Home » Kostprijs verbouwen » Internationaal verhuis prijzen

Internationaal verhuis prijzen

Een verhuis is niet alleen een bijzonder tijdrovende, maar daarnaast ook een zeer zware klus. Dit geldt reeds voor een nationale verhuis, maar wat wanneer u internationaal wenst te verhuizen? In dat geval wordt alles zomaar even nog complexer. Gelukkig staat u hier niet alleen voor. Wanneer u, uw internationale verhuis niet zelf volledig wenst te plannen kunt u er namelijk ook altijd voor kiezen om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Dergelijke bedrijven kunnen er namelijk voor zorgen dat een groot deel van de taken uit uw handen worden genomen. Wilt u ook internationaal verhuis, maar bent u in eerste instantie vooral benieuwd naar de prijzen die op dit vlak door een verhuisbedrijf in rekening worden gebracht? Lees dan snel verder en ontdek er alles over op deze pagina!

Internationaal verhuis prijzen

 
Verhuizen? Vergelijk de prijzen

Hoeveel kost een internationale verhuis?

kostenGaat u internationaal verhuizen? In dat geval is het van belang om er bij stil te blijven staan dat de kosten voor een dergelijke verhuis sterk afhankelijk kunnen zijn van het land waar u naartoe gaat verhuizen. Een verhuis naar Nederland zal bijvoorbeeld logischerwijs heel wat voordeliger zijn dan wanneer u er voor kiest om naar Australië te verhuizen. Ook het type transport waar gebruik van wordt gemaakt zal altijd het kostenplaatje behoorlijk beïnvloeden. Een verhuis naar de andere kant van de wereld kan namelijk zowel gebeuren door middel van een schip als door gebruik te maken van de opties in de luchtvaart. Wilt u een duidelijk zicht hebben op de gemiddelde kostprijs van internationaal verhuizen? Dat kan middels onderstaande prijstabel!

Bestemming Transportmiddel Gemiddelde kostprijs
Marseille in Frankrijk Verhuiswagen Tussen 4.100 & 5.600 euro
Miami in Amerika Scheepvaart Tussen 7.600 & 9.100 euro
Perth in Australië Scheepvaart Tussen 8.100 & 10.100 euro

Tot 30% besparen op een internationale verhuis

Een internationale verhuis gaat altijd gepaard met relatief veel kosten. Het gaat hierbij in principe niet om zeer hoge kosten, maar de verschillende facturen die u zult ontvangen kunnen samen toch een behoorlijk bedrag vormen. Gelukkig bestaat er een vrij eenvoudige mogelijkheid om een zeer mooie besparing te kunnen realiseren op de prijs van uw internationale verhuis. Kies er namelijk niet zomaar voor om op dit vlak met de eerste, de beste partij in zee te gaan. Door een vergelijking uit te voeren tussen meerdere verhuisbedrijven zult u namelijk kunnen vaststellen dat er zomaar een besparing tot wel 30 procent kan worden gerealiseerd!

Keuzes die de prijs van een internationale verhuis beïnvloeden

Het spreekt voor zich dat u vooraleer een internationale verhuis daadwerkelijk te kunnen regelen verschillende keuzes zult moeten maken. Elke keuze zal uiteindelijk ook een zekere invloed hebben op het prijskaartje waar u rekening mee zult moeten houden. Wij hebben de verschillende keuzes die gemaakt moeten worden alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De omvang van de inboedel

Beschikt u over een grote inboedel? In dat geval is het logisch dat u rekening zult moeten houden met hogere kosten dan wanneer u slechts een beperkt aantal spullen moet gaan verhuizen. Verhuiswagens beschikken doorgaans over een inhoud van 50 kubieke meter. Gaat u een zeecontainer gebruiken? In dat geval kunt u rekenen op een capaciteit van om en bij de 67 kubieke meter. Heeft u helaas net iets teveel spullen? Probeer dan om de rest zelf mee te nemen naar uw nieuwe woonplaats of verkoop een aantal spullen die u eigenlijk niet meer echt nodig heeft.

Keuze 2: Het type transportmiddel

Het transportmiddel dat wordt gebruikt oefent een zeer grote invloed uit op het prijskaartje dat in rekening zal worden gebracht. Dit is echter niet altijd een vrije keuze. Gaat u verhuizen naar een ander land binnen Europa? Dan wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een verhuiswagen. Dat is uiteraard niet mogelijk indien u er voor kiest om naar de andere kant van de wereld te verhuizen. In dat geval wordt er doorgaans een beroep gedaan op de mogelijkheden binnen de scheep- en / of luchtvaart. Wilt u ook de kosten voor een verhuis over lange afstand drukken? Dan is het altijd het interessantst om te kiezen voor de scheepvaart.

Keuze 3: Afsluiten van een verzekering of niet?

Op het ogenblik dat u gaat verhuizen naar een ander land is het altijd belangrijk om er zeker van te zijn dat uw verzekeringspolis in orde is. Dit is noodzakelijk omdat uw inboedel uiteraard een behoorlijke tijd onderweg zal zijn. Het spreekt bijgevolg voor zich dat er zeer veel tijd is om schade te ontstaan aan de spullen die u heeft opgestuurd. Controleer in ieder geval altijd of uw inboedel al dan niet is verzekerd wanneer ze onderweg is. Heeft u geen dergelijke verzekering? In dat geval is het nog altijd een mogelijkheid om deze af te sluiten bij het verhuisbedrijf dat u onder de arm neemt. Voor het afsluiten van een dergelijke verzekering kan rekening worden gehouden met een extra kostprijs van tussen de 1 en 2 procent op de totale, geschatte waarde van de spullen die worden verhuisd.

Interessante bespaartips

besparenWilt u, uw internationale verhuis kunnen uitvoeren tegen een zo laag mogelijke kostprijs? In dat geval kunnen we u eigenlijk maar aanraden om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Verkoop of geef overbodige spullen weg

Mensen verzamelen tijdens hun leven heel veel spullen die ze eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Herkent u zichzelf hierin? In dat geval is het voor uw internationale verhuis altijd de moeite waard om na te gaan welke spullen u niet meer nodig heeft. Verkoop ze of geef ze aan vrienden of familie. Op deze manier kunt u de kostprijs van uw internationale verhuis behoorlijk drukken.

  • Recht op een verhuiskostenvergoeding?

Bent u genoodzaakt om voor uw werk naar een ander land te verhuizen? In dat geval is het eventueel mogelijk om een zogenaamde verhuiskostenvergoeding aan te vragen bij uw werkgever. In principe is uw werkgever dit niet verplicht, maar het wordt toch vaak toegestaan. U kunt van uw werkgever een maximale 7.750 euro als onbelaste verhuisvergoeding ontvangen. Hier zijn uiteraard wel bepaalde eisen aan verbonden. Zo moet de afstand van uw woning naar het werk nu meer dan 25 kilometer bedragen en moet de afstand bij verhuis lager uitvallen dan 60 procent. Bovendien moet de verhuis plaatsvinden binnen de 2 jaar nadat u van werk bent veranderd.