Home » Kostprijs verbouwen » Houten dakkapel prijzen

Houten dakkapel prijzen

Veel mensen die graag een dakkapel voor hun woning willen realiseren kiezen er voor om gebruik te maken van hout als materiaal. Hier zijn meerdere redenen voor aan te halen. In eerste instantie beschikt hout immers over een warme en natuurlijke uitstraling. Dit zorgt er voor dat de dakkapel er zowel van buiten als van buiten goed uitziet. Bovendien kan ze zeer eenvoudig worden geschilderd en beschikt ze tevens over standaard, isolerende eigenschappen. Gaat u eveneens investeren in een dakkapel voor uw huis en spreekt een houten dakkapel u ook het meeste aan? In dat geval zal de prijsinformatie op deze pagina u ongetwijfeld weten te interesseren.

Houten dakkapel prijzen

 
Dakkapel kopen? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een houten dakkapel?

kostenHeel wat mensen die graag een dakkapel willen laten plaatsen bij hun huis kiezen tegenwoordig voor hout als materiaal waaruit ze wordt opgebouwd. Deze keuze is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Hout beschikt als materiaal namelijk over het grote voordeel dat ze bijzonder eenvoudig kan worden beperkt. Indien u graag een bijzondere vorm wenst mee te geven aan uw dakkapel is dit door gebruik te maken van hout dan ook werkelijk geen enkel probleem. Hou er bovendien ook steeds rekening mee dat het laten herstellen van hout een stuk voordeliger is in vergelijking met andere materialen waaruit een dakkapel kan bestaan. Dit geldt in het bijzonder voor kunststof. Bent u ook wel geïnteresseerd in een houten dakkapel, maar wilt u eerst graag weten met welke prijs u ongeveer rekening moet houden? Wij hebben de gemiddelde kosten voor een houten dakkapel even op een rijtje gezet in de onderstaande prijstabel.

Type houten dakkapel Prefab Maatwerk
Goedkoopste oplossing Tussen 2.600 & 2.900 euro Tussen 3.300 & 3.700 euro
Prima prijs-kwaliteitverhouding Tussen 2.900 & 3.400 euro Tussen 3.900 & 4.300 euro
Luxueuze afwerking Tussen 3.400 & 3.800 euro Tussen 4.900 & 5.400 euro

Tot 30% besparen op de kostprijs van uw houten dakkapel

Het realiseren van een houten dakkapel bij uw woning zorgt er uiteraard voor dat deze over een aantrekkelijke meerwaarde komt te beschikken. Vooraleer dit gebeurt moet u evenwel zelf investeren. Voor veel mensen ligt het investeringsbedrag dat moet worden betaald voor een houten dakkapel net wat te hoog waardoor ze genoodzaakt zijn om op zoek te gaan naar interessante mogelijkheden om te besparen op de aankoop er van. Dit kan onder meer door het opvragen van meerdere offertes bij verschillende bedrijven die een houten dakkapel kunnen plaatsen. Door deze verschillende offertes aan te vragen en met elkaar te vergelijken is het namelijk zomaar mogelijk om een besparing te realiseren die kan oplopen tot een zeer aantrekkelijke 30 procent. Zo wordt uw houten dakkapel meteen heel wat goedkoper!

Factoren die de kostprijs van een houten dakkapel kunnen beïnvloeden

De exacte prijs die wordt aangerekend voor een houten dakkapel is uiteraard steeds afhankelijk van een aantal factoren. We hebben de belangrijkste van deze factoren voor u uitgezocht en op een rijtje gezet.

