Home » Kostprijs verbouwen » Deuren vervangen prijzen

Deuren vervangen prijzen

De deuren in ons huis gebruiken we dagelijks behoorlijk intensief. Met hoe meer gezinsleden u in hetzelfde huis woonachtig bent, des te intensiever worden de deuren gebruikt. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat één of meerdere deuren na verloop van tijd aan vervanging toe kunnen zijn. Een deur vervangen lijkt op het eerste zicht misschien niet zo duur te zijn, maar dat zou zomaar eens anders kunnen uitpakken. Wilt u er zeker van zijn dat u op de hoogte bent van de juiste deur vervangen prijzen waardoor u niet voor vervelende verrassingen kunt komen te staan? Lees dan snel verder en ontdek alles over de kostprijs van één of meerdere deuren vervangen.

Deuren vervangen prijzen

 
Deuren vervangen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost deuren vervangen?

kostenDe prijs die wordt aangerekend voor het (laten) vervangen van deuren is altijd afhankelijk van het soort deur waar wordt voor gekozen. We maken op dit vlak niet alleen een onderscheid tussen een binnen- en een buitendeur, maar wat ook te denken van het materiaal waaruit de deur bestaat, of er gebruik wordt gemaakt van een luxueuze afwerking en ga zo maar door. Al deze verschillende zaken kunnen er voor zorgen dat de prijs voor het aankopen van een deur net hoger of lager uit zal vallen dan u in eerste instantie had verwacht. Om u toch een bepaald idee te geven van de kosten die gepaard gaan met het aankopen van een deur hebben we even de onderstaande prijstabel met voorbeelden opgesteld.

Type deur Gemiddelde kostprijs
Standaard deur Tussen 750 & 1.250 euro
Deur met smal zijlicht Tussen 1.250 & 1.450 euro
Deur met breed zijlicht Tussen 1.300 & 1.500 euro
Deur met 2 smalle zijlichten Tussen 1.600 & 1.850 euro
Deur voorzien van een stolp Tussen 1.900 & 2.200 euro
Deur met bovenlicht Tussen 1.100 & 1.200 euro
Deur met ronde boog Tussen 2.650 & 2.850 euro

Bovenstaande geeft aan met welke kosten u rekening moet houden voor het aankopen van een bepaalde deur, maar met het aankopen er van weet u uiteraard nog niet alles. Wat namelijk te denken van de arbeidskosten die gepaard gaan met het vervangen van een deur? In principe wordt hiervoor door de vakman altijd een uurtarief in rekening gebracht. U kunt wat dit betreft rekenen op een bedrag tussen de 40 en 50 euro per uur incl. BTW.

Tot 30% besparen op het vervangen van uw deuren?

Voor het vervangen van uw deuren wordt zoals u reeds heeft kunnen lezen dus veelal een uurtarief in rekening gebracht. Het uurtarief dat moet worden betaald is altijd afhankelijk van de vakman in kwestie. Dit betekent in de praktijk dat de ervaring die een vakman heeft er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat het uurtarief gevoelig hoger uitvalt in vergelijking met iemand anders. Ook andere factoren oefenen bovendien een niet onbelangrijke invloed uit. Zo kan de kostprijs die wordt aangerekend steeds in grote lijnen zelf door de vakman in kwestie worden bepaald. Alleen het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan er voor zorgen dat op het einde van de rit duidelijk wordt welke van de verschillende vakmannen u de voordeligste prijs kan aanbieden tegen de best mogelijke kwaliteit.

Keuzes die de kostprijs van deuren vervangen beïnvloeden

In principe maakt bovenstaande meteen duidelijk dat er meerdere keuzes zijn die het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor deuren vervangen kunnen beïnvloeden. Deze keuzes zijn erg belangrijk, want ze kunnen het verschil maken tussen een betaalbare factuur en een kostenplaatje die voor veel mensen te hoog gegrepen is. Wij hebben de verschillende keuzes die u moet maken met betrekking tot het vervangen van uw deuren even op een rijtje gezet. Zo bent u er zeker van dat u geen enkele over het hoofd ziet.

Keuze 1: Vervangen van enkel deur of ook kozijnen?

Een zeer belangrijke vraag die u zich moet stellen is of enkel de deur zelf of ook de kozijnen vervangen dienen te worden. In de praktijk wordt er tegenwoordig lang niet altijd voor gekozen om beiden in één keer te laten doen, in tegendeel. Is het kozijn van uw deur bijvoorbeeld nog perfect in orde? Dan wordt enkel en alleen de deur zelf vervangen. Gaat u toch ook het kozijn vervangen, bijvoorbeeld omdat u er voor heeft gekozen om een deur bestaande uit een ander materiaal aan te kopen? In dat geval kunt u rekening houden met de onderstaande, extra kosten.

Materiaal van deurkozijn Gemiddelde kostprijs
Kunststof deurkozijn Tussen 60 & 525 euro
Houten deurkozijn Tussen 110 & 725 euro
Stalen deurkozijn Tussen 130 & 860 euro

Het feit dat er sprake is van zo’n groot verschil op vlak van kostprijs voor een deurkozijn gaat schuil in het feit dat er op dit vlak een onderscheid wordt gemaakt tussen een binnen- en een buitenkozijn. Een binnenkozijn voor een deur van kunststof kost bijvoorbeeld gemiddeld tussen 60 & 160 euro. Voor een kozijn van kunststof voor een buitendeur wordt dan weer een gemiddelde prijs aangerekend van tussen de 325 & 525 euro.

Keuze 2: Eventuele extra opties voor uw deur

Een bestaande deur vervangen zorgt er voor dat u altijd de mogelijkheid heeft om één of meerdere extra’s te voorzien. Deze extra’s zijn niet noodzakelijk, maar voorzien uw deur wel van wat meer praktische eigenschappen. Wij hebben de vier belangrijkste opties inclusief hun gemiddelde kostprijs alvast even voor u op een rijtje gezet.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Laten plaatsen van een brievenbus Tussen 120 & 150 euro
Voorzien van een deurdrager Tussen 200 & 340 euro
Voorzien van een stootgreep Tussen 140 & 240 euro
Luxueus krukbeslag Tussen 80 & 140 euro

Interessante bespaartips

besparenOm er echt zeker van te zijn dat het vervangen van uw deuren gebeurt tegen de best mogelijke prijs hebben we enkele zeer interessante bespaartips voor u verzameld en op een rijtje gezet. Op deze manier wordt uw deuren vervangen meteen een flink stuk betaalbaarder.

  • Zelf deur vervangen of uitbesteden? Op vlak van een deur vervangen kunt u twee keuzes maken. U kunt de deur zelf vervangen, maar u kunt dit ook uitbesteden. Een deur vervangen hoeft in principe niet zo lastig te zijn, maar toch kiezen veel mensen er bewust voor om dit karwei uit te besteden. Voor het vervangen van een deur wordt altijd een uurtarief aangerekend dat tussen de 40 en 50 euro is gelegen. Door zelf de deur te vervangen kan er aldus een aantrekkelijk bedrag worden uitgespaard!
  • Help de vakman gerust een handje. Is het zelf vervangen van een deur niet echt aan u besteed? In dat geval kunt u de vakman in kwestie nog altijd helpen. Denk op dit vlak bijvoorbeeld maar eens aan het wegnemen van de verwijderde deur, helpen met de nieuwe deur te dragen, de weg vrijmaken, afval wegbrengen, etc. Ook deze kleine dingetjes kunnen er voor zorgen dat het uiteindelijke kostenplaatje behoorlijk kan worden beperkt.

vergelijken