Home » Kostprijs verbouwen » EPDM dak prijzen

EPDM dak prijzen

Er zijn heel veel uitstekende redenen aan te halen waarom u er voor zou moeten kiezen om gebruik te maken van EPDM dakbedekking. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de levensduur van een dergelijk dak. Deze haalt eenvoudig een leeftijd van 50 jaar. Bovendien staat EPDM er als materiaal ook om bekend niet gevoelig te zijn voor zure regen en UV-straling. Dit alles zorgt er voor dat een woning die beschikt over een EPDM dak altijd kan rekenen op een prima bescherming tegen invloeden van buitenaf. Klinkt dit voor u als muziek in de oren en wilt u eveneens graag een dergelijk dak realiseren? Wilt u evenwel graag eerst weten met welke kosten u dan precies rekening dient te houden? Wij zetten ze graag even voor u op een rijtje!

kosten aannemer

 
EPDM dak nodig? Vergelijk eerst

De kostprijs van een EPDM dak

kostenIndien u er voor kiest om gebruik te maken van EPDM dakbedekking kiest u voor een uiterst milieuvriendelijke oplossing voor uw dak. EPDM staat er dan ook om bekend 100 procent recycleerbaar te zijn en daarnaast is het wortelvast en rotbestendig. Dit zorgt er onder meer voor dat het perfect mogelijk is om een groendak te plaatsen op een ondergrond van EPDM. Omdat het realiseren van een EPDM dak in verschillende vormen voor kan komen hebben we even drie specifieke prijzen per project voor u op een rijtje gezet in onderstaande tabel.

Type opdracht Gemiddelde kostprijs
Zelf verwijderen, maar laten plaatsen van EPDM dakbedekking Tussen 1.300 & 1.700 euro
Verwijderen en plaatsen EPDM Tussen 1.400 & 1.900 euro
Verwijderen en plaatsen EPDM in combinatie met een groendak Tussen 3.400 & 4.900 euro
  • Zelf verwijderen: Mensen die handig zijn en een bepaald bedrag op de kostprijs van hun EPDM dak willen besparen kunnen er voor kiezen om zelf de oude dakbedekking te verwijderen en het materiaal af te voeren. Dit zorgt in de praktijk al snel voor een besparing die kan oplopen tot zomaar even 300 euro. De totale kostprijs voor het verwijderen en laten plaatsen van een EPDM dak zal in deze situatie tussen de 1.300 & 1.700 euro komen te liggen.
  • Alle zorgen uit handen: Wilt u er 100 procent zeker van zijn dat uw nieuwe dak niet gaat lekken? In dat geval is het aan te raden om de werkzaamheden aan een echte specialist over te laten. Dit zorgt er namelijk steeds voor dat u kunt rekenen op een zo optimaal mogelijk eindresultaat. De totale kostprijs voor het laten verwijderen, afvoeren en plaatsen van een EPDM dak is gelegen tussen de 1.400 & 1.900 euro.
  • Groendak: Bent u van plan om een groendak te realiseren voor uw woning? Wilt u er op deze manier voor zorgen dat uw woning er een stuk milieubewuster komt uit te zien? In dat geval is het plaatsen van een groendak voor u ongetwijfeld een interessante keuze. Voor het laten verwijderen van de bestaande dakbedekking door een specialist, het plaatsen van EPDM en het aanleggen van een groendak wordt een kostprijs in rekening gebracht die gemiddeld is gelegen tussen de 3.400 & 4.900 euro. Hoewel het realiseren van een groendak zoals u merkt een behoorlijke investering vergt is het wel zo dat er verschillende interessante voordelen aan verbonden zijn waar we verder in dit artikel graag nog even op terugkomen.

De prijsopbouw van een EPDM dak

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het realiseren van een EPDM dak bestaat uit vier verschillende onderdelen. De aankoop van EPDM is met 40 procent veruit de belangrijkste kost. De containerkosten bedragen in dit geval 27 procent en de arbeidskosten liggen rond de 23 procent. De resterende 10 procent van de kosten is voorbehouden voor de afvoer en daktrim.

Keuzes die de kostprijs van een EPDM dak beïnvloeden

Verschillende keuzes oefenen een directe invloed uit op de kostprijs van een EPDM dak. We hebben al deze keuzes even voor u op een rijtje gezet:

Keuze 1: De dikte van EPDM

Uiteraard is het aantal vierkante meter van het dak dat moet voorzien worden van EPDM zeer belangrijk voor de kostprijs die moet worden betaald. Er dient echter ook rekening te worden gehouden met de dikte van het materiaal. EPDM-folie die beschikt over een beperkte dikte heeft doorgaans een lagere prijs per vierkante meter. U dient er wel rekening mee te houden dat ook de kwaliteit van het materiaal in dit geval een stuk minder is. Hoe dan ook, wanneer u een EPDM dak wenst te realiseren is het altijd belangrijk om de kostprijs die in rekening wordt gebracht in verhouding te zien met de kwaliteit van het materiaal.

Keuze 2: Groendak realiseren of niet?

Steeds meer mensen waarvan hun dak over een EPDM ondergrond beschikt kiezen er voor om een groendak te realiseren. Deze brengt namelijk verschillende interessante voordelen met zich mee. Een groendak zorgt onder meer voor een sterk verbeterde isolatie en daarenboven is ze prima geschikt voor het opvangen van fijnstof. Voor het realiseren van een groendak dient rekening te worden gehouden met een kostprijs die is gelegen tussen de 50 en 80 euro per vierkante meter. Omwille van de vele unieke voordelen die zijn verbonden aan een groendak en omwille van het ecologische karakter worden er door verschillende gemeenten voor een dergelijk dak nog subsidies toegekend. Deze subsidie kan oplopen tot zomaar even 50 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Bent u een beetje verrast door de vrij hoge kostprijs die verbonden is aan het realiseren van een EPDM dak? In dat geval kunnen de volgende bespaartips de kosten drukken:

  • Kwantumkorting. Een zogenaamde kwantumkorting wordt toegekend op het ogenblik dat er niet één, maar wel meerdere opdrachten tegelijkertijd worden verstrekt aan dezelfde specialist. Wanneer niet alleen u, maar ook uw buur er bijvoorbeeld aan denkt om een EPDM dak te realiseren kunt u deze opdracht dan ook maar best samen verstrekken. Op deze manier kunt u beiden namelijk rekenen op een aantrekkelijke korting op de factuur voor het realiseren van een EPDM dak.
  • Voorwerk zelf uitvoeren. Beschikt u wel over een bepaalde technische kennis en kunt u met andere woorden een beetje voorwerk zelf doen? In dat geval kunt u op deze manier een behoorlijke besparing realiseren. Let wel op dat de dakbedekking correct wordt geplaatst en geen lekken veroorzaakt.

vergelijken