Home » Kostprijs verbouwen » Deuren schilderen prijzen

Deuren schilderen prijzen

Wanneer u er enkele jaren geleden voor heeft gekozen om deuren aan te kopen die over een bepaalde kleur beschikken is het niet ondenkbaar dat deze kleur doorheen de jaren een beetje is aangetast. Wanneer dit het geval is loont het altijd de moeite om de deur in kwestie opnieuw te laten schilderen. Deuren schilderen hoeft geen handenvol met geld te kosten en bovendien zorgt het er voor dat uw deur er haast als nieuw komt uit te zien. Bent u ook van plan om één of meerdere van de deuren in uw huis te schilderen? In dat geval is het altijd interessant om rekening te houden met de kosten zoals aangegeven op deze pagina!

Deuren schilderen prijzen

 
Deuren schilderen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost deuren schilderen?

kostenDe prijs die voor een deur schilderen in rekening wordt gebracht wordt onder meer beïnvloed door het feit of de deur zich in huis of buitenshuis bevindt. Het schilderen van een buitendeur kost altijd iets meer omdat daarvoor veelal gebruik wordt gemaakt van een ander type verf. De gemiddelde kostprijs die wordt weergegeven in onderstaande prijstabel is dan ook uitsluitend van toepassing voor een standaard binnen- of buitendeur.

Opdracht Gemiddelde kostprijs
Deur schilderen Tussen 80 & 120 euro per deur

De prijs die u hierboven kunt aflezen wordt aangerekend voor het schilderen van de deur inclusief het voorlakken en aflakken. Dit zorgt er voor dat u op dit vlak geen rekening meer dient te houden met extra kosten.

Tot 30% besparen op het laten schilderen van uw deuren?

Het kostenplaatje dat wordt aangerekend voor het schilderen van deuren kan worden verlaagd door niet zomaar met het eerste, het beste bedrijf in zee te gaan. Vooraleer een bepaald bedrijf onder de arm te nemen is het dan ook altijd het interessantst om eerst even een objectieve vergelijking uit te voeren. Een dergelijke vergelijking zorgt er voor dat het meteen duidelijk wordt welke van de verschillende schilders u de beste prijs kan aanbieden zonder dat er moet worden ingeboet op vlak van kwaliteit. Op deze manier kan de prijs voor het laten schilderen van uw deuren tot wel 30 procent worden verlaagd. Als dat niet mooi meegenomen is!

Factoren die de prijs van deuren schilderen beïnvloeden

Het is altijd van belang om er rekening mee te houden dat er meerdere factoren een invloed kunnen hebben op de prijs die voor het schilderen van deuren in rekening wordt gebracht. Om er zeker van te zijn dat deze factoren het uiteindelijke kostenplaatje van uw schilderwerken niet negatief beïnvloeden hebben we de belangrijkste alvast even voor u op een rijtje gezet.

Factor 1: De afmetingen van de deur

De eerste factor is voor de hand liggend. Het betreft hier de afmetingen waar de deur die moet worden geschilderd over beschikt. Hoe groter de deur, des te hoger de kosten uiteraard uitvallen voor het schilderen van de deur.

Factor 2: De ernst van de slijtage

In het merendeel van de gevallen kiezen mensen er niet zomaar voor om hun deur te laten herschilderen omdat ze de kleur moe zijn, maar wel omdat er aanzienlijke sporen van slijtage zijn opgedoken. Dit is een bijzonder belangrijk punt om rekening mee te houden. In bepaalde gevallen is de slijtage immers zo aanzienlijk dat enkel de deur vervangen of laten restaureren de oplossing kan bieden. Indien u hier zelf geen uitsluitsel over kunt geven is het altijd de moeite waard om contact op te nemen met een vakman.

Factor 3: De voorrijkosten

Bij het uitkiezen van de schilder die uw deuren komt schilderen is het altijd een goed idee om rekening te houden met de locatie van het schildersbedrijf. Dit is niet alleen belangrijk omdat er met een schilder uit de buurt veel eenvoudiger afspraken kunnen worden gemaakt, daarnaast kunnen op deze manier de voorrijkosten ook aanzienlijk worden verlaagd. Het gemiddelde tarief dat als voorrijkost in rekening wordt gebracht is gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.

Factor 4: Combineren van te schilderen oppervlakken

Zijn de deuren niet het enige onderdeel van uw huis die moeten worden geschilderd? In dat geval is het altijd het interessantst om de verschillende opdrachten in één keer toe te kennen aan dezelfde schilder. Ook op deze manier kunnen de voorrijkosten immers worden beperkt en daarnaast wordt er nagenoeg altijd een kwantumkorting toegekend. Deze korting kan in het beste geval oplopen tot een niet onaantrekkelijke 10 procent. Ook hierdoor wordt het laten schilderen van uw deuren uiteraard een stukje extra voordelig.

Interessante bespaartips

besparenEr bestaan verschillende mogelijkheden om een (extra) besparing te realiseren op de kosten die gepaard gaan met het laten schilderen van uw deuren. Eén van deze mogelijkheden hebben we eerder op deze pagina reeds aan u voorgesteld, maar er is meer. Wij hebben nog drie interessante bespaartips op een rijtje gezet die het verschuldigde kostenplaatje voor uw deuren schilderen aanzienlijk kunnen verlagen. Gebruikmaken van deze bespaartips is dan ook de moeite meer dan waard!

  • Kwantumkorting. Bent u niet de enige in de buurt die graag zijn of haar deuren opnieuw wenst te laten schilderen? In dat geval is het altijd de moeite waard om de opdracht samen toe te kennen aan dezelfde schilder. Dit zorgt er namelijk voor dat jullie beiden kunnen rekenen op een interessante kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot een aantrekkelijke 10 procent. Op deze manier kunt u zeer eenvoudig de prijs voor het laten schilderen van uw deuren drukken zonder dat er op vlak van kwaliteit ook maar enigszins moet worden ingeboet.
  • Help de schilder een handje. Vooraleer de schilder kan beginnen met het schilderen van de deur zijn er doorgaans altijd verschillende voorbereidende werkzaamheden vereist. Deze werkzaamheden kunt u in principe zeer eenvoudig zelf uitvoeren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle obstakels in de buurt van de deur die mogelijk kunnen hinderen worden verwijderd en plak bij voorkeur de deuren reeds goed af. Wees er evenwel zeker van dat u weet wat u doet. Wanneer u de tape niet goed aanbrengt kan het voorvallen dat de schilder dit opnieuw zelf zal moeten doen. In het andere geval kunnen er alsnog verfspatten terechtkomen op andere oppervlakken. In ieder geval kan de schilder een handje helpen er altijd voor zorgen dat u kunt besparen op de uiteindelijke, totale factuurprijs.

vergelijken