Home » Kostprijs verbouwen » Gevelreiniging prijzen

Gevelreiniging prijzen

Beschikt uw huis over een vuile gevel waardoor de uitstraling aanzienlijk wordt beïnvloed? In dat geval is het de hoogste tijd om uw gevel te laten reinigen. Het laten reinigen van uw gevel zorgt er voor dat deze er als nieuw komt uit te zien wat uiteraard zorgt voor een niet onbelangrijke waardestijging. Bent u eveneens van plan om uw gevel te laten reinigen, maar wilt u eerst heldere informatie over de kostprijs waar u rekening mee moet houden? In dat geval bent u op deze pagina aan het juiste adres!

Gevelreiniging prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost gevelreiniging?

kostenHet laten reinigen van een gevel op zich is slechts één ding. In het merendeel van de gevallen wordt er immers voor gekozen om het reinigen te combineren met het renoveren van het voegwerk evenals het impregneren van de gevel in kwestie. Dit zorgt er voor dat de gevel water- en vuil afstotend wordt waardoor een nieuwe reiniging zich niet snel zal opdringen. De kosten die in onderstaande tabel zijn terug te vinden zijn telkens gebaseerd op een gevel van 60 vierkante meter.

Soort werkzaamheden Gemiddelde kostprijs
Reinigen door middel van stoomcleanen Tussen 325 & 925 euro
Reinigen en voegen (schaduwvoeg) Tussen 1.425 & 1.825 euro
Reinigen, voegen en impregneren Tussen 3.225 & 3.825 euro

Prijsvoorbeelden

Bovenstaande informatie zorgt er voor dat u reeds een bepaald zicht heeft op de kosten die voor gevelreiniging in rekening gebracht kunnen worden. Welke van de kosten zijn nu echter van toepassing voor uw situatie? We maken dit graag nog even extra duidelijk door middel van de onderstaande prijsvoorbeelden.

  • Uitsluitend reinigen: Wilt u gewoon uw gevel laten reinigen? In dat geval kunt u uiteraard rekenen op de scherpst mogelijke prijs. U kunt op deze manier reeds genieten van een schone gevel tegen een kostprijs van tussen de 325 en 925 euro.
  • Voegwerk: Wanneer u er voor kiest om het voegwerk van uw woning te laten renoveren wordt er meteen een mooie waardeverhoging gerealiseerd. Door gebruik te maken van een schaduwvoeg worden bijvoorbeeld de horizontale lijnen van het huis geaccentueert. Op deze manier kunt u rekenen op een ronduit unieke uitstraling. De totale kostprijs voor een project als deze is gelegen tussen de 1.425 & 1.825 euro.
  • Langdurige bescherming: Wilt u met zekerheid kunnen stellen dat u na het reinigen en opnieuw laten voegen van uw gevel zo lang mogelijk kunt blijven genieten van de meest optimale uitstraling voor uw gevel? In dat geval is een passende bescherming voorzien uiteraard zeer belangrijk. Het laten impregneren van de gevel zorgt er dan ook voor dat de gevel wordt voorzien van een beschermingslaag waardoor nieuwe kosten in de nabije toekomst nagenoeg volledig kunnen worden voorkomen. Bovendien wordt ook de energierekening enigszins gedrukt wat u zomaar een extra financieel voordeel oplevert.

De prijsopbouw van gevelreiniging

De prijsopbouw van gevelreiniging bestaat uit twee verschillende onderdelen. In eerste instantie zijn er de arbeidskosten die een mooie 60 procent van de taart in beslag nemen. De resterende 40 procent gaat naar het schoonmaakmiddel welke wordt gebruikt voor het reinigen van de gevel. In principe kunt u de arbeidskosten besparen door het reinigen van de gevel zelf te doen, maar dan moet u wel precies weten waar u mee bezig bent. U zou immers de eerste niet zijn die zomaar het oppervlak van de gevel tijdens het reinigen schade toebrengt.

Keuzes die de prijs van gevelreiniging kunnen beïnvloeden

Verschillende keuzes die u maakt als eigenaar van de woning kunnen het kostenplaatje van gevelreiniging aanzienlijk beïnvloeden. Om er voor te zorgen dat u geen van deze keuzes over het hoofd ziet hebben we deze even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort gevelreiniging

Het is altijd erg belangrijk om de juiste manier van gevelreiniging toe te passen. Alleen op deze manier kunt u er namelijk zeker van zijn dat het best mogelijke resultaat kan worden verkregen. Bovendien is het ook zo dat u op deze wijze voorkomt dat er beschadigingen optreden aan de gevel. Weet u zelf niet goed welke reinigingsmethode nu precies voor uw gevel het beste zou zijn? In dat geval is het altijd een aanrader om dit te laten beoordelen door een expert. U kunt in ieder geval een keuze maken tussen de volgende mogelijkheden:

Type reiniging Gemiddelde kostprijs
Zandstralen Tussen 12 & 22 euro per vierkante meter
Stoomcleanen Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter
Chemische reiniging Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter

Keuze 2: Het voegwerk

Bent u niet alleen maar van plan om uw gevel te laten reinigen, maar wilt u eveneens het aanwezige voegwerk renoveren? Door het renoveren van het aanwezige voegwerk wordt er voor gezorgd dat water sneller door wordt gelaten en bovendien wordt op deze manier voorkomen dat er schade aan de gevel ontstaat. De kostprijs die moet worden betaald voor het renoveren van het voegwerk is afhankelijk van het type voeg. Het kostenplaatje is dan ook gelegen tussen de 11 en 16 euro per vierkante meter.

Keuze 3: Impregneren of niet?

Heeft de reiniging en renovatie er voor gezorgd dat uw gevel terug zo goed als nieuw oogt? In dat geval zult u dit prachtige resultaat als vanzelfsprekend zo lang mogelijk willen kunnen vasthouden. Het is dan ook beslist een aanrader om een beschermlaag te voorzien door het impregneren van de gevel. Op deze manier krijgt vocht geen kans en bovendien wordt ook vuil op zeer eenvoudige wijze afgeblokt. Het laten impregneren van een gevel gaat gepaard met een kostenplaatje dat is gelegen tussen de 7 en 15 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Wilt u er zeker van zijn dat u het beste uit uw gevelreiniging haalt tegen een zo scherp mogelijke prijs? In dat geval is rekening houden met onderstaande bespaartips altijd de moeite meer dan waard! 

  • Vergelijken van meerdere offertes. De prijs die door een bedrijf voor het uitvoeren van een gevelreiniging in rekening wordt gebracht is sterk afhankelijk van de partij in kwestie. Het aanvragen van offertes bij meerdere bedrijven en deze met elkaar vergelijken zorgt er dan ook altijd voor dat u kunt rekenen op een interessant financieel voordeel.
  • Kies voor een vakman uit de buurt. Ook voor het komen reinigen van uw gevel worden voorrijkosten aangerekend. Door te kiezen voor een bedrijf uit de buurt zult u merken dat deze kosten zoveel als mogelijk is binnen de perken gehouden kunnen worden.