Home » Kostprijs verbouwen » Dubbel glas prijzen

Dubbel glas prijzen

Wilt u er voor zorgen dat het warmteverlies in uw woning aanzienlijk wordt beperkt? Heeft u er reeds voor gekozen om een doorgedreven isolatie te realiseren, maar merkt u op dat er nog steeds heel wat warme lucht verloren gaat via de ramen in uw woning? In dat geval kunt u er aan denken om een investering te doen in dubbel glas. Op deze manier kunt u het warmteverlies namelijk nog verder in de kiem smoren. Denkt u er over na om een dergelijke investering te doen, maar wilt u eerst een goed beeld hebben van de kostprijs die voor dubbel glas in rekening wordt gebracht? Zoek dan niet verder, want wij hebben deze kosten op deze pagina voor u op een rijtje gezet!

Dubbel glas prijzen

 
Dubbel glas nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost dubbel glas?

kostenDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor dubbel glas is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij onder meer aan de grootte van het raam dat u wenst te plaatsen. Dubbel glas bestaat steevast uit twee glazen platen waar zich een ruimte met lucht tussen bevindt. Deze ruimte is mede verantwoordelijk voor de uitstekende isolerende werking waar dubbel glas over beschikt. Indien u er voor kiest om het enkel glas in uw woning te laten vervangen door dubbel glas kunt u gemiddeld rekenen op een terugverdientijd van zo’n 10 tot 15 jaar. We hebben een aantal van de vaakst voorkomende projecten met betrekking tot het plaatsen van dubbel glas in onderstaande tabel even voor u op een rijtje gezet.

Type project Gemiddelde kostprijs Besparing op gas per jaar
Raam (1000 x 1400) Tussen 190 & 250 euro 28 kubieke meter
4 raampjes in deur (600×800) Tussen 240 & 290 euro 38 kubieke meter
Alle ramen in een rijwoning (15 vierkante meter) Tussen 1.950 & 2.950 euro 300 kubieke meter

Prijsvoorbeelden met betrekking tot dubbel glas

De prijzen uit de tabel geven u reeds een goed beeld van de gemiddelde kostprijs die er aan dubbel glas in verschillende situaties is verbonden. De onderstaande drie prijsvoorbeelden zorgen er evenwel voor dat u hier nog een beter zicht op krijgt.

  • Hoogste besparing: De meest optimale besparing op de energiekosten wordt gerealiseerd door alle ramen in een rijwoning te vervangen door dubbel glas. De totale oppervlakte van de ramen mag in deze situatie slechts 15 vierkante meter bedragen. Om dit project uit te laten voeren dient u rekening te houden met een gemiddelde kostprijs die begint vanaf 1.950 euro.
  • Kapot raam: Wanneer u spelende kinderen heeft is een bal door het keukenraam zo gebeurt. Het spreekt voor zich dat u er in deze situatie voor zult willen kiezen om het glas zo snel mogelijk te vervangen. Wanneer u er in deze situatie voor kiest om gebruik te maken van dubbel glas dient u bij een afmeting van 1,4 vierkante meter rekening te houden met een gemiddelde kostprijs van tussen de 190 en 250 euro. Let op, wanneer u een passende verzekering heeft zal deze tussenkomen bij glasbreuk.
  • Klein project: In de glazen ramen van uw voordeur is er nog sprake van enkel glas. Dit zorgt er voor dat er heel veel warme lucht naar buiten kan stromen waardoor er meer energie wordt verbruikt dan nodig. U beslist om dit energieverlies in de kiem te smoren en de beglazing te vervangen door dubbel glas. Voor vier ramen van telkens 60 bij 80 centimeter dient u rekening te houden met een prijskaartje van tussen de 240 en 290 euro.

De prijsopbouw van dubbel glas

Indien we de prijsopbouw van dubbel glas in detail bekijken zien we dat deze uit drie verschillende delen bestaat. Het overgrote merendeel van de kostprijs wordt ingenomen door de arbeidskosten. Deze zijn goed voor 55 procent van de kosten. 40 procent is dan weer nodig om de materiaalkost in te dekken en de resterende 5 procent wordt voorbehouden voor de voorrijkosten.

