Home » Kostprijs verbouwen » Hekwerk prijzen

Hekwerk prijzen

Bent u van plan om hekwerk te laten realiseren bij uw woning? In dat geval moet u er rekening mee houden dat er op dit vlak een groot aantal verschillende mogelijkheden bestaan. Hekwerk kan dan ook vandaag de dag probleemloos worden aangepast aan uw persoonlijke wensen. Weet u reeds welk hekwerk u graag wenst te laten plaatsen, maar wilt u nog even een concreet beeld hebben van de kostprijs die er aan verbonden is? In dat geval biedt de informatie op deze pagina u een antwoord op al uw vragen.

Hekwerk prijzen

 
Lokale specialisten vergelijken?

Hoeveel kost hekwerk?

kostenLos van het materiaal waar hekwerk uit bestaat is er ook nog het soort hekwerk waar rekening mee dient te worden gehouden. Het type hekwerk oefent namelijk ook een niet onaanzienlijke invloed uit op het totale prijskaartje. De kosten die worden weergegeven door middel van onderstaande tabel zijn in ieder geval gebaseerd op de meest voorkomende afmetingen op vlak van hekwerk, namelijk 100 x 100 centimeter.

Type hekwerk Gemiddelde kostprijs
Sierhekwerk Tussen 35 & 95 euro
Gaashekwerk Tussen 3 & 26 euro
Dubbelstaafmat hekwerk Tussen 16 & 82 euro
Spijlenhekwerk Tussen 37,50 & 67,50 euro
Balustrade Tussen 70 & 310 euro

U kunt er naast het realiseren van gewoon hekwerk ook altijd voor kiezen om er een poort in te gaan plaatsen. Voor het integreren van een poort moet er rekening worden gehouden met een kostprijs die kan oplopen van 140 tot zomaar even meer dan 4.500 euro. Hoe dan ook spreekt het voor zich dat we ook deze kosten even voor u op een rijtje hebben gezet.

Type poort Gemiddelde kostprijs
Looppoort van 100 x 100 centimeter Tussen 140 & 510 euro
Draaipoort van 300 x 100 centimeter Tussen 560 & 3.350 euro
Schuifpoort van 300 x 100 centimeter Tussen 975 & 4.550 euro

Er dient bij de weergegeven kosten in beide tabellen rekening mee te worden gehouden dat de meerprijs voor het monteren van het hekwerk of de poort nog niet is inbegrepen. Verder op deze pagina zetten we ook deze prijzen in een handig overzicht waardoor u precies weet wat u kunt verwachten.

Hoe dan ook zullen bovenstaande kosten er reeds voor zorgen dat veel mensen even in hun haar gaan krabben. Inderdaad, het realiseren van hekwerk, zeker wanneer er een poort in moet worden geplaatst kan heel wat geld kosten, maar gelukkig kunt u eveneens een mooie besparing realiseren. Dit kan onder meer door het vergelijken van de kosten bij verschillende bedrijven. Door het uitvoeren van een dergelijke vergelijking kunt u tot zomaar even 30 procent op de kostprijs van uw hekwerk besparen en dat zonder dat daar een verminderde kwaliteit tegenover staat.

Keuzes die de kostprijs van hekwerk beïnvloeden

Vooraleer er hekwerk kan worden geplaatst bij uw woning moeten er nog verschillende keuzes worden gemaakt. Al deze keuzes oefenen stuk voor stuk een directe invloed uit op de kostprijs waar u rekening mee dient te houden. Om er zeker van te zijn dat u op dit vlak niets over het hoofd ziet hebben we ze allemaal voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het type hekwerk

Het type hekwerk waarvoor wordt gekozen oefent een niet onbelangrijke invloed uit op het uiteindelijke kostenplaatje. Gaashekwerk is bijvoorbeeld altijd op financieel vlak het interessantst gevolgd door dubbelstaafmat hekwerk. Wanneer u iets meer budget voor handen heeft en u wenst dat uw hekwerk er zeer aantrekkelijk uit komt te zien kunt u kiezen voor sierhekwerk. U moet dan evenwel al snel rekening houden met een kostenplaatje dat is gelegen tussen de 35 en 95 euro voor 100 x 100 centimeter hekwerk. Wilt u er voor kiezen om een balustrade aan uw woning te maken? In dat geval ligt het prijskaartje tussen de 70 en 310 euro. Goed de verschillende soorten hekwerk met elkaar vergelijken vooraleer er één uit te kiezen is dan ook altijd een aanrader.

