Home » Kostprijs verbouwen » Glasschade prijzen

Glasschade prijzen

Glasschade is bijzonder vervelend, maar is zo gebeurd. Een bal door het raam of een inbraak kunnen er voor zorgen dat u te maken krijgt met glasschade die u graag zo snel mogelijk zal willen laten herstellen. Glasschade brengt buiten heel veel nadelen echter ook een niet onbelangrijk voordeel met zich mee. Het biedt u namelijk de kans om uw bestaande beglazing te vervangen door nieuw en beter isolerend glas. Heeft u ook te maken met glasschade en wilt u graag weten met welke kosten u rekening dient te houden voor het vervangen van het glas? Wij zetten graag de verschillende glasschade prijzen even voor u op een rijtje.

Glasschade prijzen

 
Glasschade? Vergelijk snel en gratis

Kosten van nieuwe beglazing

kostenHeeft u in uw huis te maken met aanzienlijke glasschade en bent u omwille van die reden haast verplicht om te investeren in nieuw glas? In dat geval is het altijd interessant om de verschillende glassoorten op de markt even naast elkaar te leggen. Op deze manier wordt namelijk meteen duidelijk welke voordelen er precies aan een bepaalde glassoort verbonden zijn en van welk prijsverschil er mogelijks sprake is. Onderstaande tabel geeft u in ieder geval een duidelijk beeld van de prijzen van verschillende glassoorten per vierkante meter.

Type glas Gemiddelde kostprijs per vierkante meter
Draadglas Ongeveer 110 euro
Plexiglas Ongeveer 125 euro
Gehard glas Ongeveer 135 euro
Dubbel glas (HR++) Ongeveer 145 euro
Enkel glas Ongeveer 150 euro
Gelaagd glas Ongeveer 160 euro
Brandwerend glas Ongeveer 460 euro

Indien er sprake is van glasschade in uw woning is het absoluut niet altijd interessant om meteen hetzelfde glas opnieuw aan te kopen. Het is namelijk perfect mogelijk dat u vandaag de dag glas met een betere isolatiewaarde kunt aankopen voor dezelfde prijs. Vooraleer met andere woorden nieuw glas aan te kopen is het beslist de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren. Alleen op deze manier bent u er zeker van dat u kiest voor de best mogelijke beglazing tegen de scherpst mogelijke prijs.

Wat doen in het geval van glasschade?

Glasschade kan op tal van verschillende manieren voorkomen. Kinderen die aan het voetballen zijn kunnen een bal door het raam schieten terwijl een vogel die hard tegen enkel glas vliegt ook voor de nodige schade kan zorgen. In heel veel verschillende gevallen is glasschade dus eigenlijk niet te voorkomen. In deze situatie zult u als inwoner van de woning als vanzelfsprekend last hebben van de scherven, maar er is meer. Glasschade tast namelijk ook de veiligheid van uw woning aan. Een gat in uw raam zorgt er met name voor dat uw huis vatbaar wordt voor inbrekers en ook de weersinvloeden krijgen vrij spel. Wat kunt u in het geval van glasschade nu precies zelf ondernemen om er voor te zorgen dat de herstelling op zo efficiënt mogelijke wijze kan verlopen?

  • U brengt de glasschade zelf gedetailleerd in kaart
  • U gaat na of u mogelijks over een verzekering beschikt die de glasschade indekt
  • U oriënteert zich over de verschillende bestaande glassoorten en hun kostprijs
  • U gaat op zoek naar een glaszetter uit de omgeving

 

  • De situatie in kaart brengen. Wanneer er sprake is van schade (eender in welke vorm) is het altijd interessant om uzelf te vergewissen van de situatie. Met andere woorden, mocht u daartoe in staat zijn is het altijd de moeite waard om foto’s te nemen. Zo beschikt u zelf eveneens over het nodige bewijsmateriaal om de schade bijvoorbeeld op uw verzekeraar te verhalen. Wanneer dit is gebeurd is het doorgaans interessant om zo snel mogelijk zelf de scherven op te ruimen. Zeker wanneer u kinderen en / of huisdieren heeft kunnen deze scherven namelijk heel veel lichamelijk leed veroorzaken en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.
  • Verzekerd tegen glasschade of niet? Wanneer bovenstaande is gebeurd is het altijd interessant om na te gaan of u bent verzekerd tegen glasschade of niet. Dit is niet alleen afhankelijk van de polis waarover u beschikt, ook de manier waarop de schade tot stand is gekomen speelt hierbij een niet onaanzienlijke rol. Bij twijfel wordt het altijd aangeraden om contact op te nemen met uw verzekeraar. Hij zal u precies kunnen vertellen in welke gevallen u verzekerd bent en wanneer niet.
  • Verschillende glassoorten. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het vooraleer de bestaande beglazing te vervangen altijd de moeite waard om even te kijken naar mogelijk beter glas voor min of meer dezelfde prijs. Door de jaren heen is er bijzonder veel veranderd en vooral de komst van goed isolerend glas heeft er voor gezorgd dat er op nog eenvoudigere wijze kan worden bespaard op de energiekosten. Het is dan ook niet zelden interessanter om iets meer geld uit te geven voor goed isolerend glas dan te kiezen voor enkele beglazing. In bepaalde glazen kan bijvoorbeeld ook speciaal veiligheidsglas of zonwerend glas vereist zijn. Ook hier kunt u dan ook maar beter rekening mee houden.

Interessante bespaartips

Heeft u ook te maken met glasschade en wilt u deze op een financieel zo interessant mogelijke wijze laten verhelpen? In dat geval zetten wij graag voor u enkele uitstekende bespaartips op een rijtje:

  • Kies voor een glaszetter uit de buurt. Wanneer er glasschade moet worden hersteld is het altijd de moeite waard om een beroep te doen op de diensten van een glaszetter uit de buurt. De voorrijkosten die door hem zullen worden aangerekend zijn immers ofwel zeer beperkt ofwel onbestaande. Zo kunt u alvast een kleine som besparen op de totale kostprijs.
  • Kwantumkorting. Is de glasschade aan uw woning veroorzaakt door een storm en heeft uw buurman hetzelfde probleem? Heeft u er in dat geval al eens aan gedacht om de schade door dezelfde glaszetter te laten herstellen? Op de beglazing zelf zal er geen korting worden aangeboden, maar op de plaatsing meer dan waarschijnlijk wel. Op deze manier kunnen jullie beiden een interessante besparing realiseren!
  • Vergelijken van glaszetters. Wanneer u een geschikte glaszetter uit de buurt heeft gevonden is het toch nog altijd interessant om een vergelijking uit te voeren tussen diverse specialisten. Wie zegt er namelijk dat de dichtst bij u gelegen glaszetter ook de goedkoopste is? Alleen een objectieve vergelijking uitvoeren kan er voor zorgen dat u bent verzekerd van de meest interessante prijs.

vergelijken