Home » Kostprijs verbouwen » Graffiti verwijderen prijzen

Graffiti verwijderen prijzen

Wanneer u bij thuiskomst vast moet stellen dat uw gevel is besmeurd met graffiti is dat uiteraard geen prettig gevoel. Bovendien is het algemeen bekend dat een gevel met graffiti uitnodigt om nog meer bekladding te verduren te krijgen. Het is daarom van belang om zo snel mogelijk te handelen en de graffiti te laten verwijderen, echter welke kosten zijn hier precies aan verbonden? Wij zetten de verschillende mogelijkheden inclusief de kosten om graffiti te verwijderen graag even op deze pagina voor u op een rijtje.

Graffiti verwijderen prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost graffiti verwijderen?

Het eerste waar u vooraleer de graffiti daadwerkelijk te laten verwijderen rekening mee zult willen houden zijn uiteraard de kosten die in rekening worden gebracht. Deze kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Zo moet er uiteraard rekening worden gehouden met de grootte van het oppervlak dat moet worden gereinigd, maar wat bovendien ook te denken van de reinigingsmethode die wordt toegepast? Hoe dan ook geven we u door middel van onderstaande tabel alvast graag een duidelijk beeld van de gemiddelde kostprijs waar u rekening mee kunt houden.

Reinigingsmethode Gemiddelde kostprijs
Stoomcleanen Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter
Reinigingsmiddel Tussen 6 & 16 euro per vierkante meter
Stralen Tussen 11 & 21 euro per vierkante meter

Er bestaan vandaag de dag meerdere manieren om graffiti te laten verwijderen. Welke van de diverse opties het meest interessant is wordt gebaseerd aan de hand van het oppervlak en de hardnekkigheid van de graffiti. Gaat het bijvoorbeeld om een oppervlakte van 8 vierkante meter en is de graffiti vrij eenvoudig te verwijderen? Dan liggen de kosten ergens tussen de 110 en 125 euro. Let op, de kostprijs voor het laten verwijderen van graffiti is ook altijd deels afhankelijk van de specialist die het werk komt uitvoeren. Tussen de verschillende vakmannen is er namelijk altijd sprake van een verschil in vergoeding. Door het uitvoeren van een vergelijking kunt u er gelukkig wel snel en eenvoudig achter komen welke partij u kan voorzien van de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding.

Keuzes die de prijs van graffiti verwijderen beïnvloeden

Het exacte prijskaartje dat voor het verwijderen van graffiti in rekening wordt gebracht is afhankelijk van verschillende keuzes die door u gemaakt dienen te worden. Om er zeker van te zijn dat u voor het verwijderen van de graffiti op uw gevel kunt rekenen op de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding hebben we alvast al deze keuzes even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De reinigingsmethode

De eerste keuze die een directe invloed zal hebben op de kostprijs die voor het reinigen van de graffiti in rekening zal worden gebracht is afhankelijk van de gekozen reinigingsmethode. Stoomcleanen en gebruik maken van een reinigingsmiddel is in principe op financieel vlak altijd het interessantst. Echter kan het in bepaalde situaties noodzakelijk zijn om gebruik te maken van stralen. Het is belangrijk dat dit laatste altijd door een specialist wordt uitgevoerd. Gebeurt dat niet, dan loopt u immers het risico dat uw gevel wordt beschadigd en dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Keuze 2: De oppervlakte die moet worden behandeld

De tweede keuze is vrij voor de hand liggend. Des te groter het oppervlak is dat moet worden gereinigd, des te hoger de kosten uiteraard zullen uitvallen. Toch kan het verschil in kostprijs lager uitvallen dan u in eerste instantie zou denken. Dit komt omdat de kostprijs per vierkante meter bij een groter oppervlak net lager komt te liggen. Het uiteindelijke prijsverschil zal dan ook, afhankelijk van de partij in kwestie niet zo groot zijn als verwacht.

Keuze 3: Het aanbrengen van een anti-graffiti coating

Steeds meer mensen die in een omgeving wonen waar regelmatig vandalisme door middel van graffiti wordt veroorzaakt kiezen er voor om gebruik te maken van een anti-graffiti coating. Een dergelijke coating moet er voor zorgen dat toekomstige graffiti eenvoudiger kan worden verwijderd. Een dergelijke coating is bovendien altijd interessant voor uw gevel. Ze werkt immers water- en vuil afstotend wat er voor zorgt dat de levensduur van uw gevel bijzonder positief kan worden beïnvloed. Voor het aanbrengen van een dergelijke coating kunt u rekenen op een kostenplaatje van tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter.

Keuze 4: De specialist in kwestie

De vierde keuze is er eveneens één die u veel geld kan kosten of waar u geld op kunt besparen. Vooraleer een bepaalde specialist in te schakelen voor het laten verwijderen van de graffiti op uw gevel is het dan ook altijd interessant om even een vergelijking uit te voeren. Door middel van een dergelijke vergelijking kunt u er immers voor zorgen dat u niet teveel betaalt voor de dienst op zich, maar blijven ook de zogenaamde voorrijkosten binnen de perken. Een vergelijking uitvoeren vooraleer een specifieke specialist in te schakelen is wat dat betreft dan ook altijd een absolute aanrader.

Interessante bespaartips

Bent u eveneens genoodzaakt om graffiti te laten verwijderen, maar wilt u er absoluut zeker van zijn dat het kostenplaatje dat hiervoor in rekening wordt gebracht zo beperkt mogelijk wordt gehouden? In deze situatie kunnen we u enkel en alleen aanraden om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Handel zo snel mogelijk. Hoe sneller er wordt opgetreden tegen graffiti die op uw gevel is aangebracht, des te eenvoudiger valt ze te verwijderen. Wacht dus niet te lang, want u zult merken dat de kosten in dat geval behoorlijk hoog kunnen oplopen.
  • Kies er voor om uw gevel te impregneren. Woont u in een buurt die gevoelig is voor graffiti ‘kunstenaars’? In dat geval is het altijd een interessante keuze om uw gevel te laten impregneren. U dient rekening te houden met een eenmalig hogere kostprijs, maar daar staat wel tegenover dat toekomstige graffiti bijzonder eenvoudig kan worden verwijderd.
  • Kies voor een specialist uit uw buurt. Indien een vergelijking aan het licht brengt dat een bepaalde specialist uit een verder afgelegen regio financieel het interessantst is, is het altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de eventuele voorrijkosten die door deze partij aangerekend kunnen worden. Deze voorrijkosten kunnen er namelijk zomaar voor zorgen dat de diensten van het bedrijf toch duurder uitvallen in vergelijking met diens concurrenten.