Factor 1: De keuze tussen een prefab of maatwerk houten dakkapel

Allereerst zult u een keuze moeten maken tussen een prefab en een maatwerk houten dakkapel. De prefab uitvoering is tegenwoordig bijzonder interessant. Dit heeft alles te maken met het feit dat de constructie nagenoeg volledig kan worden gefabriceerd in een fabriek waarna de overlast ter plaatse tot een absoluut minimum kan worden beperkt. Het feit dat de houten dakkapel in dit geval nagenoeg volledig kan worden gemaakt in een fabriek zorgt er voor dat de arbeidskosten tot een absoluut minimum beperkt kunnen worden. Kiest u eveneens voor een houten dakkapel? Dan kunt u in vergelijking met de traditionele uitvoering rekenen op een besparing die al snel kan oplopen tot een 800 à 900 euro.

Bovenstaande betekent uiteraard niet dat een traditionele houten dakkapel niet interessant kan zijn. Het gaat hierbij immers om maatwerk waardoor de dakkapel volledig naar uw wensen kan worden gebouwd. Net omdat er zoveel maatwerk aan te pas komt liggen de arbeidskosten wel een stukje hoger waardoor dit zeker niet de financieel interessantste mogelijkheid is.

Factor 2: Een plat of schuin dak voor uw houten dakkapel?

De tweede keuze die u zult moeten maken m.b.t. een houten dakkapel is terug te vinden in het dak waar ze over moet komen te beschikken. Op dit vlak kunt u kiezen tussen een plat en een schuin dak. Over het algemeen blijft een plat dak nog steeds het populairst. Dit heeft ongetwijfeld deels te maken met het feit dat deze standaard in de offerte zit inbegrepen. Kiest u voor een plat dak voor uw houten dakkapel? Dan moet u dus geen rekening houden met een bepaalde meerprijs. Dat is wel het geval wanneer uw voorkeur uitgaat naar een schuin dak. Voor een schuin dak met dakpannen mag er worden gerekend op een meerprijs van tussen de 275 en 325 euro.

Factor 3: De afwerking van uw houten dakkapel

Voor een houten dakkapel geldt dat er altijd gebruik kan worden gemaakt van verschillende vormen van afwerking. Eén van deze opties is een kunststof beplating. Deze is niet echt onderhevig aan de invloeden uit het weer en bovendien is ze laten schilderen geen vereiste waardoor extra kosten kunnen worden voorkomen. Op vlak van uitstraling moeten we wel stellen dat een kunststof dakkapel niet kan tippen aan de houten variant. Toch blijft het een interessante keuze omdat kunststof een onderhoudsarm materiaal is, in het bijzonder in vergelijking met hout. Voor een kunststof afwerking moet rekening worden gehouden met een prijskaartje van zo’n 375 tot 425 euro.

Interessante bespaartips

besparenEerder op deze pagina gaven we u reeds aan hoe er tot 30 procent kan worden bespaard op het aankopen en laten plaatsen van een houten dakkapel. Er is echter meer. Ook de onderstaande, interessante bespaartips kunnen er immers voor zorgen dat de uiteindelijke kostprijs nog een beetje extra kan worden verlaagd.

  • Recht op kwantumkorting. Is ook uw buurman of misschien gewoon iemand anders uit uw straat ook van plan om een houten dakkapel te laten plaatsen? Dan kunnen we u eigenlijk alleen maar aanraden om de handen in elkaar te slaan en de opdracht toe te kennen aan één en hetzelfde bedrijf. Op deze manier kunnen jullie beiden rekenen op een interessante kwantumkorting die kan oplopen tot wel 10 procent. Zo wordt uw investering in een houten dakkapel meteen op financieel vlak nog interessanter.
  • Probeer uw houten dakkapel vergunningsvrij te laten realiseren. Veel mensen denken dat ze voor het plaatsen van een houten dakkapel altijd een vergunning moeten aanvragen. Dat is niet zo. Indien uw dakkapel aan een aantal voorwaarden voldoet kan ze gewoon worden geplaatst zonder dat er eerst een vergunning voor moet worden aangevraagd. Op deze manier slaat u twee vliegen in één klap. Enerzijds voorkomt u de extra kosten van een vergunningsaanvraag, maar daarnaast spaart u ook heel wat tijd uit.

vergelijken