Home » Kostprijs verbouwen » Gaashekwerk prijzen

Gaashekwerk prijzen

Bent u van plan om hekwerk te realiseren bij uw woning, maar wilt u er zeker van zijn dat u hier een zo laag mogelijke prijs voor betaalt? In dat geval is het altijd de moeite waard om te kiezen voor gaashekwerk. U dient er evenwel rekening mee te houden dat er verschillende soorten gaas bestaan waarmee het gaashekwerk kan worden gemaakt. Wilt u hier graag meer over te weten komen en zou u vooral graag een duidelijk zicht willen hebben op de kosten? Wij hebben al deze informatie over gaashekwerk op deze pagina even voor u op een rijtje gezet!

Gaashekwerk prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost gaashekwerk?

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het realiseren van gaashekwerk is afhankelijk van verschillende factoren. Het gaat hierbij vooral om het soort gaas evenals om de bewerking. Als voorbeeld kunnen we bijvoorbeeld aangeven dat harmonicagaas een behoorlijk stuk duurder is in vergelijking met kippengaas. Door middel van onderstaande tabel wordt duidelijk met welke gemiddelde kostprijs u voor welk soort gaas precies rekening dient te houden.

Type gaashekwerk Gemiddelde kostprijs
Tuingaas Tussen 50 & 160 euro per 25 x 1 meter
Harmonicagaas Tussen 65 & 95 euro per 25 x 1 meter
Kippengaas Tussen 26 & 38 euro per 25 x 1 meter
Schapengaas Tussen 36 & 91 euro per 25 x 1 meter
Volieregaas Tussen 65 & 105 euro per 25 x 1 meter
Dassengaas Tussen 65 & 125 euro per 25 x 1 meter
Ongediertegaas Tussen 13 & 29 euro per 10 meter

Bovenstaande tabel maakt in ieder geval reeds duidelijk dat het kostenplaatje dat in rekening kan worden gebracht voor een bepaald type gaas aanzienlijk kan verschillen. De totale kostprijs wordt echter niet uitsluitend hierdoor beïnvloed. Ook de partij die het gaashekwerk voor u gaat realiseren kan immers de vergoeding min of meer naar eigen inzicht bepalen. Vooraleer er met andere woorden voor te kiezen om een beroep te doen op een bepaalde partij is het steeds interessant om objectief de diverse partijen met elkaar te vergelijken. U zult merken dat u op deze manier steevast een aantrekkelijke (extra) besparing zult kunnen realiseren.

De bewerking bij gaashekwerk

De bewerking waar gebruik van wordt gemaakt bij gaashekwerk heeft een niet onaanzienlijke invloed op het totale kostenplaatje. Er bestaan op dit vlak twee mogelijkheden. Zo kan er voor worden gekozen om gaashekwerk te verzinken of te coaten. Ook het type gaas heeft hier onrechtstreeks een invloed op. Voor tuingaas geldt bijvoorbeeld dat ze duurder is dan schapengaas, mede omdat deze laatste enkel is verzinkt. Tuingaas is niet alleen verzinkt, maar ook nog eens gecoat.

  • Verzinken. Wanneer we het hebben over het verzinken van gaas betekent dit dat deze wordt gedompeld in een warm zinkbad. Dit kan noodzakelijk zijn omdat gaas is gemaakt van metaal. Op het ogenblik dat metaal in aanraking komt met water en zuurstof kan er roest ontstaan. Het verzinken van gaas moet er dan ook voor zorgen dat de vorming van roest wordt tegengegaan. Zo bleef de meest optimale uitstraling van uw gaashekwerk uiteraard zo lang mogelijk behouden en dat zonder dat u rekening moet houden met extra kosten.
  • Coaten. Wanneer het gaashekwerk eveneens wordt gecoat is er sprake van een kleurlaag. Het aanbrengen van een dergelijke kleurlaag kan door middel van poederverf of met plastic. Eén van deze beide producten wordt aangebracht op het gaashekwerk waarna ze wordt gebakken in de oven. Het bakproces zorgt er voor dat de coating nu stevig vast zit aan het gaas. Op deze manier worden twee extra voordelen gerealiseerd. Enerzijds wordt de levensduur van het gaas immers verbeterd en anderzijds wordt het hekwerk onderhoudsvrij. U dient er uiteraard wel rekening mee te houden dat het kostenplaatje van gecoat gaashekwerk steevast hoger ligt in vergelijking met uitsluitend verzinkt gaashekwerk. Het aanbrengen van een coating op uw gaashekwerk kan in ieder geval in elke gewenste kleur.

Voorzien van een poort of niet?

Wilt u een doorgang creëren in uw gaashekwerk? In dat geval zult u een keuze moeten maken uit verschillende poorten. U kunt wat dit betreft kiezen voor een goedkope looppoort, maar ook een draaipoort is een optie. Met welke kosten u op dit vlak rekening dient te houden wordt al snel duidelijk aan de hand van de onderstaande tabel.

Type poort Gemiddelde kostprijs
Looppoort van 1 x 1 meter Tussen 150 & 305 euro
Draaipoort van 3 x 1 meter Tussen 325 & 705 euro

Interessante bespaartips

Bent u eveneens bijzonder geïnteresseerd in het laten realiseren van gaashekwerk bij uw huis, maar bent u van mening dat de prijs toch nog net iets te hoog ligt? Dat hoeft geen probleem te zijn. De kostprijs van gaashekwerk kan immers nog meer worden gedrukt en wel door rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips!

  • Monteer zelf het gaashekwerk. Het monteren van gaashekwerk hoeft niet zo’n groot probleem te zijn. Door zelf de handen uit de mouwen te steken kunt u al snel een prijs van tussen de 12 en 22 euro per meter uitsparen. In het bijzonder wanneer het gaat om een niet onaanzienlijke lengte voor wat het gaashekwerk betreft zult u merken dat de eindfactuur op deze manier aanzienlijk kan worden verlaagd.
  • Kies voor een vakman uit de buurt. Gaashekwerk leveren en plaatsen is in principe iets wat niet zo heel veel tijd in beslag hoeft te nemen. Echter, afhankelijk van de omvang van het project bestaat de kans dat de vakman meerdere malen bij u langs moet komen. Is dat het geval, dan kan het altijd interessant zijn wanneer de afstand tussen diens bedrijf en uw huis zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Er voor kiezen om een vakman uit de buurt in te schakelen zorgt er wat dat betreft altijd voor dat de zogenaamde voorrijkosten binnen de perken blijven.
  • Bespaar niet op vlak van kwaliteit. Gaashekwerk kan bijzonder kwalitatief zijn en beschikt daardoor vaak over een niet onaanzienlijke levensduur. Om er zeker van te zijn dat u niet in een mum van tijd terug met nieuwe kosten wordt geconfronteerd is het altijd de moeite waard om te kiezen voor echt kwalitatief gaaswerk dat zowel verzinkt als gecoat is. Op deze manier vormt uw gaashekwerk immers echt een interessante investering en bijgevolg een mooie meerwaarde voor de toekomst en de waarde van uw huis.