Keuze 2: De poort die wordt geplaatst

Op vlak van poorten om te integreren in uw hekwerk kunt u eveneens kiezen uit meerdere mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor het gebruik van een looppoort, maar behoren ook een draaipoort evenals een schuifpoort tot de mogelijkheden. Deze laatste is het duurst. Een gewone looppoort kan dan weer worden gerealiseerd tegen een kostenplaatje van tussen de 140 en 510 euro. In het geval en een schuifpoort ligt dit prijskaartje meteen al tussen de 975 en 4.550 euro. Ook de montagekosten die worden aangerekend zijn sterk afhankelijk van het type hekwerk.

Keuze 3: De montagekosten

De derde keuze heeft betrekking tot de montagekosten die aangerekend kunnen worden. Deze kosten worden zowel aangerekend voor het plaatsen van het hekwerk als voor het realiseren van een poort. U kunt ze allebei voorkomen door de plaatsing zelf uit te voeren, maar het spreekt voor zich dat niet iedereen op dit vlak over de nodige ervaring en handigheid beschikt. De kosten voor het plaatsen van hekwerk waar u rekening mee dient te houden zijn de volgende:

Type hekwerk Montagekosten
Sierhekwerk Tussen 12 & 22 euro per meter
Gaashekwerk Tussen 12 & 22 euro per meter
Dubbelstaafmat hekwerk Tussen 12 & 27 euro per meter
Spijlenhekwerk Ongeveer 180 euro per 2 uur
Balustrade Tussen 22 & 32 euro per meter

Buiten de kosten voor het hekwerk zelf kunnen er extra montagekosten aangerekend worden voor het plaatsen van een bepaalde poort. Deze montagekosten zijn de volgende:

Type poort Montagekosten
Looppoort 100 x 100 centimeter Tussen 70 & 135 euro
Draaipoort 300 x 100 centimeter Tussen 160 & 200 euro
Schuifpoort 300 x 100 centimeter Tussen 900 & 1.250 euro

Interessante bespaartips

Zoals u eerder op deze pagina reeds heeft kunnen lezen kan het aanschaffen en laten plaatsen van bepaald hekwerk gepaard gaan met een niet onaanzienlijk prijskaartje. Om er zeker van te zijn dat u altijd kunt rekenen op de scherpst mogelijke prijs is het dan ook een aanrader om rekening te houden met de onderstaande bespaartips!

  • Kies voor een voordelig type hekwerk. U kunt er vandaag de dag voor kiezen om hekwerk in verschillende types te kopen. Er voor kiezen om een voordelige vorm van hekwerk te realiseren kan er voor zorgen dat u een mooie som geld kunt besparen. Let wel, er moet dan waarschijnlijk wel een beetje worden ingeboet op vlak van de vooropgestelde verwachtingen.
  • Monteer zelf het hekwerk. Voor het monteren van hekwerk wordt een niet onaanzienlijk prijskaartje in rekening gebracht dat kan variëren van tussen de 12 tot wel 35 euro of meer per meter. Door er voor te kiezen om de montage van het hekwerk zelf uit te voeren kunt u aldus eveneens een zeer aantrekkelijk bedrag uitsparen.
  • Kies voor een vakman uit de buurt. Voor het leveren en komen plaatsen van het hekwerk worden altijd voorrijkosten in rekening gebracht. U komt vaak niet onder deze kosten uit, maar dat betekent niet dat u ze niet zo beperkt mogelijk kunt houden. Door te kiezen voor een specialist uit uw buurt zult u dan ook merken dat de impact van deze kosten op de eindfactuur meteen een behoorlijk stuk beperkter wordt.