Home » Kostprijs verbouwen » Gevelrenovatie prijzen

Gevelrenovatie prijzen

Indien u de gevel van uw woning wenst te renoveren is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat een dergelijke renovatie op zeer veel verschillende vlakken kan worden uitgevoerd. Wilt u bijvoorbeeld het bestaande voegwerk vervangen of renoveren, zou u graag nieuwe kozijnen willen plaatsen, moet de gevel een likje verf krijgen en ga zo maar door. In ieder geval is het steeds van belang om er rekening mee te houden dat het kostenplaatje van gevelrenovatie aanzienlijke verschillen kan vertonen. Wilt u graag precies weten met welke kosten u zelf voor het renoveren van uw gevel rekening dient te houden? Lees dan snel verder en u ontdekt er alles over op deze pagina!

Gevelrenovatie prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost gevelrenovatie?

kostenIn principe maakt u het renoveren van de gevel van uw huis zo uitgebreid als u zelf wenst. Het spreekt evenwel voor zich dat ook de staat van de gevel een niet onbelangrijke rol speelt bij het bepalen van het kostenplaatje waar rekening mee dient te houden worden. Gevelrenovatie kan bijvoorbeeld zeer voordelig uitvallen, maar dat is uitsluitend zo wanneer er eerder kleine elementen aan de gevel moeten worden gerenoveerd. Is er sprake van een sterk verouderde gevel waarbij er een grote hoeveelheid uiteenlopende schade kan worden opgemerkt? Dan moet u al snel rekening houden met een veel aanzienlijkere renovatiekost.

Soort gevelrenovatie Gemiddelde kostprijs
Plaatsen van spouwmuurisolatie Gemiddeld 16 euro per vierkante meter
Realisatie van spouw -voorzetwand aan binnenzijde (zelf te plaatsen) Gemiddeld 42 euro per vierkante meter
Reinigen met behulp van hoge druk Gemiddeld 9 euro per vierkante meter
Chemische reiniging Gemiddeld 23 euro per vierkante meter
Impregneren van de gevel Gemiddeld 9 euro per vierkante meter
Keimwerk Gemiddeld 16 euro per vierkante meter
Voegwerk (zonder slijpwerk) Gemiddeld 38 euro per vierkante meter
Voegwerk (met slijpwerk) Gemiddeld 48 euro per vierkante meter

Tot 30% besparen op gevelrenovatie? Het kan!

Afhankelijk van de staat waarin de gevel zich bevindt is het altijd belangrijk om er bij stil te blijven staan dat er sprake kan zijn van een stevig kostenplaatje wanneer u deze wenst te renoveren. Elke besparing die u dan kunt realiseren is mooi meegenomen. Om te kunnen besparen hoeft u het ook helemaal niet ver te zoeken en moet er zeker niet worden ingeboet op vlak van kwaliteit. Gewoon het uitvoeren van een objectieve vergelijking kan dan ook reeds voldoende zijn om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een mooie 30 procent. Het is onnodig om te zeggen dat het renoveren van uw gevel op deze manier meteen een flink stuk betaalbaarder wordt. Zie ook: gevelwerken.

Keuzes die de prijs van gevelrenovatie beïnvloeden

Het renoveren van een gevel kan heel wat geld kosten, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Er zijn immers heel veel verschillende keuzes die u als eigenaar van een woning maakt die een niet onaanzienlijke invloed hebben op het uiteindelijke kostenplaatje dat is verbonden aan gevelrenovatie. Wij zetten deze keuzes graag even voor u op een rijtje.

Keuze 1: Eerst een reiniging uitvoeren of niet?

Het merendeel van de huiseigenaars die er aan denken om hun gevel te renoveren kiezen er in eerste instantie voor om deze te reinigen. Dit is een zeer interessante keuze omdat op deze manier eventuele eerste onzichtbare beschadigingen duidelijk worden. Alleen door het eerst reinigen van een gevel kunt u er dan ook zeker van zijn dat de uit te voeren renovatie werkelijk alle onderdelen van de gevel zal bestrijken. Let echter wel op, afhankelijk van het type gevelreiniging kan u dit tussen de 9 en 25 euro per vierkante meter extra kosten.

Keuze 2: Impregneren of niet?

Het renoveren van een gevel bestaat niet uitsluitend uit het verhelpen van opgelopen schade. Het merendeel van de mensen hopen namelijk dat ze door het toepassen van gevelrenovatie een betere bescherming kunnen realiseren van hun gevel. Dit kan onder meer gerealiseerd worden door het impregneren van de gevel. In dit geval wordt er tegen een meerprijs van ongeveer 9 euro per vierkante meter een onzichtbare beschermlaag aangebracht die de gevel niet alleen een betere bescherming biedt tegen vuil, maar ook tegen vocht.

Keuze 3: Vervangen van het voegwerk

Een bijzonder populaire vorm van gevelrenovatie heeft betrekking tot het vervangen van de voegen. Dit is niet alleen interessant omdat slecht of verouderd voegwerk de uitstraling van de gevel aanzienlijk kan aantasten, daarnaast is het ook nog eens zo dat beschadigd voegwerk zomaar kan zorgen voor vochtproblemen in huis. Wanneer u er aldus zeker van wenst te zijn dat uw gevel in een zo optimaal mogelijke staat verkeerd is het altijd de moeite waard om het (verouderde) voegwerk te vervangen. In dit geval moet u rekening houden met een prijskaartje van tussen de 38 en 48 euro per vierkante meter.

Interessante bespaartips

Wilt u ook graag de gevel van uw woning laten renoveren, maar heeft u slechts een eerder beperkt budget voor handen? In dat geval is het altijd interessant om te kunnen rekenen op enkele interessante bespaartips. We hebben ook deze tips nog even voor u op een rijtje gezet.

  • Combineer diverse werkzaamheden. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kiezen het merendeel van de eigenaars van een woning er voor om het reinigen van hun gevel te combineren met een gevelrenovatie. Het is dan ook altijd op financieel vlak het interessantst om beide werkzaamheden te combineren. Alleen op deze manier bent u immers zeker van de best mogelijke prijs en ervaart u de minst mogelijke overlast.
  • Kwantumkorting op gevelrenovatie. De kans is niet onbestaande dat niet alleen uw woning in de straat verouderd is of over een aangetaste gevel beschikt. Wat bijvoorbeeld te denken van de gevel van uw buurman? Indien ook hij graag zijn gevel wenst te renoveren is het altijd de moeite waard om dit karwei gezamenlijk aan hetzelfde bedrijf te verstrekken. Op deze manier kunt u immers beiden zomaar een aantrekkelijke kwantumkorting opstrijken.
  • Laat uw gevel impregneren. Het doel van gevelrenovatie is niet alleen om de gevel haar oorspronkelijke uitstraling en bescherming terug te geven, daarnaast willen mensen er ook graag voor zorgen dat hun investering zo lang mogelijk blijft renderen. Door er voor te kiezen om de gevel te impregneren wordt er voor gezorgd dat ze een extra bescherming geniet waardoor u niet snel terug een gevelrenovatie zult moeten uitvoeren. Dat is zonder het impregneren uiteraard niet gegarandeerd.