Home » Kostprijs verbouwen » Dakreinigen prijzen

Dakreinigen prijzen

In geen tijd kunnen vuil en mos er voor zorgen dat de uitstraling van uw dak wordt aangetast. Door deze invloeden beschikt uw dak over een grauwe uitstraling. Het op tijd reinigen van het dak van uw woning zorgt er niet alleen voor dat de dakpannen worden beschermd, daarnaast wordt ook de potentiële verkoopwaarde van uw woning aanzienlijk verhoogd. Zou u graag een duidelijk beeld willen hebben van hoeveel dakreiniging precies kost? Wij geven u hier graag een glashelder beeld van waardoor u niet voor vervelende, financiële verrassingen komt te staan.

Dakreinigen prijzen

 
Lokale dak-specialisten vergelijken?

Hoeveel kost dakreiniging?

kostenVandaag de dag onderscheiden we verschillende soorten dakbedekking. Wanneer u, uw dak wenst te laten reinigen is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Iedere dakbedekking vereist namelijk een apart reinigingsmethode. Een rieten dak dient bijvoorbeeld veel voorzichtiger te worden behandeld dan een dak die beschikt over keramische of betonnen dakpannen. Wanneer u er voor wenst te kiezen om uw dak te laten ontmossen dient u rekening te houden met een prijskaartje van tussen de 6 en 16 euro per vierkante meter. In het merendeel van de gevallen gaat het reinigen van een dak bovendien gepaard met coaten en impregneren. Onderstaande tabel geeft u alvast een goed beeld van de gemiddelde kosten waar u rekening mee dient te houden.

Oppervlakte van het dak Type opdracht Kostprijs
60 vierkante meter Reiniging Tussen 525 & 925 euro
60 vierkante meter Reiniging + coating Tussen 1.250 & 1.650 euro

Bovenstaande tabel geeft u reeds een bepaalde indruk van hoeveel dakreiniging precies kost. We onderscheiden evenwel verschillende situaties en dus ook prijzen. We hebben voor u nog even drie specifieke praktijkvoorbeelden op een rijtje gezet:

  • Voordeligste oplossing: U kunt er voor kiezen om uw dak alleen te laten ontmossen door het toepassen van een standaard reiniging. In dit geval bent u het voordeligst uit. U dient er wel rekening mee te houden dat het prijskaartje dat in rekening wordt gebracht afhankelijk is van het reinigingsbedrijf van uw keuze. De kostprijs kan wat dit betreft variëren van 525 tot 925 euro.
  • Extra bescherming: Zou u graag zo lang mogelijk willen genieten van uw pas gereinigd pannendak? In dat geval is het altijd een goede keuze om uw dak te laten impregneren. Op deze manier wordt uw dak namelijk optimaal beschermd tegen de invloeden vanuit het weer. Bovendien wordt er ook nog eens een lagere energierekening gerealiseerd wat uiteraard eveneens mooi is meegenomen. Voor het laten reinigen en impregneren van uw dak dient rekening te worden gehouden met een prijskaartje dat is gelegen tussen de 1.250 en 1.650 euro.
  • Groot oppervlak: Heeft u er voor gekozen om uw intrek te nemen in een twee-onder-een-kapwoning en laat u bijgevolg het project uitvoeren samen met uw buurman? In dat geval is het mogelijk om een zogenaamde kwantumkorting te verkrijgen. Deze korting wordt toegekend omdat de dakreiniger efficiënter kan werken en bijgevolg ook minder benzinekosten dient te betalen. De totale kosten komen in dit geval tussen de 3.150 en 3.650 euro te liggen.

De prijsopbouw van dakreiniging

Wanneer we de prijsopbouw van dakreiniging in detail gaan bekijken zien we dat deze uit twee delen bestaat. Het belangrijkste deel van de kostprijs wordt in beslag genomen door de arbeidskost. Deze is met 72 procent zeer aanzienlijk. De resterende 28 procent wordt gebruikt voor het materiaal dat moet worden aangekocht. Het feit dat de arbeidskosten zo aanzienlijk zijn is eigenlijk niet zo slecht, in tegendeel. Op de arbeidskosten kan door het uitvoeren van een objectieve vergelijking namelijk aanzienlijk worden bespaard. Zo kan de uiteindelijke factuur voor dakreiniging een stuk beperkter uitvallen dan u in eerste instantie had verwacht.

Keuzes die de prijs van dakreinigen beïnvloeden

Verschillende keuzes die u als eigenaar van de woning maakt kunnen de kostprijs van dakreiniging zowel positief als negatief beïnvloeden. We zetten deze keuzes graag even voor u op een rijtje:

Keuze 1: Het soort dak

Het eerste punt waar u rekening mee dient te houden wanneer u een goed beeld wenst te krijgen van het prijskaartje dat voor dakreiniging in rekening wordt gebracht gaat schuil in het soort dak. Indien u dakpannen, EPDM of bitumen wenst te laten reinigen dient u gemiddeld rekening te houden met een kostprijs van tussen de 5 en 7 euro. Deze prijs ligt zo laag omdat de ondergrond hard is waardoor er zonder probleem gebruik kan worden gemaakt van een hogedrukspuit. Dat is uiteraard niet het geval bij een rieten dak. Dan zal een zachtere aanpak toegepast moeten worden. Het riet kan namelijk snel worden beschadigd en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Keuze 2: Coaten of niet?

Uw dak laten reinigen is één ding, maar u zult er uiteraard zeker van willen zijn dat het gereinigde dak blijvend wordt beschermd tegen niet alleen de invloeden vanuit het weer, maar ook tegen bijvoorbeeld mosvorming. Omwille van deze reden is het dan ook altijd interessant om uw dak te laten coaten. Bovendien zorgt het aanbrengen van een coating er ook nog eens voor dat u, uw dak een nieuw kleurtje kunt geven. Voor het laten coaten van een pannendak dient u rekening te houden met een prijskaartje welke is gelegen tussen de 9 en 14 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Heeft u geen groot budget voor handen voor het laten reinigen van uw dak? Wilt u dan ook graag een beetje besparen op de standaard kostprijs die voor dakreiniging in rekening wordt gebracht? Dat kan door middel van onderstaande bespaartips!

  • Kwantumkorting. Waarschijnlijk heeft niet alleen het dak van uw woning, maar ook die van uw buurman nood aan een doorgedreven reiniging. Het is altijd interessant om in een dergelijke situatie de werkzaamheden gezamenlijk uit te besteden. Op deze manier hebben jullie beiden immers recht op een kwantumkorting waardoor het kostenplaatje gevoelig lager kan uitvallen. Dit heeft alles te maken met het feit dat er minder benzinekosten gemaakt moeten worden en de dakreiniger er uiteraard twee opdrachten in één keer bij krijgt.
  • Zelf uw dak reinigen. Wanneer u geen hoogtevrees heeft kunt u er in principe ook voor kiezen om uw dak zelf te reinigen. Hierbij dient zoals eerder reeds aangegeven altijd rekening te worden gehouden met de ondergrond. Let wel, ondanks het feit dat u op deze manier behoorlijk veel geld kunt besparen bent u geen specialist. Wilt u er met andere woorden echt 100 procent zeker van zijn dat de dakreiniging goed wordt uitgevoerd, dan is het aan te raden om dit project uit te besteden aan een professional.

vergelijken