Home » Kostprijs verbouwen » Gevel impregneren prijzen

Gevel impregneren prijzen

Doorslaand vocht is een vaak voorkomend probleem. Hetzelfde kan gezegd worden van aantasting van de gevel door middel van mossen of algen. In beide gevallen kan het zeer interessant zijn om er voor te kiezen om uw gevel te impregneren. Het impregneren van de gevel betekent in principe het aanbrengen van een onzichtbare beschermingslaag waardoor de onderliggende gevel jarenlang beschermd wordt tegen vocht, weersinvloeden evenals vervuiling. Bent u ook van plan om uw gevel te impregneren, maar wilt u in eerste instantie precies weten met welke kosten u rekening dient te houden? Dan hebben we goed nieuws voor u, want u kunt deze informatie terugvinden op deze pagina!

Gevel impregneren prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost een gevel impregneren?

kostenHet eerste wat u graag zult willen weten wanneer u de gevel van uw woning wenst te impregneren gaat schuil in het kostenplaatje dat er aan verbonden is. Het is evenwel belangrijk om er rekening mee te houden dat het impregneren zelf niet de enige kost is. In het merendeel van de gevallen moet de gevel immers eerst nog worden gereinigd en bovendien is het ook altijd verstandig om een grondige controle op vlak van eventuele schade uit te voeren. Dit zijn extra kosten waar we verder op deze pagina nog uitgebreid op terug zullen komen.

Werkzaamheid Gemiddelde kostprijs
Impregneren van de gevel Tussen 10 & 15 euro per vierkante meter

De voordelen van een gevel impregneren

Mocht u nog twijfelen over het al dan niet impregneren van uw gevel kan het interessant zijn om nog even alle voordelen op een rijtje te hebben staan:

  • Doorslaand vocht wordt op efficiënte wijze voorkomen. Dit zorgt er voor dat schimmels of witte aanslag aan de binnenkant van de muren niet meer voor kan komen.
  • Vuil heeft een minder grote impact op de gevel. Bovendien kan de gevel bij lichte vervuiling ook eenvoudig worden gereinigd.
  • U zult geen hinder meer ondervinden van mossen of algen.
  • De levensduur van de gevel wordt door de extra beschermlaag aanzienlijk verlengd.
  • Er wordt een financiële meerwaarde gecreëerd voor de woning.

Keuzes die de kostprijs van uw gevel impregneren beïnvloeden

Het impregneren van de gevel is dus bijzonder interessant, maar vooraleer dit kan gebeuren moeten er mogelijks nog verschillende andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Het renoveren van de gevel is nodig om te voorkomen dat bijvoorbeeld doorslaand vocht alsnog vrij spel krijgt. Anderzijds is ook het reinigen van de gevel een absolute vereiste. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele keuze evenals een mogelijke meerprijs over het hoofd ziet hebben we deze allemaal op een rijtje gezet.

Keuze 1: Renovatie van de gevel?

Een gevel impregneren die over sporen van slijtage of schade beschikt is nooit interessant. Omwille van deze reden is het altijd aan te raden om op voorhand een controle uit te voeren van de volledige gevel. Het betreft hier niet uitsluitend de stenen waar gebruik van werd gemaakt, maar ook het voegwerk. Welke kostprijs hier precies voor in rekening wordt gebracht is uiteraard afhankelijk van de ernst van de schade, maar tevens van de oppervlakte van de gevel. Hoe dan ook zijn eventuele renovatiewerken aan de gevel absoluut niet over het hoofd te zien wanneer u het optimale uit het impregneren wenst te kunnen halen.

Keuze 2: Het toepassen van voegrenovatie

In lijn met bovenstaande ligt het feit dat er door de jaren heen scheuren of barsten kunnen ontstaan in het voegwerk van een huis. Wanneer dit het geval is dringt het renoveren van het voegwerk zich op. Dit karwei bestaat uit twee verschillende onderdelen. In eerste instantie moet er bijvoorbeeld voor worden gezorgd dat het beschadigde voegwerk kan worden verwijderd. Onderstaande tabel maakt duidelijk hoe dit kan worden gerealiseerd en welke kosten dit met zich meebrengt.

Werkwijze voegrenovatie Gemiddelde kostprijs
Vervangen van voegwerk met hakhamers Gemiddeld 42 euro per vierkante meter
Vervangen van voegwerk met slijpwerk Gemiddeld 37 euro per vierkante meter

Het verwijderen van het voegwerk is uiteraard nog maar het begin. Uiteindelijk zult u er voor moeten kiezen om nieuwe voegen te plaatsen en dat kost uiteraard ook wat geld. Het is vooral de uitstraling van het voegwerk dat op dit vlak bepalend zal zijn voor uw keuze. We hebben de verschillende mogelijkheden waar u een keuze uit kunt maken verzameld en op een rijtje gezet door middel van onderstaande tabel.

Type voegwerk Gemiddelde kostprijs
Platvolborstelwerk Gemiddeld 11 euro per vierkante meter
Platte voeg Gemiddeld 14 euro per vierkante meter
Strakke voeg Gemiddeld 17 euro per vierkante meter
Schaduwvoeg Gemiddeld 16 euro per vierkante meter
Daggesneevoeg Gemiddeld 33 euro per vierkante meter

Keuze 3: Reinigen van de gevel

Het renoveren van de gevel is één ding, indien u wenst dat het impregneren haar meest optimale eindresultaat weet te behalen zal de gevel ook moeten worden gereinigd. Het reinigen van de gevel is mogelijk op meerdere manieren. Niet alleen de ernst van de aanslag, maar ook het materiaal waaruit de gevel bestaat is op dit vlak van doorslaggevend belang. Voor het laten reinigen van een gevel kunt u rekening houden met de onderstaande kosten.

Type reiniging Gemiddelde kostprijs
Zandstralen Tussen 12 & 22 euro per vierkante meter
Stoomcleanen Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter
Chemische reiniging Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter

Interessante bespaartips

Het impregneren van uw gevel levert u op middellange tot lange termijn altijd het nodige voordeel op. Wilt u er echter zeker van zijn dat u het impregneren kunt uitvoeren tegen een zo voordelig mogelijk prijskaartje? Dan is aandachtig zijn voor onderstaande bespaartips altijd een absolute aanrader.

  • Combineer verschillende werkzaamheden. Moet uw gevel zowel worden gerenoveerd als geïmpregneerd? Kies er dan voor om deze werkzaamheden te combineren en besteed ze gezamenlijk uit aan dezelfde partij. Op deze manier kunt u altijd rekenen op een financieel voordeel, al was het maar omdat de eventuele extra voorrijkosten kunnen worden uitgespaard.
  • Vergelijken is besparen. U doet er altijd goed aan om een offerte op te vragen bij verschillende partijen. Het vergelijken van deze verschillende offertes kan er namelijk voor zorgen dat u kunt rekenen op een zeer interessant prijsvoordeel welke kan oplopen tot 30 procent of meer! Zo wordt het impregneren van uw gevel meteen een stuk voordeliger!