Home » Kostprijs verbouwen » Hoogrendementsglas prijzen

Hoogrendementsglas prijzen

Het merendeel van de mensen kiest er op vandaag voor om de beglazing in hun woning te laten vervangen door HR++ of HR+++ glas. Dit heeft uiteraard alles te maken met het feit dat op deze manier een behoorlijk bedrag kan worden uitgespaard op de energiefactuur. Bent u eveneens van plan om te investeren in hoogrendementsglas, maar wilt u eerst een goed beeld hebben van de gemiddelde kosten waar u rekening mee dient te houden? Wij zetten ze graag even voor u op een rijtje!

Hoogrendementsglas prijzen

 
Hoogrendementsglas nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost hoogrendementsglas?

kostenWanneer u een investering wenst te doen in hoogrendementsglas dient u er rekening mee te houden dat u een keuze kunt maken uit verschillende mogelijkheden. We hebben al deze mogelijkheden inclusief hun gemiddelde kostprijs voor u verzameld in onderstaande tabel:

Type hoogrendementsglas Gemiddelde kostprijs
HR+ glas Tussen 80 & 85 euro per vierkante meter
HR++ glas Tussen 90 & 95 euro per vierkante meter
HR+++ glas Tussen 155 & 185 euro per vierkante meter

Bovenstaande kosten kunnen u alvast een zekere indicatie geven van de gemiddelde kostprijs waar u bij hoogrendementsglas rekening mee dient te houden. Om u nog een beter beeld te geven hebben we evenwel drie gedetailleerde prijsvoorbeelden voor u uitgewerkt.

  • Goedkoopste oplossing: In eerste instantie is er de goedkoopste oplossing. Wanneer u, uw huidige glas wenst te vervangen door HR+ glas om te besparen op de stookkosten kunt u rekening houden met een vrij voordelig prijskaartje dat is gelegen tussen de 80 en 85 euro per vierkante meter. De isolatiewaarde van dergelijk glas in vergelijking met enkele of dubbele beglazing is een stuk beter, maar lang niet optimaal.
  • Efficiënt in elk seizoen: Het spreekt voor zich dat u tijdens de wintermaanden zult willen kunnen rekenen op een zo optimaal mogelijk geïsoleerd raam. Dan blijft de koude namelijk buiten en de warmte winnen. U zult evenwel ook graag willen dat het tijdens de zomer altijd aangenaam blijft binnenshuis. In dit geval doet u er goed aan om gebruik te maken van HR++ extra zonwerend glas. Dit glas beschikt niet alleen over een uitstekende, isolerende werking, bovendien zorgt het ook voor een gedeeltelijke belemmering van de zonnewarmte van buitenaf. Op deze manier is het altijd comfortabel warm (of fris) in uw woning, ongeacht het seizoen. Zonwerend HR++ glas kunt u reeds in huis halen tegen een kostprijs vanaf 110 euro per vierkante meter.
  • Veiligste oplossing: Wilt u ongelukken met het glas in uw woning voorkomen? In dat geval is kiezen voor HR++ veiligheidsglas een absolute aanrader. Gebruikmaken van dergelijk glas zorgt er voor dat de kans op ernstige ongelukken wanneer het glas stuk gaat aanzienlijk kan worden ingeperkt. Wenst u ook HR++ veiligheidsglas in huis te halen? Dat is mogelijk vanaf een kostprijs van 100 euro per vierkante meter.

De prijsopbouw van hoogrendementsglas

De prijsopbouw van hoogrendementsglas is vrij duidelijk. De belangrijkste kost gaat uiteraard schuil in het aankopen van het glas en het benodigde materiaal. Deze kost is goed voor 55 procent van het totale kostenplaatje. 40 procent van de kosten heeft vervolgens betrekking tot de arbeidskosten en de resterende 5 procent wordt voorbehouden voor het betalen van de voorrijkosten.

Keuzes die de kosten van hoogrendementsglas bepalen

Verschillende keuzes die u als eigenaar van de woning maakt zullen bepalend zijn voor het uiteindelijke prijskaartje dat in rekening wordt gebracht voor hoogrendementsglas. We zetten deze keuzes graag even voor u op een rijtje:

Keuze 1: Het soort glas

Eerder op deze pagina hebben we reeds aangegeven dat er verschillende soorten hoogrendementsglas bestaan. Standaard hoogrendementsglas is het voordeligst met een kostprijs die is gelegen tussen de 80 en 85 euro per vierkante meter. Extra zonwerend hoogrendementsglas kan worden aangekocht vanaf een kostprijs van 110 euro terwijl HR++ veiligheidsglas in huis kan worden gehaald tegen een bedrag van 100 euro per vierkante meter. Voor welke van deze verschillende glassoorten u uiteindelijk zult kiezen is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur evenals van beschikbare budget.

Keuze 2: De dikte van het glas

Hoogrendementsglas is verkrijgbaar in verschillende diktes. Deze dikte kan variëren van 4 tot 8 mm per glasplaat. Hier tussenin is een spouw terug te vinden van 9, 12 of 15 mm. U dient er rekening mee te houden dat de uiteindelijke dikte waarvoor u zult kiezen afhankelijk is van onder meer het kozijn dat in uw woning is terug te vinden. Wanneer het voor u niet meteen duidelijk is van welke dikte er gebruik moet worden gemaakt doet u er goed aan om de nodige informatie in te winnen bij een vakman.

Keuze 3: Nieuw kozijn of niet?

U dient er rekening mee te houden dat lang niet alle kozijnen geschikt zijn voor het toepassen van hoogrendementsglas. Wanneer uw kozijn hier niet geschikt voor is zult u er dan ook voor moeten kiezen om deze te vervangen. Een kozijn die verouderd is kan uiteraard ook aan vervanging toe zijn. Wanneer u een nieuw kozijn laat plaatsen door een glaszetter kunt u rekening houden met een kostprijs die is gelegen tussen de 750 en 900 euro. In deze prijs is de montage evenals de BTW inbegrepen.

Interessante bespaartips

Bent u een beetje geschrokken van het prijskaartje van hoogrendementsglas? In dat geval kunnen onderstaande bespaartips u helpen om een mooie besparing op de kostprijs te realiseren.

  • Het aanvragen van een subsidie Wanneer u er voor kiest om te investeren in hoogrendementsglas zult u merken dat u vandaag de dag nog recht heeft op subsidies. Deze subsidies kunnen er voor zorgen dat het bedrag dat u zelf dient te betalen voor het hoogrendementsglas aanzienlijk wordt gedrukt waardoor een dergelijke investering financieel toegankelijker wordt voor mensen met een beperkter budget.
  • Kies voor HR+++ glas. Veel mensen die bijvoorbeeld op vandaag in hun woning nog te maken hebben met enkel glas zien door een investering in hoogrendementsglas glas hun energiebesparing behoorlijk toenemen. In het merendeel van de gevallen kiest men er dan ook voor om gebruik te maken van HR++ glas. Toch is het in de praktijk veelal interessanter om te opteren voor HR+++ glas. Dit type hoogrendementsglas biedt namelijk een optimale isolatie tegen warmteverlies en daar komt bij dat het prijsverschil in aankoop niet zo indrukwekkend groot is. Kiezen voor HR+++ glas zorgt er in ieder geval voor dat u ook naar de toekomst toe kunt blijven rekenen op een duurzaam resultaat.

vergelijken