Home » Kostprijs verbouwen » Gevelbekleding prijzen

Gevelbekleding prijzen

Indien u van plan bent om uw gevel te gaan bekleden zijn er een groot aantal verschillende mogelijkheden waar u een keuze uit kunt maken. Voor welk type gevelbekleding u uiteindelijk zult kiezen is afhankelijk van meerdere factoren. Uiteraard speelt ook de prijs hier een niet onbelangrijke rol in. Bent u op zoek naar concrete en interessante informatie over de kostprijs van bepaalde soorten gevelbekleding? In dat geval bent u op deze pagina aan het juiste adres.

Gevelbekleding prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost gevelbekleding?

kostenMeerdere factoren hebben als vanzelfsprekend een invloed op de kostprijs die voor gevelbekleding in rekening wordt gebracht. Het betreft hier niet uitsluitend het soort materiaal, maar ook de omvang van de gevel. Hoe groter de gevel, des te hoger uiteraard het prijskaartje komt te liggen. Om u alvast een indruk te geven van de richtprijs van diverse soorten van gevelbekleding hebben we enkele kosten even op een rijtje gezet door middel van de onderstaande tabel.

Soort gevelbekleding Gemiddelde kostprijs
Crepi gevel Tussen 85 & 125 euro per vierkante meter
Gevel kaleien Tussen 25 & 30 euro per vierkante meter
Gevelbekleding met steenstrips Tussen 80 & 105 euro per vierkante meter
Houten gevelbekleding Tussen 105 & 125 euro per vierkante meter
Metalen gevelbekleding Tussen 105 & 185 euro per vierkante meter
Gevelbepleistering Tussen 85 & 125 euro per vierkante meter
Kunststof gevelbekleding Tussen 80 & 130 euro per vierkante meter

Het niet onaanzienlijke prijsverschil dat per vierkante meter kan bestaan komt ook voor een niet onbelangrijk deel verder uit het feit dat er sprake kan zijn van een structureel prijsverschil afhankelijk van de gevelspecialist. Om er zeker van te zijn dat u niet teveel gaat betalen wordt het omwille van deze reden dan ook steevast aangeraden om een objectieve vergelijking uit te voeren tussen de kostprijs bij meerdere vakmannen. Alleen op deze manier wordt voorkomen dat u zonder dat dit eigenlijk echt nodig is teveel betaald.

Verschillende soorten gevelbekleding

Voor welk type gevelbekleding u uiteindelijk zult kiezen is niet alleen afhankelijk van de kostprijs, maar ook van het uitzicht dat u wenst te creëren met uw gevel. Veel mensen hebben een zeer concreet idee van de uitstraling waar hun gevel over moet beschikken en beslissen op basis daarvan voor welke gevelbekleding ze kiezen. Wij zetten de populairste mogelijkheden graag samen met hun kenmerken even voor u op een rijtje.

  • Crepi gevel. Het (opnieuw) laten bepleisteren van een gevel door middel van crepi zorgt er voor dat de woning over een volledig nieuw uitzicht beschikt. Het bepleisteren van een gevel is in het bijzonder interessant wanneer dit wordt gecombineerd met isolatie. Dit zorgt er namelijk voor dat het kostenplaatje dat voor het bepleisteren in rekening wordt gebracht door de energiebesparing die wordt gerealiseerd op korte termijn kan worden terugverdiend. Bovendien wordt de energiescore van uw woning op deze manier verbeterd wat er voor zorgt dat ook de waarde van uw huis hoger komt te liggen. Het bepleisteren van een gevel kost u tussen de 85 en 125 euro per vierkante meter.
  • Het kaleien van een gevel. De reden waarom veel mensen er voor kiezen om hun gevel te kaleien gaat vooral schuil in het visuele aspect. Wanneer er door de jaren heen visueel vervelende beschadigingen aan de gevel zijn opgedoken kan dit uitstekend gecamoufleerd worden door middel van een laagje verf. Deze doet bovendien eveneens dienst als bescherming tegen de weersinvloeden. U dient er wel rekening mee te houden dat kalei gevoelig is voor vervuiling. Dit zorgt er in de praktijk dan ook voor dat u elke 5 tot 10 jaar terug zult moeten kaleien. Het kaleien van een gevel kost tussen de 25 en 30 euro per vierkante meter.
  • Gevelbekleding met steenstrips. Als er één materiaal is welke bijzonder geschikt is om toe te passen als gevelbekleding, dan zijn het wel de zogenaamde steenstrips. U beschikt dan ook over de mogelijkheid om ze zowel op oude als op nieuwe gevels aan te brengen. Steenstrips beschikken over een vrij dunne textuur en zijn bijgevolg een flink pak lichter in vergelijking met bakstenen. Dit zorgt er voor dat ze kunnen worden gemonteerd met een minimum aan ruimteverlies. Bovendien vormen steenstrips de best mogelijke oplossing voor mensen die het uitzicht van een bakstenen gevel willen creëren, maar dan wel zonder het verlies aan ruimte waar u bij gewone bakstenen rekening mee moet houden. De kostprijs voor een gevelbekleding met steenstrips is gelegen tussen de 80 en 105 euro per vierkante meter.
  • Houten gevelbekleding. Hout blijft ook vandaag de dag één van de populairste materialen op de markt om een gevel mee te bekleden. Bovendien kan ze op verschillende manieren als gevelbekleding worden toegepast. In het bijzonder wordt er voor het bekleden van een gevel gebruik gemaakt van hardhout en thermohout. Dit komt omdat het gaat om zeer duurzame houtsoorten die bovendien uitstekend bestand zijn tegen vocht. Wilt u het allemaal iets goedkoper? In dat geval kunt u nog kiezen voor multiplex panelen. Hou er wel rekening mee dat het gebruik van hout als gevelbekleding materiaal enig onderhoud vereist. Voor houten gevelbekleding ligt de prijs tussen 105 & 125 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Het is meerdere vlakken mogelijk om een degelijke besparing te realiseren op het (opnieuw) laten bekleden van uw gevel. Wij hebben alvast enkele interessante bespaartips voor u op een rijtje gezet.

  • Kies voor een gevelspecialist uit de buurt. Ga de vakman voor het plaatsen van uw gevelbekleding niet te ver zoeken. Door te kiezen voor een vakman uit de buurt kunt u de voorrijkosten beperken en bovendien is ook afspreken op deze manier een stuk eenvoudiger en verloopt het aanzienlijk vlotter.
  • Recht op kwantumkorting? Wanneer u niet de enige persoon bent die nieuwe gevelbekleding wenst aan te schaffen, maar ook uw buurman hetzelfde idee heeft kunt u beiden genieten van een interessante kwantumkorting. Deze korting ligt gemiddeld rond de 10 procent.
  • Kies voor een voordelig materiaal. Uiteraard heeft u bepaalde, specifieke eisen in gedachten voor wat het materiaal van de gevelbekleding betreft, maar wanneer u de prijs zo beperkt mogelijk wenst te houden zult u op dit vlak misschien toch een beetje moeten inboeten. In ieder geval, door te kiezen voor een goedkopere manier van gevel bekleden kunt u heel wat besparen.