Home » Kostprijs verbouwen » Gevel zandstralen prijzen

Gevel zandstralen prijzen

Heeft de tand des tijds de uitstraling van de gevel van uw huis aangetast? Wilt u er graag voor zorgen dat de gevel van uw huis terug haar authentieke uitstraling terug kan vinden? In dat geval kan het interessant zijn om uw gevel te laten zandstralen. Door het zandstralen van de gevel worden niet alleen algen, maar ook mos en roetaanslag verwijderd. Op deze manier geniet u binnen de kortste keren terug van een aantrekkelijk ogende gevel en bovendien kan dit ook nog eens gerealiseerd worden tegen een zeer interessante prijs. Wilt u graag een goed beeld krijgen van de kosten die in rekening worden gebracht voor het zandstralen van uw gevel? In dat geval kunt u op deze pagina alle informatie terugvinden waar u naar op zoek bent.

Gevel zandstralen prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost het om een gevel te laten zandstralen?

kostenHet zandstralen van een gevel is een grondige vorm van gevelreiniging. Het gaat hierbij dan ook om een combinatie van water samen met scherpe korreltjes zand die onder hoge druk tegen de muur aangespoten worden. Op deze manier kan hardnekkig vuil op zeer efficiënte wijze worden verwijderd. Er bestaan ook nog andere vormen van stralen. Voor welke vorm van stralen u uiteindelijk zult kiezen is onder meer afhankelijk van het materiaal waaruit de gevel bestaat evenals van uw persoonlijke voorkeur.

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs (60 vierkante meter)
Zandstralen Tussen 790 & 970 euro

Zoals reeds aangegeven bent u helemaal niet verplicht om te kiezen voor zandstralen. Veel mensen kiezen voor een andere vorm van stralen omdat deze zachter zijn in vergelijking met zandstralen. Op bepaalde oppervlakken kan het toepassen van deze reinigingstechniek dan ook wel eens zorgen voor beschadiging en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Wanneer u wenst te kiezen voor een andere vorm van stralen kunt u een keuze maken uit volgende mogelijkheden:

Type gevelreiniging Gemiddelde kostprijs (60 vierkante meter)
Vochtstralen Tussen 880 & 1.090 euro
Nevelstralen Tussen 1.030 & 1.210 euro

Welke vorm van stralen voor uw gevelreiniging?

Voor welke vorm van gevelreiniging door middel van stralen u ook mag kiezen, elke reinigingsmethode beschikt over diens eigen, specifieke voordelen. Indien u, uw gevel laat zandstralen zult u bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat deze grondig wordt gereinigd. De reiniging gebeurt grondiger in vergelijking met vochtstralen, maar daar staat wel tegenover dat de kans op beschadiging van de gevel een stukje groter wordt. In het geval van vochtstralen wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van water, zand, kalk of glasparels. Het zachte karakter van deze reinigingsmethode zorgt er voor dat ze zonder zorgen kan worden toegepast bij een groter aantal gevelmaterialen. Tot slot kunt u er eveneens nog voor kiezen om gebruik te maken van nevelstralen. Het betreft hier zoals de naam van de reinigingsmethode reeds laat vermoeden een nevel waar op nauwkeurige wijze mee kan worden schoongemaakt. Dit is in het bijzonder geschikt voor historische panden.

De prijsopbouw van een gevel zandstralen

De prijsopbouw met betrekking tot het laten zandstralen van uw gevel is zeer duidelijk. De arbeidskosten nemen dan ook zo’n 80 procent van het totale prijskaartje in beslag terwijl het gebruikte bestralingsmiddel goed is voor de resterende 20 procent.

Keuzes die de prijs van uw gevel zandstralen beïnvloeden

Niemand vindt het fijn om iedere dag opnieuw geconfronteerd te worden met een vuile gevel. Ze kan de uitstraling van uw woning dan ook aanzienlijk aantasten. Gelukkig hoeft het laten reinigen van een gevel niet automatisch gepaard te gaan met een torenhoog prijskaartje. Door er voor te kiezen om uw gevel te laten zandstralen kunt u de kostprijs beperken terwijl u toch zult kunnen vaststellen dat al het aanwezige vuil als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Verschillende keuzes die u zelf maakt hebben evenwel ook een invloed op het prijskaartje dat voor het zandstralen van uw gevel in rekening wordt gebracht. Om er zeker van te zijn dat u geen enkele van deze keuzes over het hoofd ziet en voor vervelende verrassingen komt te staan hebben we de belangrijkste keuzes alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Zandstralen of toch maar andere stralen?

Zoals reeds aangegeven is zandstralen lang niet de enige mogelijkheid om een gevel te reinigen, in tegendeel. Wel is het zo dat ze het voordeligst is. De kostprijs die voor zandstralen in rekening wordt gebracht is dan ook slechts gelegen tussen de 14 en 17 euro per vierkante meter. Wanneer u er voor kiest om vochtstralen toe te passen ligt de prijs tussen de 16 en 19 euro. Voor nevelstralen moet u dan weer zo’n 18 tot 21 euro per vierkante meter neertellen.

Keuze 2: Een extra bescherming voor uw gevel?

Om er voor te zorgen dat uw gevel binnen enkele jaren niet terug even vuil is als nu het geval is laten het merendeel van de eigenaars van een woning hun gevel impregneren na het stralen. Op deze manier wordt er een beschermlaag aangebracht dat niet alleen vocht, maar ook vuil afstoot. Denkt u er eveneens aan om uw gevel te laten impregneren? Hou dan rekening met een meerprijs van zo’n kleine 10 euro per vierkante meter.

Keuze 3: De voorrijkosten van de gevelspecialist

U moet er altijd rekening mee houden dat een gevelspecialist extra kosten in rekening kan brengen voor wat het zandstralen van uw gevel betreft. Een bekende extra kost die doorgaans altijd wordt aangerekend zijn de zogenaamde voorrijkosten. De afstand tussen de locatie van het bedrijf evenals de plaats van de klant moet immers ook worden betaald. Hoe korter deze afstand is, des te lager de voorrijkosten uiteindelijk komen te liggen. Hier rekening mee houden is dan ook geen overbodige luxe.

Interessante bespaartips

Bent u eveneens van plan om uw gevel te laten zandstralen, maar wilt u er absoluut zeker van zijn dat de kosten voor dit karwei zo beperkt mogelijk worden gehouden? In dat geval is het de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Recht op kwantumkorting? Denkt uw buurman er eveneens aan om zijn vervuilde gevel te laten reinigen? In dat geval loont het altijd de moeite om de beide gevels samen te laten zandstralen. Dit kan u in de praktijk namelijk een interessante korting opleveren van zo’n 10 procent.
  • Kies voor het impregneren van uw gevel. Wilt u er zeker van zijn dat uw gevel zo lang mogelijk optimaal is beschermd? Wilt u bovendien voorkomen dat u binnen korte termijn terug uw gevel moet zandstralen omdat het effect reeds is verdwenen? In dat geval is het altijd de moeite waard om uw gevel te laten impregneren. Op lange termijn spaart u op deze manier gegarandeerd heel wat geld uit.