Home » Kostprijs verbouwen » Gevelbepleistering prijzen

Gevelbepleistering prijzen

Bent u op zoek naar een betaalbare oplossing om de buitenmuren van uw huis af te werken? In dat geval is het altijd interessant om te kiezen voor gevelbepleistering. Bij het aanbrengen van een gevelpleister kunt u er bovendien ook meteen voor kiezen om de gevel te isoleren. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap en blijft de kostprijs zo beperkt mogelijk. Bent u op zoek naar concrete prijsinformatie met betrekking tot het aanbrengen van gevelbepleistering? Wij zetten alle gemiddelde kosten in dit artikel even voor u op een rijtje.

Gevelbepleistering prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost gevelbepleistering?

kostenWanneer u er voor wenst te kiezen om uw gevel te laten bepleisteren spreekt het voor zich dat u in eerste instantie graag een goed beeld zult willen hebben van de kostprijs die een dergelijk karwei met zich meebrengt. Het prijskaartje dat voor gevelbepleistering in rekening wordt gebracht is sterk afhankelijk van het type bepleistering. We hebben de verschillende mogelijkheden alvast even door middel van onderstaande tabel op een rijtje gezet.

Type gevelbepleistering Gemiddelde kostprijs
Gevelpleister van kalk & cement Tussen 45 & 65 euro per vierkante meter
Gevelpleister met organische afwerking Tussen 45 & 65 euro per vierkante meter
Gevelpleister op basis van zuivere kalk Tussen 55 & 85 euro per vierkante meter

De prijs die voor het realiseren van bepaalde gevelbepleistering in rekening wordt gebracht is niet alleen afhankelijk van het type pleister, wat bijvoorbeeld eveneens te denken van de partij die de werkzaamheden uitvoert? Om er zeker van te zijn dat u over de best mogelijke prijs beschikt voor wat het bepleisteren van uw gevel betreft is het dan ook beslist de moeite waard om offertes aan te vragen bij verschillende partijen.

De voordelen van gevelbepleistering op een rijtje

Wanneer u er voor kiest om uw gevel te laten bepleisteren zijn er verschillende voordelen waar u op kunt rekenen. In eerste instantie realiseert bepleistering namelijk een uiterst egale en propere afwerking. Bovendien beschikt ze over vochtwerende eigenschappen en is ze waterdampdoorlatend. Beschikt u over een enigszins verouderde woning met een gevel die is aangetast door de tand des tijds? In dat geval is kiezen voor bepleistering werkelijk ideaal. Op deze manier wordt een beschadigde of onaantrekkelijke gevel immers meteen een stuk mooier.

In vergelijking met verschillende andere vormen van gevelrenovatie kunnen we bovendien ook gerust stellen dat het aanbrengen van gevelbepleistering ook op financieel vlak zeer interessant is en toegankelijk voor ieders budget. Nog niet helemaal overtuigd? Door te kiezen voor het bepleisteren van uw gevel kunt u een keuze maken uit een groot aantal verschillende kleuren en daarnaast kan de gevel ook meteen worden geïsoleerd. De pleister doet dan gewoon dienst als afwerkingslaag.

Keuzes die de prijs van gevelbepleistering beïnvloeden

Verschillende keuzes die u als eigenaar van een woning maakt kunnen een structurele invloed hebben op de kostprijs die voor gevelbepleistering in rekening wordt gebracht. Om er zeker van te zijn dat u geen van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we de belangrijkste even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type gevelbepleistering

Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is er sprake van een bepaald prijsverschil afhankelijk van het soort gevelbepleistering waar u voor kiest. Bij de keuze voor een gevelpleister van kalk en cement of die beschikt over een organische afwerking kunt u genieten van de laagst mogelijke prijs. Een gevelpleister op basis van zuivere kalk is met een prijskaartje van tussen de 55 en 85 euro een stukje duurder.

Keuze 2: De omstandigheden op de werf

Het is altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat de omstandigheden op de werf een bepaalde invloed kunnen hebben op de kostprijs. Het komt bijvoorbeeld niet zelden voor dat de gevel van de woning slecht bereikbaar is waardoor er heel wat tijd verloren gaat. Deze tijd moet uiteraard worden vergoed en kan er voor zorgen dat het totale kostenplaatje aanzienlijk hoger gaat uitvallen dan u in eerste instantie misschien had verwacht.

Keuze 3: Zelf gevelbepleistering aanbrengen of niet?

In een poging om het prijskaartje te drukken proberen veel mensen om zelf het bepleisteren van hun gevel uit te voeren. Het zelf bepleisteren van de gevel is evenwel niet zo eenvoudig als het op het eerst zicht lijkt, in tegendeel. De kleinste foutjes die worden gemaakt zijn immers opvallend goed zichtbaar waardoor de uitstraling van de gevel kan worden aangetast. Het kost dan wel misschien iets meer, maar een beroep doen op een vakman is in dit geval echt aan te raden.

Keuze 4: Reiniging noodzakelijk?

Het is steeds van belang om er rekening mee te houden dat het bepleisteren van een gevel steevast moet gebeuren op een gezonde, ontvette en bovendien schone ondergrond. Vooraleer er voor te kiezen om uw gevel te laten bepleisteren is het dan ook altijd een aanrader om even na te gaan of de buitenmuur moet worden gecementeerd of gevoegd.

Interessante bespaartips

Het spreekt voor zich dat u het liefst de kostprijs voor het bepleisteren van een gevel zoveel mogelijk wenst te beperken. Door rekening te houden met de onderstaande bespaartips kan er voor worden gezorgd dat het bepleisteren van een gevel zo voordelig mogelijk wordt gehouden.

  • Kies voor een vakman uit de buurt. De voorrijkosten lijken op het eerste zicht misschien niet zo indrukwekkend, maar ze kunnen toch aanzienlijke proporties aannemen. Door er voor te kiezen om een vakman uit de buurt onder de arm te nemen worden deze kosten alvast aanzienlijk gedrukt.
  • Kies voor een voordelige pleister. Er is sprake van een (enigszins beperkt) prijsverschil tussen de verschillende soorten pleisters om op een gevel aan te brengen. Kiezen voor een voordelige pleister kan u zo’n 10 euro per vierkante meter uitsparen.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Het feit dat het niet wordt aangeraden om zelf uw gevel te bepleisteren zorgt er niet voor dat u helemaal niets kunt doen, in tegendeel. Door zelf de handen uit de mouwen te steken zult u dan ook kunnen vaststellen dat het totale kostenplaatje nog een beetje extra kan worden gedrukt.