Home » Kostprijs verbouwen » Enkele beglazing prijzen

Enkele beglazing prijzen

Vandaag de dag is het plaatsen van enkele beglazing een stuk minder interessant dan vroeger. Dit heeft alles te maken met het feit dat dergelijk glas uiteraard niet over een gunstige isolatiewaarde beschikt. Dit zorgt er voor dat warmteverlies bijna vrij spel krijgt waardoor de energiefactuur behoorlijk kan oplopen. Toch blijft enkel glas wel nog steeds interessant om bijvoorbeeld te gebruiken als beglazing in de verschillende binnendeuren. Bent u nog geïnteresseerd in het gebruik van enkele beglazing en zou u graag een goed beeld willen hebben van de gemiddelde kostprijs die hieraan verbonden is? Twijfel dan niet langer, lees snel verder en ontdek welke kosten er voor enkele beglazing in rekening worden gebracht.

Enkele beglazing prijzen

 
Enkele beglazing nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost enkel glas?

kostenZoals reeds aangegeven is de populariteit van enkele beglazing door de jaren heen aanzienlijk verminderd. Dit heeft alles te maken met het feit dat er vandaag de dag sprake is van een zeer aanzienlijke kostprijs op vlak van elektriciteit waar veel gezinnen de grootst mogelijke moeite mee hebben. In een poging om het energieverbruik (aanzienlijk) te drukken wordt er getracht om zo goed mogelijk te isoleren. Dit geldt niet alleen voor het isolatiemateriaal waar gebruik van wordt gemaakt, maar ook voor de beglazing. Hoewel er op vlak van beglazing in de buitenramen en deuren dus steevast wordt gekozen voor dubbel- of hoogrendementsglas hoeft dat binnen in de woning niet noodzakelijk het geval te zijn. Wilt u daar graag gebruikmaken van enkel glas? In dat geval kunt u rekening houden met deze kosten:

Type enkel glas Gemiddelde kostprijs
Raam (1200×800) Tussen 80 & 155 euro
6 ruiten in een deur (216×251) Tussen 50 & 90 euro
Glazen deur (2150×850) Tussen 250 & 400 euro

De bovenstaande kosten geven een goed beeld van de gemiddelde kostprijs per type project waarbij ook de plaatsing in het prijskaartje is inbegrepen. We kunnen ons best voorstellen dat bovenstaande prijzen voor enkel glas u reeds voorzien van een bepaald beeld van de investering waar u rekening mee dient te houden, maar dat deze nog alles behalve compleet is. Omwille van deze reden hebben dan ook even enkele praktijkvoorbeelden voor u op een rijtje gezet:

  • Enkel glas over een kleine oppervlakte. Het is vandaag de dag altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er bepaalde minimumaantallen gelden voor het aankopen van enkel glas. Wanneer het een kleine oppervlakte betreft, bijvoorbeeld wanneer uw kind een voetbal door het raam heeft getrapt is de kans groot dat u niet aan dit minimum komt. In de praktijk zorgt dit er voor dat u altijd meer zult betalen dan wanneer het minimale aantal wel wordt gehaald. Het laten vervangen van bijvoorbeeld een klein keukenraam omdat er een bal doorheen is getrapt kost u gemiddeld tussen de 50 en 90 euro.
  • Enkel glas over een gemiddelde oppervlakte. Het is echter ook mogelijk dat door een inbraak of bijvoorbeeld een zware storm het glas in de woonkamer is gesprongen of kapot geslagen. In deze situatie zult u het glas uiteraard zo snel mogelijk willen laten vervangen, maar daarenboven wilt u ook graag rekening houden met het prijskaartje dat hiervoor in rekening wordt gebracht. Heeft u in deze situatie voldoende aan glas van 120×80 centimeter? In dat geval volstaat het om rekening te houden met een prijskaartje van tussen de 80 en 155 euro. Hoewel de prijs voor de plaatsing doorgaans in deze prijs is inbegrepen is toch een aanrader om dit te controleren met de glaszetter in kwestie. Zo voorkomt u vervelende verrassingen.
  • Enkel glas over een grote oppervlakte. Bent u op zoek naar een mogelijkheid om meer licht te realiseren in bijvoorbeeld de woonkamer van uw huis? In dat geval kunt u er onder andere voor kiezen om glas in de deur tussen de woonkamer en de hal te plaatsen. Voor het realiseren van een dergelijk project kan rekening worden gehouden met een prijskaartje welke is gelegen tussen de 250 en 400 euro. In deze prijs zijn ook de scharnieren inbegrepen evenals de deurklink.

Keuzes die de kostprijs van enkele beglazing beïnvloeden

Bovenstaande geeft u reeds een goed beeld van wat standaard enkele beglazing vandaag de dag precies kost in verschillende situaties. U dient er echter rekening mee te houden dat verschillende keuzes een directe invloed kunnen hebben op de kostprijs van enkele beglazing. We zetten deze keuzes graag nog even voor u op een rijtje:

Keuze 1: Helder of ondoorzichtig glas?

De eerste keuze die u zult moeten maken heeft betrekking tot de textuur van enkel glas. Deze textuur is sterk afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar van de woning. Het is bijvoorbeeld mogelijk om te opteren voor standaard helder glas waar eenvoudig doorheen kan worden gekeken, maar u kunt eveneens opteren voor gezandstraald glas. Dit glas zorgt er voor dat er niet zomaar doorheen de deur of het raam kan worden gekeken waardoor een extra gevoel van privacy wordt gerealiseerd. Let op, de kostprijs voor gezandstraald glas ligt altijd hoger in vergelijking met gewoon helder glas.

Keuze 2: Hoe dik is het enkel glas?

Vandaag de dag kan enkel glas worden aangekocht in diverse, uiteenlopende diktes. Er is sprake van een verschil tussen een dikte van 2 tot wel 19 mm. De kostprijs kan op dit vlak aanzienlijk verschillen. Ze gaat dan ook van 14 euro voor 2 millimeter tot 240 euro voor 19 millimeter. Kiest u voor een dikkere vorm van enkel glas, dan zult u uiteraard rekening moeten houden met hogere kosten. Het op voorhand bepalen van de ideale dikte van het glas voor uw situatie zorgt er voor dat u nooit teveel zult moeten betalen.

Keuze 3: Ventilatierooster voorzien of niet?

Bij de aankoop van hoogrendementsglas in een standaard reeds goed geïsoleerde woning wordt het steeds aangeraden om ventilatieroosters te voorzien. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat er een vlotte ventilatie van de woning plaats kan blijven vinden. Bij enkele beglazing is dit in principe niet noodzakelijk. Wilt u toch graag een ventilatierooster plaatsen? In dat geval kunt u rekening houden met een meerprijs van zo’n 12,50 euro voor een klein roostertje en 55 euro voor een grote.

vergelijken