Home » Kostprijs verbouwen » Keuken betegelen prijzen

Keuken betegelen prijzen

Denkt u er aan om de keuken in uw woning te laten betegelen en wilt u graag een goed beeld hebben van de gemiddelde kostprijs die dit met zich meebrengt? Wij hebben alle informatie over het laten betegelen van uw keuken evenals de kosten even voor u op een rijtje gezet.

Keuken betegelen prijzen

 
Lokale tegelzetters vergelijken?

Hoeveel kost het laten betegelen van een keuken?

kostenDe kostprijs die in rekening wordt gebracht voor het laten betegelen van de keuken in uw huis is afhankelijk van verschillende factoren. Vooral het type tegel waar gebruik van wordt gemaakt oefent hier een niet onaanzienlijke invloed op uit. We zetten de verschillende mogelijkheden graag even voor u op een rijtje aan de hand van onderstaande tabel:

Factor Gemiddelde kostprijs
Tegels Tussen 10 & 159 euro
Wandtegels Tussen 10 & 69 euro
Vloertegels Tussen 12 & 159 euro
Tegelzetter Tussen 24 & 39 euro
Materiaal (denk hierbij aan onder andere lijm, voegmiddel, etc.) Tussen 9 & 19 euro
Totale kostprijs: Gelegen tussen de 40 & 218 euro

De bovenstaande prijzen geven u reeds een goed beeld van het kostenplaatje dat verbonden is aan het laten betegelen van een keuken. Toch zult u waarschijnlijk nog wat meer gedetailleerde informatie willen hebben. Omwille van deze reden hebben we even enkele prijsvoorbeelden voor u gemaakt:

  • Goedkoopste oplossing: Wilt u, uw keuken zo goedkoop mogelijk laten betegelen? In dat geval kunt u er voor kiezen om uitsluitend de tegelwand boven het aanrecht te laten betegelen. Deze beschikt in dit prijsvoorbeeld over een oppervlakte van 2 vierkante meter. Het betegelen gebeurt met behulp van goedkope, keramische tegels. In totaal bent u voor een dergelijk project zo’n 160 euro kwijt.
  • Gemiddelde oplossing: Kiest u er liever voor om meteen uw volledige keukenmuur door een tegelzetter te laten betegelen? Beschikt deze keukenmuur over een oppervlakte van 10 vierkante meter? In dat geval zult u inclusief luxueuzere keramische tegels rekening moeten houden met een prijskaartje van zo’n 825 euro.
  • Grote en luxueuze oplossing: Wilt u niet alleen de wand, maar ook de vloer van uw keuken laten betegelen? Beschikt deze over een totale oppervlakte van 35 vierkante meter? Wilt u voor dit project graag gebruikmaken van kwalitatieve tegels? In dat geval zult u rekening moeten houden met een kostprijs die is gelegen rond de 3.570 euro.

Keuzes die de prijs van een keuken betegelen beïnvloeden

De kostprijs van de tegel is voor een zeer groot deel van invloed op het totale kostenplaatje dat in rekening wordt gebracht voor het betegelen van een keuken. Ook verschillende andere keuzes hebben hier evenwel een zekere invloed op. We zetten deze graag even allemaal voor u op een rijtje:

Keuze 1: Tegels

U kunt voor wat het betegelen van uw keuken betreft een keuze maken uit twee verschillende soorten tegels. We onderscheiden namelijk de keramische tegels van natuursteen tegels. Het is onnodig om te zeggen dat natuursteen veel duurder is dan keramische tegels. In principe zijn geglazuurde keramische tegels het populairst om toe te passen in een keuken. De reden hiervoor is niet ver te zoeken. Van deze keramische tegels is namelijk bekend dat ze niet alleen water-, maar ook vlek- en hittebestendig zijn. Indien u voor een andere type tegel kiest zult u deze moeten laten impregneren. Voor 1 liter impregneermiddel wordt een kostprijs betaald die is gelegen tussen de 30 en 35 euro. Hier kunt u tussen de 20 en 35 vierkante meter aan tegels mee impregneren. Hoeveel u precies kunt impregneren is afhankelijk van de zuigkracht waar de tegels in kwestie over beschikken.

Type keramische tegel Gemiddelde kostprijs
Faience tegels Tussen 10 & 44 euro
Grestegels Tussen 12 & 64 euro
Terracotta tegels Tussen 15 & 39 euro
Cementtegels Tussen 59 & 81 euro

Heeft u het niet zo begrepen op keramische tegels, maar heeft u een voorkeur voor natuursteen? In dat geval kunt u een keuze maken uit deze verschillende mogelijkheden:

Type natuursteen tegel Gemiddelde kostprijs
Leisteen Tussen 24 & 159 euro
Hardsteen Tussen 29 & 129 euro
Kalksteen Tussen 34 & 134 euro
Kwartsiet Tussen 39 & 149 euro
Graniet Tussen 45 & 100 euro
Marmer Tussen 45 & 125 euro

Bovendien is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er bepaalde verschillen bestaan tussen wand- en vloertegels. Deze verschillen zijn de volgende:

  • Vloertegels beschikken altijd over een hogere kostprijs in vergelijking met wandtegels. Dat komt omdat ze veel steviger zijn.
  • Probeer altijd rekening te houden met de zogenaamde PEI-waarde. Deze waarde geeft namelijk aan hoe snel een tegel sporen van slijtage zal vertonen. Voor vloertegels wordt het aangeraden om gebruik te maken van tegels met een PEI-waarde van 3 of hoger. Voor wandtegels volstaat het om gebruik te maken van tegels met een PEI-waarde 1. Deze tegels worden amper belast waardoor een lagere PEI-waarde geen probleem vormt. De PEI-waarde is steeds terug te vinden op de verpakking van de tegels.

Keuze 2: De tegelzetter

Een tegelzetter brengt doorgaans een kostprijs in rekening van tussen de 30 en 45 euro per vierkante meter of per uur. Wanneer het een eenvoudig project betreft kan de tegelzetter er eveneens voor kiezen om een totaalbedrag in rekening te brengen. Het is altijd aan te raden om een adviesgesprek te hebben met de tegelzetter in kwestie. Hiervoor wordt een kostprijs in rekening gebracht van zo’n 50 euro. Wanneer de tegelzetter in kwestie wordt ingehuurd wordt dit bedrag doorgaans altijd in mindering gebracht van het totale prijskaartje.

Keuze 3: Vloerverwarming

Veel mensen vinden het vervelend wanneer ze tijdens het koken last hebben van koude voeten. Dit probleem kan gelukkig op relatief eenvoudige wijze worden opgelost. Steeds meer mensen kiezen er namelijk voor om vloerverwarming in hun keuken te laten plaatsen. Wanneer u er voor kiest om van vloerverwarming gebruik te maken als hoofdverwarming beschikt u bovendien over het extra voordeel dat er ruimte wordt bespaard in uw keuken doordat er geen gebruik meer moet worden gemaakt van radiatoren. Voor het plaatsen van vloerverwarming in de keuken moet u rekening houden met deze kosten:

Type vloerverwarming Aantal m2 Infrezen Krimpnetten
Hoofdverwarming Tussen 10 & 100 Tussen 820 & 2.150 euro Tussen 825 & 2.625 euro
Bijverwarming Tussen 15 & 150 Tussen 820 & 2.150 euro Tussen 825 & 2.625 euro

vergelijken