Home » Kostprijs verbouwen » Deuren prijzen

Deuren prijzen

De deuren die u voor uw huis dient aan te kopen zijn bijzonder belangrijk. Veel mensen staan er niet voldoende bij stil, maar een deur wordt dagelijks haast ontelbare keren geopend en gesloten. Een minder kwalitatieve deur aankopen zorgt er dan ook voor dat u snel terug met extra kosten wordt geconfronteerd die u best kunt missen. Bovendien spreekt het voor zich dat een deur niet uitsluitend kwalitatief moet zijn, daarnaast moet ze er ook goed uitzien en moet ze passen bij de stijl van uw huis. Bent u eveneens van plan om één of meerdere nieuwe deuren aan te kopen, maar wilt u eerst een goed beeld krijgen van de gemiddelde deuren prijzen? In dat geval bent u op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

Deuren prijzen

 
Wat zijn de exacte kosten?

Hoeveel bedragen de deuren prijzen?

kostenVooraleer nieuwe deuren aan te kopen is het altijd belangrijk om te weten met welke kosten u ongeveer rekening dient te houden. De kosten die zijn verbonden aan deuren zijn evenwel altijd afhankelijk van het materiaal waaruit ze bestaan, het feit of het gaat om een binnen- of een buitendeur en ga zo maar door. De gemiddelde prijs voor een standaard deur is bijvoorbeeld gelegen rond de 1.000 euro. Deze prijs kan echter nog worden verhoogd of verlaagd naargelang het materiaal dat wordt gebruikt, de afmetingen van de deur in kwestie evenals het feit of het gaat om een binnen- of een buitendeur. Wij hebben alvast enkele prijzen van deuren voor u op een rijtje gezet middels onderstaande prijstabel.

Type deur Gemiddelde kostprijs
Standaard deur Tussen 750 & 1.250 euro
Deur met smal zijlicht Tussen 1.250 & 1.450 euro
Deur met breed zijlicht Tussen 1.300 & 1.500 euro
Deur met 2 smalle zijlichten Tussen 1.600 & 1.850 euro
Deur voorzien van een stolp Tussen 1.900 & 2.200 euro
Deur met bovenlicht Tussen 1.100 & 1.200 euro
Deur met ronde boog Tussen 2.650 & 2.850 euro

Bovenstaande prijstabel maakt alvast duidelijk dat u een deur eigenlijk zo duur maakt als u zelf wenst. Kiest u voor een standaard deur? Dan kunnen de kosten nog behoorlijk binnen de perken worden gehouden. Wilt u evenwel een deur aankopen die over een bijzondere uitstraling beschikt? Dan kunt u maar beter een beetje extra budget voorzien.

Tot 30% besparen op het aankopen van uw nieuwe deuren? Het kan!

Veel mensen vrezen dat het niet zo eenvoudig is om een besparing te realiseren op het aankopen van nieuwe, mooie en kwalitatieve deuren. Uiteraard zijn deuren vaak niet goedkoop, maar dat betekent niet dat er niet op kan worden bespaard, in tegendeel. Het is in principe zelfs op vrij eenvoudige wijze mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een niet onaanzienlijke 30 procent. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door een offerte op te vragen bij verschillende partijen. Door deze offertes met elkaar te vergelijken zult u er uiteindelijk altijd de goedkoopste oplossing tussenuit kunnen halen en dat kan u heel wat geld besparen.

Keuzes die de prijs van uw deuren beïnvloeden

Er zijn tegenwoordig op de markt zeer veel verschillende deuren terug te vinden. Iedereen beschikt bovendien over zijn of haar persoonlijke voorkeur voor wat het aankopen van een nieuwe deur betreft. Verschillende van de keuzes die u zelf moet maken kunnen de te betalen prijs van een nieuwe deur hoger of juist lager doen uitvallen dan u in eerste instantie had verwacht. Welke keuzes dit zijn komt u hieronder te weten.

