Home » Kostprijs verbouwen » Dakraam prijzen

Dakraam prijzen

Heel veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een mogelijkheid om op eenvoudige wijze wat meer lichtinval in hun woning te realiseren. Dit kan uiteraard op tal van verschillende manieren worden gerealiseerd, maar het plaatsen van een dakraam is toch één van de interessantste opties. Een dakraam kan bovendien niet alleen zorgen voor meer lichtinval, het voorzien van een dergelijk raam zorgt er ook nog eens voor dat er de nodige, extra verluchting plaats kan vinden. Bent u eveneens van plan om een dakraam te laten plaatsen in uw dak, maar wilt u eerst graag achterhalen welke prijzen hier doorgaans aan zijn verbonden? Wij hebben de gemiddelde dakraam prijzen op deze pagina voor u op een rijtje gezet.

Dakraam prijzen

 
Dakraam kopen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een dakraam?

kostenWanneer u dakraam prijzen gaat opzoeken valt het meteen op dat deze bijzonder uiteenlopend kunnen zijn. Dit heeft alles te maken met het feit dat een dakraam vaak op aanzienlijke wijze wordt gepersonaliseerd. Dit geldt niet alleen voor de afmetingen waarover ze beschikt, maar tevens voor het systeem waar gebruik van wordt gemaakt, de afwerking aan de zijde van het interieur en ga zo maar door. Al deze verschillende factoren samen kunnen de uiteindelijke prijs van een dakraam behoorlijk wat hoger (of lager) laten uitvallen. Door middel van onderstaande prijstabel geven we u in ieder geval reeds aan hoeveel u gemiddeld moet betalen voor het aankopen van een standaard dakraam van 114 bij 118 centimeter.

Standaard dakraam Gemiddelde kostprijs
Dakraam van 114 bij 118 inclusief dubbel glas Gemiddeld zo’n 400 à 450 euro per stuk

U moet er rekening mee houden dat de hierboven aangegeven kostprijs exclusief BTW en plaatsing is. Deze extra kosten zullen uiteindelijk de totaalprijs als vanzelfsprekend nog verder beïnvloeden.

Tot 30% besparen op dakraam prijzen

Het laten plaatsen van een dakraam kan een niet onaanzienlijke, extra kost vormen voor mensen die gaan bouwen of verbouwen. Dit betekent evenwel niet dat u zomaar genoegen dient te nemen met de eerste, de beste prijs die uit de bus komt, in tegendeel. Wist u namelijk dat u zomaar een besparing kunt realiseren tot wel 30 procent? Dit kan gerealiseerd worden door een offerte voor een dakraam op te vragen bij verschillende partijen. Op deze manier haalt u er de voordeligste offerte zo tussenuit waardoor een bijzonder mooie besparing kan worden verkregen op de totaalprijs met betrekking tot het laten plaatsen van een dakraam.

Factoren die de dakraam prijzen beïnvloeden

Het ene dakraam is zeker en vast het andere niet. Verschillende factoren kunnen dan ook het prijskaartje van een dakraam aanzienlijk beïnvloeden. Om er zeker van te zijn dat u geen van deze factoren over het hoofd ziet hebben we ze alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: Het systeem waarmee het raam wordt geopend

U kunt er op vlak van systeem voor een dakraam voor kiezen om gebruik te maken van de klassieke, wentelende uitvoering, maar er is ook een ander alternatief op de markt terug te vinden. Wat bijvoorbeeld te denken van een systeem die het wentelend systeem combineert met een uitzetbaar exemplaar? Op deze manier kan het dakraam immers op zeer eenvoudige wijze aan de onderkant worden geopend. Wilt u graag gebruik kunnen maken van een dergelijk systeem? Dan betaalt u daar veelal zo’n 30 procent meer voor in vergelijking met de traditionele uitvoering. In totaal komt dit dan ook neer op een prijskaartje van om en bij de 525 euro.

Factor 2: Het soort glas waar gebruik van wordt gemaakt

De plaats waar een dakraam wordt geplaatst vereist dat er eveneens rekening wordt gehouden met de isolerende factor van het glas dat er in wordt opgenomen. Het is tegenwoordig bij het plaatsen van één of meerdere nieuwe ramen altijd wel van belang om de nodige aandacht te spenderen aan het glas dat wordt gebruikt, maar dat geldt misschien nog wel in het bijzonder voor deze in een dakraam. Het is immers algemeen bekend dat er via het dak heel wat warme lucht kan ontsnappen en dat kan zeker ook door het glas in het dakraam. Wilt u er echt zeker van zijn dat de plaatsing van uw dakraam niet zorgt voor een hogere energiefactuur? In dat geval is kiezen voor hoogrendementsglas altijd de meest voor de hand liggende keuze.

Soort glas voor in uw aluminium raam Gemiddelde kostprijs
Standaard dubbel glas Tussen 52 & 57 euro per vierkante meter
HR glas Tussen 57 & 62 euro per vierkante meter
HR+ glas Tussen 62 & 67 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 67 & 77 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 105 & 135 euro per vierkante meter

Factor 3: Afwerking aan de binnenzijde van het dakraam

Om het dakraam aan de binnenkant af te werken beschikt u in principe over twee verschillende mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen om hiervoor gebruik te maken van hout of van wit polyurethaan. Tussen beide materialen onderling is er altijd sprake van bepaalde, structurele verschillen. Zo vereist hout een regelmatig onderhoud terwijl polyurethaan volledig onderhoudsvrij is. Voor dit laatste materiaal moet wel rekening worden gehouden met een meerprijs van om en bij de 15 procent. Omgerekend betekent dit een verhoging van de eindfactuur met gemiddeld zo’n 460 euro.

Interessante bespaartips

besparenHet spreekt voor zich dat het altijd op verschillende manieren mogelijk is om een besparing te realiseren op het laten plaatsen van uw dakraam. Wij hebben de interessantste bespaartips op dit vlak alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Standaard, wentelend systeem. Wilt u er zeker van zijn dat de kosten met betrekking tot het aankopen van een dakraam zo laag mogelijk gehouden kunnen worden? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor een standaard, wentelend systeem. Een dergelijk systeem maakt steevast deel uit van de standaard offerte waardoor er op dit vlak geen meerprijs wordt aangerekend.
  • Kies voor hoogrendementsglas. Uiteraard is het aankopen van enkel of dubbel glas voor uw dakraam in eerste instantie financieel het interessantst, maar op lange termijn is dat zeker en vast niet het geval, in tegendeel. Wilt u er namelijk zeker van zijn dat het warmteverlies via uw dak in de kiem wordt gesmoord en daardoor de energiefactuur kan worden verlaagd? Dan is kiezen voor het aankopen van hoogrendementsglas altijd een interessante keuze!

vergelijken