Home » Kostprijs verbouwen » Elektrische rolluiken prijzen

Elektrische rolluiken prijzen

Wanneer u rolluiken laat plaatsen dient u er altijd rekening mee te houden dat niet alleen het type rolluik van belang is. Wat bijvoorbeeld ook te denken van de manier waarop de rolluiken worden bediend? Op dit vlak kunt u tegenwoordig een keuze maken uit tal van verschillende mogelijkheden. We onderscheiden dan ook een handmatige bediening ten opzichte van een elektrische bediening. Elektrische rolluiken zijn uiteraard heel wat praktischer, maar daar staat tegenover dat ze ook wat duurder zijn in aankoop. Bent u benieuwd naar de gemiddelde prijzen voor elektrische rolluiken? Dan bent u op deze pagina aan het juiste adres!

Zonwering

 
Rolluiken nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten elektrische rolluiken?

Meerdere aspecten beïnvloeden het kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het aankopen van elektrische rolluiken. Om u alvast een bepaald beeld te kunnen geven van de prijs die in rekening wordt gebracht voor elektrische rolluiken hebben we alvast even enkele kosten aangegeven in de onderstaande prijstabel.

Factor Gemiddelde kostprijs
Rolluik Tussen 100 & 625 euro
Bediening Tussen 90 & 260 euro
Montage Tussen 125 & 225 euro

Tot 30% besparen op het aankopen van uw elektrische rolluiken

Wat zou u er van zeggen mochten we u vertellen dat er in principe vrij eenvoudig een korting kan worden verkregen tot wel 30 procent op het aankopen en laten plaatsen van elektrische rolluiken? Onmogelijk? Zeker en vast niet! U doet er namelijk altijd goed aan om een offerte voor elektrische rolluiken aan te vragen bij meerdere bedrijven. Door vervolgens de ontvangen offertes te vergelijken is het zeer eenvoudig mogelijk om een aantrekkelijke korting te verkrijgen die kan oplopen tot wel 30 procent!

Factoren die de kostprijs van elektrische rolluiken beïnvloeden

Zoals reeds aangegeven is het bij het aankopen van elektrische rolluiken altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er verschillende zaken het uiteindelijke kostenplaatje kunnen beïnvloeden. Omwille van deze reden hebben wij de belangrijkste van deze zaken even voor u verzameld en opgelijst. Op deze manier kunt u er absoluut zeker van zijn dat er helemaal niets over het hoofd wordt gezien.

Factor 1: Het soort materiaal dat wordt gebruikt

Het spreekt voor zich dat het materiaal waaruit de elektrische rolluiken bestaan altijd een bepaalde invloed heeft op de kostprijs die wordt aangerekend. U kunt er op dit vlak voor kiezen om te opteren tussen rolluiken van aluminium en van kunststof. In het merendeel van de gevallen wordt er gekozen voor kunststof, niet omdat deze beter of mooier zijn, maar vooral omdat het prijskaartje er van een stuk lager ligt in vergelijking met de aluminium varianten. Let wel op, het gebruik van kunststof is enkel en alleen geschikt voor kleine oppervlakken en beschikt over een minder isolerende werking in vergelijking met de aluminium uitvoeringen.

Factor 2: De bediening

Het merendeel van de mensen opteren voor elektrische rolluiken die zijn voorzien van een schakelaar. Deze keuze wordt gemaakt omdat ze op financieel vlak altijd het voordeligst is. Wilt u eveneens de beschikking hebben over een afstandsbediening? Dan ligt de prijs wel een stukje hoger. Beschikken over een afstandsbediening voor het bedienen van uw elektrische rolluiken zorgt er wel voor dat het gebruiksgemak naar een aanzienlijk hoger niveau wordt getild.

Type elektrische bediening Gemiddelde kostprijs
Buismotor Tussen 65 & 155 euro
Draaischakelaar Gemiddeld zo’n 25 euro
Sleutelschakelaar Gemiddeld zo’n 55 euro
Tijdschakelaar Gemiddeld zo’n 55 euro
Afstandsbediening Gemiddeld zo’n 105 euro

Factor 3: Het monteren van de rolluiken

Het spreekt voor zich dat de meeste mensen er voor kiezen om de montage van hun rolluiken uit te besteden aan een echte vakman of een gespecialiseerd bedrijf. In eerste instantie wordt er door dit bedrijf een zogenaamde opmeetservice aangeboden. Deze service is helaas niet gratis, maar de kostprijs die er voor wordt aangerekend (gemiddeld zo’n 45 à 50 euro) kan wel in minder worden gebracht wanneer de opdracht uiteindelijk ook daadwerkelijk aan de partij in kwestie wordt toegekend. Voor het monteren van een elektrisch rolluik mag gemiddeld rekening worden gehouden met een prijskaartje van tussen de 125 en 225 euro per stuk. De exacte prijs die in rekening wordt gebracht is evenwel sterk afhankelijk van het type systeem. Op dit vlak onderscheiden we de volgende drie mogelijkheden:

  • Inbouw
  • Opbouw
  • Voorzet

Let op, moet het rolluik op de tweede verdieping van uw huis of hoger worden geplaatst? In dat geval zal de vakman altijd een bepaalde meerprijs in rekening brengen. Dit heeft alles te maken met het feit dat de ramen lastiger te bereiken zijn met een ladder en er aldus een steiger moet worden voorzien. De gemiddelde meerprijs die daarvoor wordt aangerekend is gelegen rond de 35 à 40 euro.

Interessante bespaartips

Het aankopen en laten plaatsen van elektrische rolluiken kan gepaard gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Gelukkig bestaan er verschillende, zeer interessante mogelijkheden om te besparen op het kostenplaatje dat wordt aangerekend. Wij hebben de interessantste bespaartips even voor u op een rijtje gezet.

  • Korting op de inboedelverzekering. Wist u dat het mogelijk is om met het plaatsen van elektrische rolluiken een besparing te realiseren op de kostprijs van uw inboedelverzekering? Dit komt omdat elektrische rolluiken niet alleen een ruimte goed kunnen verduisteren, maar bovendien ook nog eens zorgen voor een extra vorm van beveiliging. Vraag uw verzekeraar zeker en vast naar meer informatie over deze korting die kan worden toegekend.
  • Recht op kwantumkorting of niet? Heeft u iemand in uw vriendenkring of in uw familie die er eveneens aan denkt om elektrische rolluiken te laten plaatsen? Zorg er dan voor dat deze opdracht gezamenlijk wordt toegekend aan hetzelfde bedrijf. Op deze manier kunt u namelijk recht hebben op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting is misschien niet echt indrukwekkend, maar ze kan toch een mooie 10 procent bedragen.
  • Beperken van de voorrijkosten. U doet er altijd goed aan om voor het laten plaatsen van elektrische rolluiken een beroep te doen op een bedrijf uit de buurt. Op deze manier wordt er namelijk voor gezorgd dat de voorrijkosten die worden aangerekend tot een echt minimum kunnen worden beperkt. Het beperken van de voorrijkosten kan u een besparing opleveren van tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.