Home » Kostprijs verbouwen » Gazon verticuteren prijzen

Gazon verticuteren prijzen

Het is een fabeltje dat u er voor moet kiezen om jaarlijks uw gazon te verticuteren wanneer u er zeker van wenst te zijn dat deze er ten allen tijde zo optimaal mogelijk uit blijft zien. Het verticuteren van een gazon is toch iets dat veel mensen helemaal geen fijn werk vinden, in tegendeel. Omwille van deze reden besteden ze dit karwei dan ook graag uit aan een ervaren hovenier die het voor hen doet. Wilt u ook uw gazon verticuteren of bent u op zoek naar een ervaren hovenier die het algemene onderhoud van uw tuin voor zijn (of haar) rekening kan nemen? In dat geval kunt u altijd rekening houden met de kosten op deze pagina!

Gazon verticuteren prijzen

 
Benieuwd naar de exacte prijzen?

Hoeveel kost een gazon verticuteren?

kostenDe kostprijs die door een hovenier in rekening wordt gebracht voor het verticuteren van een gazon is altijd afhankelijk van het oppervlak van het gazon in kwestie. Voor grote gazons zal de totale kostprijs dan wel een stukje hoger liggen, daar tegenover staat dat het prijskaartje per vierkante meter een stuk beperkter is. Om u een goed beeld te geven van het gemiddelde kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor een gazon verticuteren hebben we deze even op een rijtje gezet door middel van onderstaande prijstabel.

Oppervlakte Gemiddelde kostprijs
Tussen 0 & 100 vierkante meter Gemiddeld 130 euro
Tussen 101 & 250 vierkante meter Gemiddeld 245 euro

Bespaar tot 30% op het verticuteren van uw gazon

Het uitbesteden van het verticuteren van uw gazon hoeft helemaal geen handenvol met geld te kosten. Veel mensen die eigenaar zijn van een woning met een tuin hebben echter geen grote financiële overschotten waardoor iedere besparing welkom is. Wat zou u er van denken mochten we u vertellen dat er zomaar een besparing kan worden gerealiseerd op het verticuteren van uw gazon die kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent. Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door offertes op te vragen bij verschillende hoveniers en deze met elkaar te vergelijken. Op deze manier zult u merken dat het mogelijk wordt om een zeer mooie besparing te realiseren op het verticuteren van uw gazon en dat zonder dat er ingeboet moet worden op vlak van eindresultaat.

Keuzes die de prijs van een gazon verticuteren beïnvloeden

De prijs die door een hovenier in rekening wordt gebracht voor het verticuteren van uw gazon is altijd afhankelijk van meerdere keuzes die door u zelf worden gemaakt. Om er zeker van te zijn dat geen van deze keuzes over het hoofd worden gezien hebben we deze alvast even voor u op een rijtje gezet. Deze keuzes zijn de volgende:

Keuze 1: De oppervlakte van het gazon

De prijs die per vierkante meter in rekening wordt gebracht voor het verticuteren van een gazon is altijd afhankelijk van de totale oppervlakte. Hoe groter die oppervlakte, des te lager de prijs per vierkante meter ligt. Zoals aangegeven in de prijstabel eerder op deze pagina kan dit in de praktijk toch niet onaanzienlijk zijn waardoor het uitbesteden van het verticuteren van uw gazon een behoorlijk stuk betaalbaarder wordt.

Keuze 2: Combineren met andere werkzaamheden

U kunt er altijd voor kiezen om de hovenier te vragen om het verticuteren te combineren met andere werkzaamheden. Moet er bijvoorbeeld een boom bijgesnoeid worden in de tuin of moet er ééntje worden gekapt? In dat geval is het altijd het interessantst om dit in één keer te laten doen. Op deze manier betaalt u uiteindelijk altijd minder dan wanneer u de werkzaamheden afzonderlijk van elkaar uit zou laten voeren. Ook op de voorrijkosten kan op deze manier uiteraard aanzienlijk worden bespaard.

Keuze 3: Zelf afvoeren van het verticuteergroen of niet?

Een erg belangrijk punt om rekening mee te houden gaat schuil in het al dan niet zelf afvoeren van het verticuteergroen. Kiest u er voor om ook dit karwei uit te besteden? Dan dient u daarvoor rekening te houden met een meerprijs van zo’n 5 tot 7,50 euro per vierkante meter. Dit is op zich geen torenhoge kost, maar het zorgt er wel voor dat het uiteindelijke kostenplaatje een stukje hoger kan komen te liggen dan u in eerste instantie had verwacht.

Interessante bespaartips

Het laten verticuteren van uw gazon hoeft geen handenvol geld te kosten, in tegendeel. Dit neemt evenwel niet weg dat het altijd mooi meegenomen is wanneer er een bepaalde besparing kan worden gerealiseerd. Dit is perfect mogelijk door rekening te houden met de onderstaande bespaartips. Op deze manier wordt het uitbesteden van het verticuteren van een gazon voor iedereen op financieel vlak mogelijk gemaakt.

  • Kies voor een hovenier uit de buurt. Het laten verticuteren van een gazon kost standaard helemaal niet zoveel geld. Het zijn echter de extra kosten die er voor kunnen zorgen dat het totale kostenplaatje aanzienlijk hoger uitvalt dan in eerste instantie werd verwacht. Door te kiezen voor een hovenier uit de buurt wordt er gelukkig voor gezorgd dat de zogenaamde voorrijkosten tot een minimum kunnen worden beperkt. De voorrijkosten die in rekening worden gebracht zijn dan ook doorgaans gelegen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer.
  • Voer zelf het verticuteergroen af. Nadat uw gazon is geverticuteerd zult u merken dat er nog groen achterblijft. In principe is dit een verzameling rommel bestaande uit mos en onkruid. Dit dient na afloop van het verticuteren nog te worden afgevoerd. U kunt er voor kiezen om dit zelf te doen of u kunt dit uitbesteden. Het zelf afvoeren van dit afval zorgt uiteraard voor een aantrekkelijk financieel voordeel.
  • Het afsluiten van een abonnement. Bent u van plan om op regelmatige basis uw gazon te laten maaien en verticuteren door een ervaren hovenier? In dat geval is het altijd het interessantst om er voor te kiezen om een abonnement af te sluiten. Door middel van een dergelijk abonnement worden de periodieke kosten verlaagd waardoor het uitbesteden van dit karwei alleen maar financieel interessanter wordt. Uiteraard is het afsluiten van een dergelijk abonnement enkel en alleen interessant wanneer de hovenier in kwestie frequent delen van uw gazon komt onderhouden.