Home » Kostprijs verbouwen » Jaloezieën prijzen

Jaloezieën prijzen

Het plaatsen van jaloezieën is tegenwoordig bijzonder populair. Dit komt omdat er aan jaloezieën een aantal erg interessante voordelen verbonden zijn. Zo kunnen ze er niet alleen voor zorgen dat er meer privacy in uw woning wordt gerealiseerd, daarnaast kunnen ze ook de zon buiten houden. Bent u het ook zat dat u tijdens de zomer vaak loopt te puffen en te zweten in huis? Wilt u ook geen hogere energiefactuur door een airco te laten plaatsen? In dat geval kunnen jaloezieën u al een behoorlijk eind op weg helpen. Op deze pagina krijgt u alvast een goed beeld van de verschillende mogelijkheden die er bestaan en de kosten die er aan verbonden zijn.

Jaloezieën prijzen

 
Jaloezieën nodig? Vergelijk eerst

Hoeveel kosten jaloezieën?

Vooraleer u jaloezieën gaat aankopen is het niet meer dan normaal dat u een bepaald idee zult willen hebben van de kosten die hier aan verbonden zijn. De totale kostprijs voor het aankopen en laten plaatsen van uw jaloezieën bestaat uiteraard uit meerdere onderdelen. Zo moet er niet alleen bepaald materiaal aangekocht worden, daarnaast moet er eveneens rekening worden gehouden met de montage. De onderstaande prijstabel moet u alvast een goed beeld geven van de kosten die voor jaloezieën worden aangerekend.

Factor Gemiddelde kostprijs
Maat & materiaal Tussen 100 & 625 euro
Montage Tussen 80 & 120 euro

Tot 30% besparen op de kosten van uw jaloezieën

Op zich zult u voor het aankopen van uw jaloezieën nu niet meteen rekening moeten houden met een zeer hoge kostprijs. Dit neemt echter niet weg dat het altijd mooi meegenomen is wanneer u een aantrekkelijke besparing kunt realiseren op uw aankoop. Dit kan eigenlijk vrij eenvoudig en op verschillende manieren. Zo is het altijd de moeite waard om een vergelijking uit te voeren tussen de prijzen bij verschillende bedrijven die u jaloezieën kunnen leveren. Het ene bedrijf kan namelijk een behoorlijk stuk voordeliger geprijsd zijn waardoor u tot wel 30 procent kunt besparen. Bovendien wordt er op deze manier een besparing gerealiseerd zonder dat er ook maar enigszins wordt ingeboet op vlak van kwaliteit. Twee vliegen in één klap!

Keuzes die de kostprijs van jaloezieën beïnvloeden

Jaloezieën zijn tegenwoordig verkrijgbaar in heel wat verschillende uitvoeringen en daarnaast kan ook het systeem waar gebruik van wordt gemaakt verschillen. De keuzes die u zelf maakt met betrekking tot het aankopen en laten plaatsen van uw jaloezieën kunnen altijd een niet onbelangrijke impact hebben op de kostprijs die uiteindelijk in rekening wordt gebracht. Wij hebben de verschillende keuzes alvast even voor u op een rijtje gezet.

Keuze 1: De maat en het materiaal

De jaloezieën prijzen die in rekening worden gebracht worden altijd op niet onaanzienlijke wijze beïnvloed door de maat evenals het materiaal. Op vlak van materiaal kan er een keuze worden gemaakt tussen aluminium en hout. Houten jaloezieën beschikken over een rustieke uitstraling en zorgen voor een zacht licht. Met jaloezieën van aluminium is het mogelijk om de lichtinval heel wat preciezer te gaan regelen. Bovendien beschikt u over een minimale inkijk wat het privacygehalte in uw huis uiteraard alleen maar ten goede komt. In eerste instantie hebben we alvast even de kosten van verschillende jaloezieën van aluminium voor u op een rijtje gezet.

Breedte 16mm 25mm 50mm 70mm
1 meter 100 – 120 euro 90 – 140 euro 110 – 135 euro 115 – 165 euro
2 meter 140 – 175 euro 115 – 215 euro 170 – 195 euro 180 – 275 euro
3 meter 185 & 235 euro 155 – 285 euro 230 – 255 euro 245 – 385 euro

Heeft u niet meteen een voorkeur voor aluminium jaloezieën, maar verkiest u de warme uitstraling die hout weet te realiseren? In dat geval kunt u steeds rekening houden met de volgende richtprijzen:

Breedte 25mm 50mm 65mm
1 meter 115 – 165 euro 155 – 185 euro 155 – 205 euro
2 meter 215 & 255 euro 285 – 365 euro 240 – 405 euro
3 meter Niet van toepassing 345 – 545 euro 345 – 600 euro

Keuze 2: De montagekosten

Wat de montage van uw jaloezieën betreft kunt u een keuze maken uit twee verschillende mogelijkheden. De voordeligste optie is uiteraard om de jaloezieën zelf te plaatsen. Toch kiezen veel mensen er nog steeds voor om een beroep te doen op een echte vakman. Alleen op deze manier is men er namelijk echt zeker van dat de plaatsing geheel op correcte wijze zal verlopen. Op vlak van montagekosten kan er rekening worden gehouden met de hieronder aangegeven richtprijzen.

 

Montage Gemiddelde kostprijs
Montagekosten eerste jaloezie Tussen 80 & 115 euro
Opmeetservice Tussen 35 & 50 euro
Voorrij-/bezorgkosten Tussen 35 & 55 euro

Interessante bespaartips

Wilt u graag nog meer besparen op het aankopen en laten plaatsen van uw jaloezieën dan de eerder reeds aangegeven 30 procent? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de onderstaande, interessante bespaartips.

  • Monteer zelf uw jaloezieën. U kunt er voor de montage voor kiezen om dit uit te besteden aan een echte expert, maar u kunt dit eigenlijk ook gewoon zelf gaan doen. Zelf uw jaloezieën monteren hoeft helemaal geen probleem te vormen en u kunt er een behoorlijke prijs mee uitsparen.
  • Recht op kwantumkorting? Het is algemeen bekend dat het aankopen van meerdere jaloezieën in één keer altijd de kostprijs per stuk aanzienlijk drukt. Bent u van plan om in meerdere ruimtes in uw huis jaloezieën op te hangen of heeft u een vriend en / of familielid die er eveneens aan denkt om een investering in jaloezieën te doen? In al deze gevallen kunt u recht hebben op een aantrekkelijke kwantumkorting die zomaar kan oplopen tot een mooie 10 procent.
  • Beperk de voorrijkosten die worden aangerekend. Het is perfect mogelijk dat een bedrijf die ver bij u vandaan is gelegen heel wat goedkoper is voor het leveren en plaatsen van uw jaloezieën, maar geldt dat nog steeds wanneer er rekening wordt gehouden met de voorrijkosten? Deze bedragen tussen de 0,50 en 1 euro per kilometer wat er voor zorgt dat ze behoorlijk snel kunnen oplopen. Hier rekening mee houden is dan ook altijd een goed idee wanneer u een bedrijf gaat uitkiezen om uw jaloezieën bij aan te kopen.