schuin dak is evenwel op praktisch vlak veel interessanter. Zo vereist dit dak nagenoeg geen onderhoud en beschikt ze bovendien over een zeer lange levensduur tot wel 80 jaar. Door het laten plaatsen van een schuin dak op uw dakkapel moet wel rekening worden gehouden met een extra kostprijs van om en bij de 1.000 euro.

Interessante bespaartips

besparenEen besparing realiseren op het kostenplaatje van uw dakkapel is mogelijk op verschillende vlakken. Door aandachtig te zijn voor de onderstaande, interessante bespaartips zult u dan ook altijd kunnen vaststellen dat het prijskaartje aanzienlijk kan worden gedrukt.

  • Dakkapel plaatsen zonder vergunning. Het aanvragen van een vergunning voor het laten plaatsen van uw dakkapel kost niet alleen extra tijd, daarnaast moet er ook rekening worden gehouden met een meerprijs van tussen de 250 en 650 euro. Voldoet uw dakkapel aan de voorwaarden om vergunningsvrij te zijn? Dan kunt u altijd rekenen op een bijzonder aantrekkelijk, financieel voordeel!
  • Recht op kwantumkorting of niet? Wanneer u niet de enige bent die een dakkapel wenst te laten plaatsen en indien u beiden deze opdracht toekent aan dezelfde vakman zult u kunnen vaststellen dat u waarschijnlijk recht heeft op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan een aantrekkelijke 10 procent bedragen op het volledige kostenplaatje.
  • De keuze voor een prefab dakkapel. Wilt u zeker zijn van een echt kwalitatieve dakkapel die er goed uitziet en bovendien ook nog eens financieel interessant is? In dat geval is kiezen voor een prefab uitvoering altijd een uitstekende keuze. U dient er alleen rekening mee te houden dat er bij een dergelijke constructie weinig ruimte bestaat voor personalisatie. Heeft u hier geen probleem mee? Dan zult u ongetwijfeld erg tevreden zijn met uw prefab dakkapel!

vergelijken