Keuze 1: Nieuwe deuren voor binnen of buiten?

U dient er altijd bij stil te blijven staan dat er een structureel verschil plaats kan vinden in prijs tussen deuren voor binnen en bijvoorbeeld de voordeur van uw woning. Dit heeft alles te maken met het feit dat de buitenste zijde van de deur steevast wordt blootgesteld aan de elementen uit de natuur. Dit kan er voor zorgen dat ze veel sneller sporen van slijtage gaat vertonen en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Bij het realiseren van een buitendeur wordt er dan ook nagenoeg altijd gebruik gemaakt van onder meer een speciale, extra beschermende verf waardoor vroegtijdige schade kan worden voorkomen. Hoe dan ook, een deur voor binnen is per definitie altijd voordeliger in vergelijking met een deur voor buiten.

Keuze 2: De afmetingen van de deur

De tweede keuze is er één die voor de hand liggend is. Een statige, grote deur is uiteraard bijzonder mooi, maar er kruipt ook heel wat extra materiaal en vaak ook vakmanschap in. Dit zorgt er voor dat de kosten een stukje hoger kunnen oplopen in vergelijking met een gewone, standaard deur. Wilt u de kosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor een standaard deur zonder afwijkende afmetingen.

Keuze 3: De eventuele beglazing in de deur

Steeds vaker kiezen mensen er voor om gebruik te maken van glas in hun deur. Glas geeft namelijk een zeer moderne, strakke indruk en bovendien zorgt het er voor dat er meer lichtinval in huis mogelijk is. Kiezen voor beglazing in uw deuren kan zowel binnen in de woning zelf als naar buiten toe. In het laatste geval is het evenwel zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat er via deze weg behoorlijk wat warme lucht uit de woning kan ontsnappen. Vroeger werd er bijvoorbeeld veelal gebruik gemaakt van enkel of gewoon dubbel glas, maar dat bood onvoldoende bescherming tegen warmteverlies. Wilt u er zeker van zijn dat dit geen probleem vormt? Kies dan voor hoogrendementsglas.

Interessante bespaartips

besparenEerder op deze pagina hebben we u reeds aangegeven dat er op eigenlijk zeer eenvoudige wijze een besparing kan worden gerealiseerd van een mooie 30 procent op de aankoopprijs van uw (nieuwe) deuren. Het kan echter nog beter. De onderstaande, interessante bespaartips kunnen er immers zomaar voor zorgen dat het prijskaartje nog meer wordt gedrukt.

  • Recht op kwantumkorting? U doet er altijd goed aan om u af te vragen of u mogelijks recht heeft op een kwantumkorting of niet. Een dergelijke korting kunt u ontvangen op het moment dat er meer dan één partij voor kiest om één of meerdere, nieuwe deuren aan te kopen bij hetzelfde bedrijf. De gemiddelde kwantumkorting kan oplopen tot een mooie 10 procent waardoor het prijskaartje toch een beetje extra kan worden gedrukt.
  • Bestaande kozijnen gebruiken? Het is lang niet altijd noodzakelijk om bij het aankopen van een nieuwe deur ook de bestaande kozijnen te vervangen. Betreft het een deur uit een ander materiaal dan de voorgaande of zijn de afmetingen verschillend? Dan kan dit uiteraard wel een probleem vormen. Kunt u de kozijnen toch nog blijven gebruiken? Dan kunt u ook op deze manier een niet onbelangrijke besparing realiseren.
  • Zelf uw nieuwe deuren plaatsen of uitbesteden? Het plaatsen van een nieuwe deur is niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt, in tegendeel. Toch kiezen steeds meer mensen er voor om hun nieuw aangekochte deuren zelf te plaatsen. Ze doen dit omdat ze op die manier de montagekosten kunnen uitsparen. Op het einde van de rit kan dit u toch een paar honderd euro’s uitsparen.

vergelijken