Home » Kostprijs verbouwen » Gevelwerken prijzen

Gevelwerken prijzen

Wanneer u reeds over een iets oudere woning beschikt is de kans groot dat uw gevel even onder handen dient te worden genomen. Zo kan het bijvoorbeeld noodzakelijk zijn om de gevel te reinigen of is deze op een zeker ogenblik misschien wel toe aan een renovatie. In beide gevallen is het de moeite waard om daarvoor een beroep te doen op de diensten van een zogenaamde gevelspecialist. Bent u dit ook van plan, maar zou u graag in eerste instantie een degelijk beeld willen hebben van de kosten waar u rekening mee dient te houden? In dat geval bent u op deze pagina aan het juiste adres!

Gevelwerken prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost het laten uitvoeren van gevelwerken?

kostenHet is omwille van verschillende redenen van groot belang om er voor te zorgen dat de gevel van uw woning goed wordt onderhouden. In eerste instantie is ze namelijk erg belangrijk voor de uitstraling van uw huis, maar bovendien zorgt ze ook voor een aantrekkelijke meerwaarde. U dient er rekening mee te houden dat er door een gevelspecialist een gemiddelde kostprijs van tussen de 15 en 35 euro per vierkante meter in rekening wordt gebracht. Wilt u graag een meer gedetailleerd beeld hebben van de kosten die zijn verbonden aan gevelwerken? Dan zetten we deze graag even voor u verder op deze pagina op een rijtje.

Type project Gemiddelde kostprijs
Gevelwerken per vierkante meter Tussen 15 & 35 euro

Het verschil in kostprijs welke per vierkante meter in rekening wordt gebracht is geen verschil dat uitsluitend ontstaat door het diverse aantal werkzaamheden dat door een gevelspecialist kan worden uitgevoerd. Het is immers eveneens van belang om er rekening mee te houden dat er tevens een verschil ontstaat afhankelijk van de vakman in kwestie. Een gevelspecialist beschikt immers over de mogelijkheid om geheel naar eigen wens aan te geven welke kostprijs hij precies in rekening brengt. Het uitvoeren van een objectieve vergelijking is wat dat betreft dan ook altijd de moeite meer dan waard.

Prijsvoorbeelden voor gevelwerken

Om er voor te zorgen dat u een beter beeld krijgt van de kostprijs die voor gevelwerken kan worden aangerekend hebben we even drie concrete prijsvoorbeelden voor u verzameld en op een rijtje gezet.

  • Voordelige optie: In dit geval is er sprake van een vervuiling van de gevel door bijvoorbeeld de aanwezigheid van algen. In dit geval kan het interessant zijn om er voor te kiezen om uw gevel te laten stoomcleanen. Voor dit type van reiniging moet er rekening worden gehouden met een gemiddeld kostenplaatje van zo’n kleine 600 euro. Het gaat hierbij dan om een gevel met een oppervlakte van zo’n 60 vierkante meter.
  • Langdurige bescherming: Wanneer u er zeker van wenst te zijn dat u voor wat uw gevel betreft kunt rekenen op een langdurige bescherming is het altijd de moeite waard om de gevel te impregneren na het reinigen. Door het impregneren worden de stenen evenals het voegwerk voorzien van een beschermlaag. Deze laag moet onder meer vochtinslag tegengaan. Voor het reinigen evenals impregneren van de gevel van uw huis kunt u rekenen op een gemiddeld kostenplaatje van zo’n 1.250 euro inclusief de BTW en voorrijkosten. Ook hierbij gaat het om een oppervlakte van 60 vierkante meter.
  • Gevelrenovatie: In bepaalde situaties kan vocht zich een weg banen tot in de gevel. Dit kan in het bijzonder tijdens de winter problematische gevolgen hebben. Dan kan het vocht in de gevel immers zomaar bevriezen waardoor er scheuren ontstaan. Het renoveren van een gevel kost in deze omstandigheden zo’n 2.350 euro. Het betreft hierbij een oppervlakte die moet worden hersteld van zo’n 20 vierkante meter.

Keuzes die de prijs van een gevelspecialist bepalen

Het type werk is van grote invloed op het prijskaartje waar u bij het uitvoeren van gevelwerken rekening mee dient te houden. In het merendeel van de gevallen is er evenwel geen sprake van één enkele opdracht, maar van meerdere karweien die worden gecombineerd. Dit is ook helemaal niet zo vreemd. Een gevel renoveren zonder dat ze in eerste instantie is gereinigd is bijvoorbeeld alles behalve een verstandige keuze. De kans is bovendien ook erg groot dat er na het renoveren van een bepaalde oppervlakte terug andere gebreken de kop opsteken op een andere plaats van de gevel. Mede omwille van deze reden wordt er dan ook bijzonder vaak voor gekozen om gevelreiniging en renovatie te combineren.

Soort gevelwerken Gemiddelde kostprijs
Reinigen van de gevel door middel van stoomcleanen Tussen 350 & 950 euro
Het voorzien van platvol voegwerk Tussen 650 & 850 euro
Combinatie van reinigen en voegen Tussen 1.450 & 1.850 euro
Reinigen, voegen evenals impregneren Tussen 3.250 & 3.850 euro
Renoveren van de achter-, zij- en voorgevel Tussen 4.450 & 5.000 euro

Het is tot slot niet alleen omwille van praktische overwegingen interessant om gevelreiniging en renovatie te combineren, wat verder ook te denken van het kostenplaatje? Het is immers een stuk voordeliger om een reiniging en renovatie van de gevel tegelijkertijd uit te laten voeren dan er voor te kiezen om beide werkzaamheden individueel uit te besteden.

Interessante bespaartips

Het laten uitvoeren van gevelwerken kan, afhankelijk van de ernst van de situatie gepaard gaan met een stevig kostenplaatje. Door gebruik te maken van onderstaande, interessante bespaartips zult u evenwel kunnen vaststellen dat de uiteindelijke kostprijs aanzienlijk kan worden beperkt.

  • Kies voor een gevelspecialist uit de buurt. Ga het niet te ver zoeken. Er voor kiezen om een beroep te doen op de diensten van een gevelspecialist uit de buurt zorgt er altijd voor dat u kunt rekenen op een vlottere communicatie. Bovendien blijven de zogenaamde voorrijkosten op deze manier aanzienlijk beperkt.
  • Besteed werkzaamheden samen uit. Heeft uw buurman eveneens een wat oudere woning waardoor de gevel wel een oplapbeurt kan gebruiken? Waarom kiezen jullie er dan niet voor om samen het karwei uit te besteden aan dezelfde gevelspecialist? Op deze manier kunnen jullie beiden zomaar recht hebben op een kwantumkorting die kan oplopen tot een mooie 10 procent.
  • Kies voor regelmatig onderhoud. Het regelmatig laten onderhouden van de gevel van uw woning zorgt er voor dat grote kosten voorkomen kunnen worden. Een tijdige reiniging voorkomt onder meer ernstige beschadigingen waardoor de kostprijs van uw gevelonderhoud over een niet onaanzienlijke periode kan worden gespreid.