Home » Kostprijs verbouwen » Houten schutting prijzen

Houten schutting prijzen

Wanneer u op zoek bent naar een afscheiding voor het terrein van uw woning kunt u tegenwoordig een keuze maken uit zeer veel verschillende mogelijkheden. Een groot aantal mensen geeft evenwel de voorkeur aan een houten schutting, niet in het minst omdat deze over een warme en natuurlijke uitstraling beschikt. Wilt u eveneens een houten schutting plaatsen, maar bent u in eerste instantie nog benieuwd naar de gemiddelde kostprijs waar u hiervoor rekening mee dient te houden? Lees dan snel verder, want wij zetten ze graag op deze pagina even voor u op een rijtje.

Houten schutting prijzen

 
Houten schutting nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kost een houten schutting?

kostenHet plaatsen van een houten schutting is tegenwoordig zeer populair. Veel mensen vinden het dan ook belangrijk dat niet alleen hun tuin op zich, maar ook de omheining over een passend en bovendien aantrekkelijk en warm karakter beschikt. Een houten schutting kan gemaakt worden uit tal van verschillende soorten hout. We onderscheiden op dit vlak vooral het geïmpregneerde hout van het hardhout. Met welke kosten u voor een houten schutting gemiddeld rekening dient te houden, afhankelijk van één van deze beide materialen wordt meteen duidelijk door het raadplegen van onderstaande prijstabel.

Type hout voor houten schutting Gemiddelde kostprijs
Geïmpregneerd hout Tussen 75 & 145 euro per vierkante meter
Hardhout Tussen 145 & 255 euro per vierkante meter

Besparen op een houten schutting door te vergelijken

Het moet gezegd, er voor kiezen om een houten schutting te realiseren als omheining gaat steeds gepaard met een behoorlijke investering. Het is dan ook helemaal niet zo vreemd dat het voor veel mensen van cruciaal belang is om een bepaalde besparing te kunnen realiseren op het standaard kostenplaatje. Dat kan in eerste instantie door offertes op te vragen bij verschillende bedrijven die u een houten schutting kunnen aanleveren en deze voor u kunnen plaatsen. Op deze manier zult u namelijk meteen kunnen vaststellen dat u een besparing kunt realiseren die kan oplopen tot zo’n slordige 30 procent. Het spreekt voor zich dat hierdoor uw investering in een houten schutting meteen een behoorlijk stuk betaalbaarder wordt.

Keuzes die de prijs van een houten schutting beïnvloeden

De kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het aanschaffen van een houten schutting wordt steeds beïnvloed door een aantal keuzes die door u moeten worden gemaakt. Deze keuzes zijn erg belangrijk, want ze kunnen er zomaar voor zorgen dat de uiteindelijke kostprijs een niet onaanzienlijk verschil kan vertonen ten opzichte van hetgeen u in eerste instantie had verwacht. Om er zeker van te zijn dat u geen van deze belangrijke keuzes over het hoofd ziet hebben we ze even op een rijtje gezet.

Keuze 1: Het soort hout

In de prijstabel eerder op deze pagina werd reeds duidelijk aangegeven dat er een verschil bestaat in kostprijs tussen een houten schutting bestaande uit geïmpregneerd hout en één uit hardhout. Geïmpregneerd hout is zachthout welke is behandeld met een speciaal impregneermiddel. Deze moet een passende bescherming bieden tegen zowel schimmel als insecten. De gemiddelde levensduur van geïmpregneerd hout ligt tussen de 15 en 25 jaar. Door te kiezen voor een houten schutting uit hardhout kiest u voor een grotere investering, maar daar krijgt u wel de sterkst mogelijke houtsoort voor in de plaats. Hardhout beschikt bovendien over een levensduur van gemiddeld minimaal 25 jaar waardoor u er gedurende een zeer lange tijd van kunt genieten.

Keuze 2: De kleur van uw houten schutting

Indien u de keuze maakt om een houten schutting te plaatsen is het altijd belangrijk om rekening te houden met de uitstraling waar deze over dient te beschikken. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw houten schutting te beitsen waardoor de natuurlijke uitstraling behouden blijft en het vergrijzen tegen wordt gegaan. Een andere mogelijkheid is er voor kiezen om uw schutting te verven. Op deze manier kunt u ze uiteraard voorzien van een kleur naar keuze waardoor ze nog beter aan zal sluiten op de stijl van uw tuin en woning.

Keuze 3: Houten schutting zelf monteren of uitbesteden?

Het plaatsen van een houten schutting is op zich niet echt moeilijk waardoor de handige doe-het-zelver hier in principe wel mee uit de voeten kan. Toch kiezen het merendeel van de mensen er uiteraard voor om een beroep te doen op een echte vakman. Het uitbesteden van de plaatsing van uw houten schutting zorgt echter uiteraard voor een bepaalde meerprijs. U kunt op dit vlak rekenen op een gemiddelde kost die is gelegen tussen de 17,50 en 22,50 euro per 10 meter.

Interessante bespaartips

Zoals u reeds heeft kunnen lezen is het kopen en (laten) plaatsen van een houten schutting niet meteen echt goedkoop te noemen. Gelukkig bestaan er verschillende manieren die u kunnen helpen om het geheel een stuk betaalbaarder te maken. Wij hebben de meest interessante bespaartips voor een investering in een houten schutting alvast even voor u op een rijtje gezet.

  • 10% besparen met kwantumkorting. Het plaatsen van een houten schutting is vandaag de dag bijzonder populair. Deze populariteit zorgt er voor dat het niet zo lastig is om mensen te vinden in uw omgeving die met hetzelfde idee spelen. Door samen een houten schutting te bestellen en deze te laten plaatsen door hetzelfde bedrijf is het steeds mogelijk om een kwantumkorting te verkrijgen die kan oplopen tot een mooie 10 procent. Zo genieten jullie beiden van een aanzienlijk voordeligere houten schutting.
  • Steek zelf de handen uit de mouwen! Het plaatsen van een houten schutting kunt u in principe zonder al teveel problemen zelf doen. Bent u toch niet helemaal zeker? Probeer de vakman die u onder de arm neemt dan toch een beetje te helpen. U zult merken dat u op deze manier het aantal benodigde uren aanzienlijk kunt inkorten en dat komt de uiteindelijke totaalprijs uiteraard alleen maar ten goede.
  • Haal zelf de benodigde materialen op. Wanneer u er voor kiest om de benodigde materialen voor het realiseren van een houten schutting te laten leveren wordt u steevast geconfronteerd met een bepaalde leveringskost. Een dergelijke kost kan in principe zeer eenvoudig worden voorkomen door zelf het materiaal op te halen. Voor het laten leveren en komen plaatsen zal de vakman doorgaans een voorrijkosten aanrekenen die kan oplopen tot wel 1 euro per kilometer. Door te kiezen voor een partij uit de buurt kunt u deze wel nog enigszins drukken.