Home » Kostprijs verbouwen » Gevelisolatie prijzen

Gevelisolatie prijzen

Mensen vinden het vandaag de dag bijzonder belangrijk om over een goed geïsoleerde woning te beschikken. Om dit te kunnen realiseren zorgen ze er voor dat het dak van hun woning op efficiënte wijze wordt geïsoleerd, maar bent u zich ook bewust van het feit dat er heel wat warmte verloren gaat via de muren? Om dit tegen te gaan is het van belang om gevelisolatie toe te passen. Op deze manier kan ook deze vorm van warmteverlies worden voorkomen waardoor u nog meer kunt besparen op de jaarlijkse energiefactuur. Wilt u ook gevelisolatie laten plaatsen, maar wilt u eerst te weten komen welke prijs daarvoor gemiddeld wordt aangerekend? In dat geval bent u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres!

Gevelisolatie prijzen

 
Gevelisolatie nodig? Vergelijk de prijzen

Hoeveel kost gevelisolatie?

kostenVooraleer gevelisolatie te laten plaatsen is het van belang om te weten dat dit op drie verschillende manieren kan worden gerealiseerd. Zo kunt u er voor kiezen om gevelisolatie te realiseren door middel van spouwmuurisolatie, maar kunt u eveneens binnen- of buitenmuur isolatie toepassen. Met welke kosten u op vlak van gevelisolatie afhankelijk van de woning in kwestie rekening dient te houden wordt meteen duidelijk aan de hand van onderstaande prijstabel.

Type woning Binnenmuur Buitenmuur
Appartement Tussen 2.250 & 2.750 euro Tussen 3.050 & 3.550 euro
Tussenwoning Tussen 6.050 & 7.050 euro Tussen 8.050 & 9.050 euro
Hoekwoning Tussen 6.550 & 7.550 euro Tussen 9.050 & 10.050 euro
2 onder 1 kap Tussen 9.050 & 11.050 euro Tussen 12.050 & 14.050 euro
Vrijstaande woning Tussen 14.050 & 16.050 euro Tussen 18.050 & 22.050 euro

Tot 30% besparen op de kosten van uw gevelisolatie?

Het laten isoleren van een woning heeft de reputatie gepaard te gaan met een bijzonder grote investering. In het merendeel van de gevallen wordt dit veroorzaakt door het feit dat de persoon in kwestie gewoon met het eerste, het beste isolatiebedrijf in zee gaat. Dit kan uiteraard en het kan best een goed bedrijf zijn, maar dat neemt niet weg dat er mogelijks een ander isolatiebedrijf op de markt is terug te vinden die financieel een stuk interessanter is. Wilt u een besparing tot zomaar even 30 procent kunnen realiseren op uw investering in gevelisolatie? In dat geval is het altijd de moeite waard om een offerte op te vragen bij meerdere bedrijven. Vergelijk deze offertes en u haalt er de voordeligste oplossing zo uit!

Keuzes die de kostprijs van gevelisolatie beïnvloeden

De bovenstaande prijstabel maakt reeds duidelijk met welke gemiddelde kosten u rekening dient te houden op vlak van gevelisolatie. Er zijn echter meerdere keuzes die door u dienen te worden gemaakt die deze kostprijs kunnen beïnvloeden. Welke keuzes dit precies zijn wordt meteen duidelijk.

Keuze 1: Isoleren van binnen- of buitenmuur?

Zoals reeds aangegeven kunt u gevelisolatie toepassen op twee verschillende manieren. Zo kunt u er voor kiezen om de binnenmuur te isoleren, maar kan er ook buitenmuurisolatie worden toegepast. Uiteraard is er onderling sprake van een bepaald prijsverschil, maar dat is niet alles. Het isoleren van de muren aan de binnenzijde van een woning kan in principe altijd zonder probleem. Dat geldt niet voor het plaatsen van buitenmuurisolatie. Dit kan immers uitsluitend op het ogenblik dat er een vergunning voor werd verkregen. Ook het aanvragen van een dergelijke vergunning gaat gepaard met bepaalde kosten. Hoeveel deze precies bedragen wordt duidelijk wanneer u ze opvraagt bij de gemeente waarin u woont.

Keuze 2: Het type afwerking

Wanneer u er voor heeft gekozen om de gevel langs buitenaf te laten isoleren omdat u op deze manier geen ruimte binnen in de woning verliest zult u een keuze moeten maken uit verschillende soorten van afwerking. Een vaak gebruikte afwerking is sierpleister. Het betreft een relatief voordelige manier van afwerken die er bovendien voor kan zorgen dat uw gevel precies over die uitstraling beschikt die u altijd al wou. Andere mogelijkheden om buitenmuurisolatie toe te passen zijn steenstrips, bakstenen evenals een gevelbekleding van hout of kunststof platen. Ook uw keuze op vlak van type afwerking kan uiteindelijk voor een niet onaanzienlijk deel bepalend zijn voor het kostenplaatje waarmee u wordt geconfronteerd.

Keuze 3: Eventuele extra’s

Wanneer u gevelisolatie gaat voorzien kunt u er altijd voor kiezen om gebruik te maken van bepaalde extra’s. Deze extra’s zijn uiteraard geen echte must, maar kunnen wel een niet onbelangrijke meerwaarde met zich meebrengen. Wij hebben de belangrijkste opties voor u opgenomen in de onderstaande prijstabel.

Type optie Gemiddelde kostprijs
Radiatorfolie Gemiddeld 18 euro per radiator
Gevel impregneren Gemiddeld zo’n 925 tot 1.000 euro
Plaatsen van ventilatieroosters Gemiddeld tussen 20 & 65 euro per stuk

Interessante bespaartips

Zou u graag ook uw gevel willen isoleren om op die manier heel wat warmteverlies tegen te gaan? Beschikt u echter slechts over een vrij beperkt budget waardoor u vreest dat dit niet mogelijk zal zijn? Geen paniek. Door gebruik te maken van onderstaande bespaartips zult u merken dat het werkelijk geen enkel probleem is om een aantrekkelijke besparing te realiseren op het aanschaffen en laten plaatsen van gevelisolatie.

  • Kies voor binnenmuurisolatie. Op praktisch vlak is er voor kiezen om de binnenmuren van uw woning te isoleren misschien niet meteen het interessantst. Wanneer u de kosten evenwel zo beperkt mogelijk wenst te houden is het dat wel degelijk. Bij binnenmuurisolatie moet bijvoorbeeld helemaal geen vergunning worden aangevraagd waardoor deze meerprijs en extra administratieve verplichting kan worden voorkomen.
  • Vraag een subsidie aan voor uw gevelisolatie! Vergeet niet om een subsidie aan te vragen voor uw investering in gevelisolatie. Veel mensen vergeten dit waardoor ze een niet onaanzienlijk financieel voordeel zomaar aan zich voorbij laten gaan. Het aanvragen van een subsidie voor gevelisolatie zorgt er niet alleen voor dat het investeringsbedrag wordt verlaagd, bovendien zult u merken dat ook de terugverdientijd op deze manier aanzienlijk zal worden ingeperkt.
  • Kies voor een isolatiebedrijf uit de buurt. Wilt u er zeker van zijn dat u niet geconfronteerd wordt met hoge voorrijkosten? In dat geval is het zeker interessant om een beroep te doen op een nabijgelegen isolatiebedrijf. Kiezen voor een bedrijf dat dicht bij uw woning is gelegen zorgt er immers altijd voor dat de voorrijkosten tot een minimum kunnen worden beperkt of zelfs helemaal voorkomen kunnen worden. Ook dit zorgt voor een leuke besparing op het einde van de rit.

vergelijken