Home » Kostprijs verbouwen » Garagedeur prijzen

Garagedeur prijzen

Wanneer u een mooie, dure auto heeft aangekocht spreekt het voor zich dat u deze op een veilige manier in een garage zult willen kunnen plaatsen. Het bouwen van een dergelijke garage is één ding, maar het spreekt voor zich dat ze ook nog moet worden voorzien van een bepaalde deur. Een dergelijke garagedeur zorgt er niet alleen voor dat de auto kan worden beschermd tegen invloeden uit de natuur, daarnaast is het ook nog eens zo dat het risico op vandalisme op deze manier aanzienlijk kan worden ingeperkt. Bent u ook van plan om een garagedeur te laten plaatsen, maar wilt u eerst graag een glashelder zicht hebben op de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht? Wij hebben de gemiddelde garagedeur prijzen op deze pagina alvast even voor u op een rijtje gezet.

 
Garagedeur nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een garagedeur?

Het laten plaatsen van een garagedeur in uw garage zorgt er voor dat u meteen kunt rekenen op enkele zeer interessante voordelen. Denk op dit vlak niet uitsluitend aan een verbeterde isolatie, maar ook aan een betere beveiliging tegen vandalisme. Bovendien kunt u het comfort van een garagedeur geheel naar eigen inzicht bepalen. Zo kunt u kiezen voor een elektrische garagepoort. Met welke kosten u gemiddeld voor een garagedeur rekening dient te houden wordt meteen duidelijk door het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

Factor Gemiddelde kostprijs
Garagedeur met kantelsysteem Tussen 525 & 825 euro
Roldeur Tussen 625 & 825 euro
Sectionaal garagedeur Gemiddeld zo’n 1.125 euro (elektrisch)
Openslaande garagedeur Tussen 3.525 & 4.525 euro

Het niet onaanzienlijke prijsverschil dat van toepassing is bij met name een garagedeur met kantelsysteem of een roldeur komt omdat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een manueel en een elektrisch systeem. In principe staat het u vrij om zelf deze keuze te maken. Hou er uiteraard wel rekening mee dat een elektrisch systeem altijd zorgt voor meer comfort.

Tot 30% besparen op de kosten van een garagedeur

De aankoopprijs van een garagedeur kan op verschillende manieren worden gedrukt. Eén van de interessantste opties op dit vlak is het uitvoeren van een objectieve vergelijking. Door een offerte aan te vragen bij verschillende bedrijven die garagedeuren kunnen leveren en plaatsen en deze met elkaar te vergelijken is het zonder eigenlijk ook maar enig probleem mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot wel 30 procent. Vooraleer met een bepaalde partij in zee te gaan voor het laten leveren en plaatsen van uw garagedeur is het dus altijd de moeite waard om een objectieve vergelijking uit te voeren. Op deze manier kunt u alvast heel wat geld besparen!

Factoren die de kostprijs van een garagedeur beïnvloeden

De uiteindelijke kostprijs die voor een garagedeur wordt aangerekend is altijd afhankelijk van een aantal factoren. In principe kunt u als eigenaar van de garage zelf bepalen welk budget u aan een garagedeur wenst te spenderen. De onderstaande factoren zijn in ieder geval wel de moeite waard om rekening mee te houden.

Factor 1: Het soort materiaal waar gebruik van wordt gemaakt

Het spreekt voor zich dat een garagedeur kan bestaan uit verschillende soorten materialen. We onderscheiden op dit vlak drie verschillende mogelijkheden, te weten staal, kunststof evenals hout. Met welke kosten u afhankelijk van het type materiaal rekening dient te houden wordt meteen duidelijk na het raadplegen van de onderstaande prijstabel.

Materiaal Type garagedeur Gemiddelde kostprijs
Staal Kanteldeur Gemiddeld zo’n 550 euro
Kunststof Sectionaal deur Gemiddeld zo’n 1.250 euro
Hout Sectionaal deur Gemiddeld zo’n 2.300 euro
Hout Kanteldeur Gemiddeld zo’n 3.550 euro

Factor 2: De afmetingen van de garagedeur

Hoe groter de garagedeur die u gaat laten plaatsen, des te meer er daarvoor uiteraard moet worden betaald. Om u hier een goed beeld van te kunnen geven hebben we de verschillende kosten van een sectionaaldeur van kunststof alvast even per afmeting voor u op een rijtje gezet. Uiteindelijk zult u uiteraard zelf de grootte van de garagedeur moeten bepalen.

Afmetingen Soort sectionaaldeur Gemiddelde kostprijs
2500 x 2125 Kunststof sectionaaldeur Gemiddeld 1.050 euro
2500 x 2250 Kunststof sectionaaldeur Gemiddeld 1.250 euro
3000 x 2125 Kunststof sectionaaldeur Gemiddeld 2.300 euro

Factor 3: Het soort hang- en sluitwerk

Wilt u er zeker van zijn dat uw auto zo optimaal mogelijk wordt beschermd? Ook tegen de gevolgen van een mogelijke inbraak? In dat geval is het altijd belangrijk om kwalitatief hang- en sluitwerk te laten plaatsen. Ook de gemiddelde kosten die aan de verschillende soorten hang- en sluitwerk zijn verbonden hebben we even voor u op een rijtje gezet middels onderstaande tabel.

Soort slot Gemiddelde kostprijs
Elektrisch slot Gemiddeld 175 euro
3 punts sluiting Gemiddeld 725 euro

Interessante bespaartips

Voor het aankopen en laten plaatsen van een garagedeur geldt dat er op tal van verschillende manieren een bepaalde besparing kan worden gerealiseerd. Wij hebben de interessantste bespaartips alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • Recht op kwantumkorting. Zou uw buurman ook graag een (nieuwe) garagedeur willen laten plaatsen? In dat geval kunt u er voor kiezen om de opdracht samen uit te besteden aan hetzelfde bedrijf. Op deze manier kunt u beiden aanspraak maken op een zogenaamde kwantumkorting. Deze korting kan oplopen tot een mooie 10 procent op de eindafrekening.
  • Steek ook zelf de handen uit de mouwen. Voor het plaatsen van een nieuwe garagedeur kunt u bepaalde karweien ook perfect zelf uitvoeren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de vakman meteen kan beginnen met het plaatsen van de garagedeur en er geen obstakels in zijn weg staan. Daarnaast is het eveneens belangrijk om het mogelijke afval zelf op te ruimen. Op deze manier kunt u het benodigde aantal werkuren aanzienlijk beperken.
  • Biedt uw oude garagedeur tweedehands aan. Is de garagedeur die is verwijderd nog in een goede staat? In dat geval kunt u er altijd voor kiezen om deze aan te bieden op een tweedehands website. Het verkopen van een dergelijke garagedeur kan u al snel een bedrag opleveren van tussen de 250 en 350 euro. Dit bedrag kunt u gebruiken om het aankoopbedrag van de nieuwe garagedeur nog een beetje extra te drukken.