Het feit dat de arbeidskosten zo aanzienlijk zijn bij het laten plaatsen van dubbel glas brengt een niet onbelangrijk voordeel met zich mee. Het is namelijk zo dat u door een vergelijking uit te voeren tussen verschillende vakmannen zeer eenvoudig een mooie besparing kunt realiseren. In bepaalde gevallen kan deze besparing zelfs oplopen tot zomaar even 40 procent. Als dat niet mooi meegenomen is!

Welke keuzes beïnvloeden de prijs van dubbel glas?

Wanneer u van plan bent om dubbel glas te laten plaatsen dient u er rekening mee te houden dat verschillende keuzes een niet onbelangrijke invloed kunnen hebben op de kostprijs van dubbel glas. We zetten deze keuzes graag even voor u op een rijtje:

Keuze 1: De dikte van het dubbel glas

Wanneer we de opbouw van dubbel glas in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat de beide glazen platen steeds over een verschillende dikte beschikken. Het glas aan de buitenzijde is ten minste even dik, maar doorgaans dikker dan het glas aan de binnenkant. Welke dikte geschikt is voor uw woning is afhankelijk van de kozijnen. Wanneer u twijfelt over de dikte die voor u gunstig is kunt u een glaszetter om advies vragen.

Buitenglas Binnenglas Gemiddelde prijs per vierkante meter
4 mm 4 mm 40 euro per vierkante meter
5 mm 4 mm 43 euro per vierkante meter
6 mm 4 mm 48 euro per vierkante meter
6 mm 5 mm 50 euro per vierkante meter
8 mm 5 mm 62 euro per vierkante meter
8 mm 6 mm 65 euro per vierkante meter

Keuze 2: Veiligheidsglas of niet?

U kunt er tegenwoordig niet meer uitsluitend voor kiezen om gebruik te maken van gewoon dubbel glas, ook veiligheidsglas behoort tot de mogelijkheden. Veiligheidsglas is een speciaal glas die een hogere veiligheid biedt wanneer ze stuk gaat. We onderscheiden in ieder geval de volgende mogelijkheden:

  • Gelaagd glas: Dit type glas bestaat uit twee glazen platen die samen met een folie tegen elkaar aan zijn geplakt. De folie die zich tussen de twee glazen platen bevindt zorgt er voor dat, wanneer het glas breekt deze niet zomaar uit elkaar spat. Het glas blijft dan ook gewoon één geheel vormen. Gelaagd glas is bovendien brandveiliger en meer inbraakwerend in vergelijking met standaard glas. Indien u gelaagd glas wenst aan te kopen dient u rekening te houden met een prijskaartje welke is gelegen tussen de 50 en 90 euro per vierkante meter.
  • Gehard glas: Gehard glas is glas dat beschikt over een extra sterkte. Het is dan ook maar liefst vijf keer zo sterk als gewoon glas. Indien gehard glas uiteindelijk toch stuk gaat valt ze in stukken uitéén, maar de scherven zijn niet scherp. Hierdoor veroorzaken ze ook nooit echt grote verwondingen. Voor gehard glas dient rekening te worden gehouden met een kostprijs die is gelegen tussen de 50 en 90 euro per vierkante meter.
  • Draadglas: Tot slot is er ook nog draadglas. In dit type glas is staaldraad verwerkt. Deze staaldraad zorgt er voor dat het glas steviger is waardoor het niet zo snel in kleine stukjes zal breken. De kostprijs van draadglas is gelegen tussen de 50 en 70 euro per vierkante meter.

Keuze 3: Ventilatieroosters

De derde en meteen ook laatste keuze heeft betrekking tot het al dan niet voorzien van ventilatieroosters in het glas. Kleine ventilatieroosters zijn aan te kopen tegen een kostprijs vanaf 17,50 euro terwijl grote ventilatieroosters in huis gehaald kunnen worden voor een prijs vanaf 58 euro per stuk.

vergelijken